Sužadėtiniams – auksiniai sprinto medaliai

Panevėžyje Lietuvos orientavimosi sporto čempionate sprinto varžybose per 600 bėgikų miestelėnams sukūrė tikrą sporto šventę. Po penkerių metų pertraukos ant aukščiausio podiumo laiptelio lipo „Igtisos“ klubo atstovas Vilius Aleliūnas, o pirmą kartą aukso medalį greitoje sprinto distancijoje laimėjo jo sužadėtinė Vesta Ambrazaitė iš Šiaulių „Sako“.

„Pirmą kartą tikriausiai savo gyvenime bėgau varžybose savo gimtajame mieste, Laisvės aikštėje, įdomioje trasoje“ – neslėpė Lietuvos čempionas V. Aleliūnas, kad dėl varžybų vietos jam kyla sentimentai. Nepaisant užtikrintumo savo mieste, keletos smulkių klaidelių dėl streso „Igtisos“ sportininkas sakė neišvengęs.

3,1 km distanciją su 24 kontroliniais punktais V. Aleliūnas įveikė per 10 min. 33 sek. ir 2 sek. atotrūkiu paliko už nugaros Kauno „Medeinos“/SM Gajos atstovą Joną Vytautą Gvildį. Trejus metus iš eilės geriausiu Lietuvos sprinteriu, o pagal Tarptautinį orientavimosi sporto federacijos (IOF) reitingą – geriausias tarp Baltijos šalių sportininkas, į varžybinį ritmą dar tik pradėjo įsivažiuoti – reabilitavosi po ligos. „Pradėjau sprintą aštriau, gal apšilęs geriau buvau. Jonas (Jonas Vytautas Gvildys – red. past.) ne taip drąsiai pradėjo po ligos savo, tai mano pranašumas ir buvo tas, kad aštriai startavau. Trasa buvo trumpa, tad iki galo ir pavyko ganėtinai greitai bėgti“, – apie varžybų eigą pasakojo šių metų čempionas V. Aleliūnas. Trečią vietą tarp vyrų laimėjo „Šilo“ atstovas Vytautas Beliūnas (11:23 min.). Iš viso elito sportininkų grupėje startavo 51 vyrai.

Tarp moterų 2,7 km distanciją su 19 kontrolinių punktų čempionė V. Ambrazaitė įveikė per 11 min. 22 sek. Sidabro nugalėtoja Kauno „Medeinos“/SM Gajos atstovė Vilija Revaitė trasą įveikė rezultatu 11 min. 59 sek. Bronzos laimėtoja – „Igtisos“ orientacininkė Gabija Ražaitytė (12:05 min.).

„Šį sezoną visus sprintus laimėdavau, tai labai norėjosi ir čempionate gerai prabėgti“, – apie aukštas šio sezono ambicijas kalbėjo sprinto nugalėtoja. „Labai džiaugiuosi, kad pavyko mums abiems su Viliumi iškovoti auksą“, – ne tik savo pergale džiaugėsi V. Ambrazaitė.

Varžybų sezonas įsibėgėjo ir jau kitą savaitgalį vyks kiti svarbūs startai orientacininkams. Baltijos šalių orientavimosi sporto čempionatas vyks gegužės 20-21 dienomis Ignalinos mieste, kur susirinks pajėgiausi regiono sportininkai.

aktyvus laisvalaikis, orientacinis, orientavimosi sportas, sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai