Šv. Kotrynos bažnyčioje koncertą surengs pagrindinis „Hot Chip“ vokalistas Alexis Tayloras

Asmeninio archyvo nuotr.

Vasaros koncertų kalendorius pildosi toliau. Tolyn žvelgianti muzikos agentūra „8 Days A Week“ skelbia, kad rugpjūčio 27 d. į Vilnių prisiviliojo garsų britų atlikėją ir grupės „Hot Chip“ balsą Alexį Taylorą.

Paskutinį vasaros sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje ant scenos užsilips tik vienas, bet pagrindinis „Hot Chip“ narys. Tai bus solinis britų muzikos žvaigždės koncertas ir pirmoji jo viešnagė Lietuvoje. Jis + mikrofonas + fortepijonas. Lietuvos melomanų laukia visiškai intymus Alexio Tayloro pasirodymas. Vieta, artistas, nuotaika. Jo balsas ir švelniai vilnijanti fortepijono melodija užpildys visą erdvę. Tikėtina, kad kertiniai „Hot Chip“ kūriniai čia taip pat ras savo vietą.

„Alexis Tayloras yra vienas didelis komplimentas. Su niekuo nesupainiojamas, visada veiklus ir niekada nenuviliantis. Mažai kas geba dainuoti taip, kaip šis personažas, dainų autorius ir idėjinis „Hot Chip“ vadas. Tyrai – per menkas epitetas. Jis myli muziką, yra puikus multi-instrumentalistas ir labai muzikali siela. Gal po šio koncerto pavyks atsivežti ir visą „Hot Chip“ kompaniją, kas žino?“ - sakė muzikos agentūros „8 Days A Week“ partneris Martynas Butkevičius.

Alexio Tayloro sąskaitoje – trys soliniai albumai ir dar šeši su „Hot Chip“, galybė remiksų, koverių, kompiliacijų, vaizdo klipų ir projektų su kitais kūrėjais. Jis patikrintas didžiųjų festivalių ir rimtų leidybinių kompanijų. Jo grupės daina buvo nominuota „Grammy“, albumas – „Mercury“ prizui. Net animacinio serialo „Simpsonai“ kūrėjai panaudojo „Boy From School“ įrašą savo garso takelyje. Britų atlikėjas savo stalčiuje turi dainų keliems albumams į priekį ir laikas yra jo pusėje.

Moksliukai „Hot Chip“ nusipelno medalio už nuopelnus muzikai ir atstovaujamai muzikos scenai. Kitų grupės narių didžėjų talentą Lietuvos klubinėtojai jau pažįsta. Ši britų muzikos grupė jau ne kartą įsirašė į muzikos istoriją. Alexis Tayloras – centrinė jos figūra. Jo balsas skamba beveik visuose šios kultinės grupės įrašuose.

Pats Alexis Tayloras ne taip seniai į pasaulį paleido jau trečiąjį solinį albumą. Jis atsisakė visų kitų instrumentų, efektų, įrašų studijos „magijos“ ir taip įrašė visiškai gryną albumą. Jame skamba tik jo skaidrus balsas ir pianinas. 12 kūrinių albumas „Piano“ yra įkvėptas tėvų skyrybų ankstyvoje vaikystėje ir amerikiečių muzikanto Alexo Chiltono albumo, kuris taip niekada ir nebuvo išleistas. Albume labai daug jausmų, prisiminimų, kitų žmonių ir įkvėpimų. Yra ir praradimų. Šio albumo autorius labai paprastomis muzikos raiškos priemonėmis parodė tikrąjį jos grožį ir atskleidė kitą savo pusę.

Šį albumą taip pat įkvėpė su „New Order“, „Elbow“, „Bonobo“ ir Jonu Hopkinsu dirbusio muzikanto Vince‘o Sipprello savižudybė. Šis talentingas muzikantas ir geras Alexio Tayloro bičiulis pasitraukė iš gyvenimo savo noru ir nebespėjo įrašyti styginių instrumentų šiame albume. Taip ir nesužinosime, kaip šis albumas galėjo skambėti su jo talentais. Tiesa, viena šio albumo daina „Just For A Little While“ yra jo brolio parašytas kūrinys, o pats Vince‘as planavo jį dainuoti.

Alexis Tayloras visada garsėjo eksperimentais. Jis pasielgė netipiškai ir šiais metais išleido išskirtinį leidinį. Albumų „Rubbed Out“ ir „Await Barbarians“ autorius pasikvietė į pagalbą dar 10 skirtingų kūrėjų ir pasiūlė jiems sukurti muziką, kuri papildytų jau išleistą „Piano“ įrašą. Taip „Moshi Moshi“ leidykloje šį pavasarį buvo išleisti dar du albumai – „Listen with Piano“ ir „Listen with(out) Piano“. Tai albumai, kurių galite klausyti ir vienu metu, ir atskirai. Abu įrašai dera ir yra viena. Taip muzikos gurmanai gavo net tris albumus – vieną tik su Alexio vokalu, kitą albumą, kuriame tik kitų kūrėjų instrumentinė muzika, ir albumą, kuriame suvesti abu įrašai. Lungas Dartas, Beatrice Dillon, Susumu Mukai, Betsy Taylor, Jennifer Herrema ir kiti muzikantai padėjo išpildyti tokį originalų kūrėjo sumanymą.

Rugpjūčio 27 d. Alexis Tayloras pirmą kartą atvyks į Vilnių, vaikščios lietuviška žeme ir pristatys savo naujausią albumą. Šv. Kotrynos bažnyčioje erdvės ne tiek ir daug - tik 396 sėdimos vietos. Koncerto organizatoriai ragina bilietais pasirūpinti iš anksto. Bilietais jau prekiauja „Bilietai LT“, jų kiekis itin ribotas.

Daugiau informacijos:
www.alexistaylorsolo.com
www.instagram.com/alexishotchip
www.hotchip.co.uk

Alexis Taylor, Hot Chip, koncertai, muzika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai