Kultinis „Tvin Pyksas“ sugrįžta

Vienas mėgstamiausių 1990-ųjų žiūrovų serialų, daugelio kritikų vadinamas vienu įtakingiausių visų laikų televizijos kūrinių, kultinis „Tvin Pyksas“ sugrįžta. Lietuvoje naujasis serialo sezonas, kurį sudarys 18 dalių, rodomas kartu su pasauline premjera išskirtinai tik per vaizdo turinio transliacijų internetu platformą „Viaplay“.

Mažą Tvin Pykso miestelį sukrečia nusikaltimas – žiauriai nužudoma mokyklos gražuolė Laura Palmer. Tirti įvykį atvyksta FTB pareigūnas Deilas Kuperis, jis drauge su šerifu Trumanu ima narplioti painų nusikaltimą. Netikėtai tyrimas atskleidžia baisias ir mistines, atrodo, ramaus Tvin Pykso miestelio paslaptis... Taip prasideda pirmasis kultinio režisieriaus Davido Lyncho serialo „Tvin Pyksas“ sezonas. 1990-ųjų balandžio 8-ąją pradėtas rodyti ir 1991-ųjų birželio 10-ąją daugiau nei dvidešimčiai metų iš ekranų dingęs serialas žiūrovams užminė eilę mįslių, kurios galiausiai taip ir nebuvo atskleistos, tad gerbėjų teigimu, serialo sugrįžimas tebuvo laiko klausimas.

Serialo kūrėjai intriguoja – jų teigimu, tikėtina, jog šiame sezone žiūrovai gaus atsakymus į visus eilę metų juos kamavusius klausimus, tačiau tuojau pat suskumba išsklaidyti šią viltį – „tikėtina, jog serialas neatsakys nei į vieną iš jų. Atvirkščiai – pažers dar daugiau klausimų“, - tikina serialo kūrėjas, režisierius Davidas Lynchas. Serialą JAV rodysiančio „Showtime“ kanalo vadovas, matęs visą serialą, atsisakė atskleisti bet kokias siužetines detales, tačiau pasidalino savo nuomone apie trečiąjį sezoną. „Tai, ką jūs išvysite, nuneš stogą!“

Nepaisant gausybės klaustukų, aišku viena – žinant režisieriaus meilę mistikai, žiūrovai gali tikėtis dar painesnės įvykių grandinės, ir ištiso aktorių žvaigždyno - prie pagrindinius personažus įkūnijusių serialo senbuvių naujame sezone prisijungia Monica Bellucci, Tim Roth, Naomi Watts, Amanda Seyfried, Michael Sera ir kiti.

Nudžiugti turėtų ir „Tvin Pyksą“ dėl puikių muzikinių intarpų pamėgę gerbėjai – skelbiama, jog naujame sezone žiūrovai išgirs Nine Inch Nails, Pearl Jam, Sky Ferreira, Trent Reznor ir Moby atliekamus kūrinius.

„Tvin Pyksas“ taip pat bus pristatytas šiuo metu vykstančiame Kanų kino festivalyje. Ilgus metus ignoravę serialų populiarumą, konservatyviausiu laikomo Kanų kino festivalio organizatoriai pasidavė. Kaip praneša „The Hollywood Reporter“, jubiliejiniame, septyniasdešimtajame Kanų kino festivalyje, vyksiančiame gegužės 17 – 28 dienomis, bus parodytos dvi pirmosios kultinio serialo „Tvin Pyksas“ dalys, taip pat serialo „Ežero pakrantė“ („Top of The Lake“) antrojo sezono pradžia. Serialai nebus įtraukti į pagrindinę festivalio programą – bus surengtos atskiros peržiūros.

Kino kritikai pastebi, jog šių serialų pasirinkimas festivaliui – neatsitiktinis. Jų kūrėjai, režisieriai Davidas Lynchas ir Jane Campion – daugkartiniai festivalio prizininkai ir nuolatiniai jo dalyviai. Kanų kino festivalis – vienas paskutinių pasaulinio masto renginių, pasidavęs serialų daromai įtakai, nors renginio organizatoriai anksčiau ne kartą tikino, jog televizijai ne vieta ant raudonojo kilimo. Berlyno, Toronto ir Venecijos kino festivaliai savo programose jau kelerius metus žiūrovams pristato garsiausius pasaulio serialus ir kasmet plečia jų pasiūlą.

Smalsumą kelia ir paties režisieriaus pasakyta frazė, jog tai – paskutinis jo televizijos ekranams skirtas darbas. Gerbėjams suskubus džiaugtis, jog D. Lynchas ketina sugrįžti į didįjį kiną, iš kurio pasitraukė 2006-aisiais, pristatęs paskutinį savo ilgo metro filmą „Inland Empire“, vyras suskubo neigti tokius gandus. „Inland Empire“ žymi mano karjeros kino industrijoje pabaigą“, - australų laikraščiui „Sydney Morning Herald“ prasitarė režisierius, tikinantis, jog kino industrija smarkiai pasikeitė, „daugybė puikių filmų patyrė finansinę nesėkmę, o filmai, kurie šiandien yra pelningiausi, visai ne tai, kuo aš norėčiau užsiimti“, - atskleidė režisierius.

Jau nuo pasaulinės premjeros datos – gegužės 22-osios – naująjį kultinio serialo sezonus žiūrovai gali pamatyti tik viaplay.lt platformoje.

Davidas Lynchas, kinas, serialai, serialas, tvin pyksas, viaplay

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai