Festivalis „Galapagai 2017“ pristato pagrindinį antrojo vakaro vardą

Muzikos ir pramogų festivalio „Galapagai 2017“ organizatoriai, jau anksčiau pranešę, kad šiais metais pasikvietė šviežią pop ikoną Charli XCX, be to – DJ Netski, Tommy Cash ir kitus fantastinius atlikėjus, šiandien šauna dar vieną salvę ir pristato antrojo vakaro „headlinerius“. O tai yra – Jameso Lavelle „UNKLE Live“.

Jamesas Lavelle buvo vienas pagrindinių žaidėjų 1990-ųjų rinkoje. Įkūręs „Mo’ Wax Records“ ir „UNKLE“, jis dirbo petis į petį su tokiais laikmečio superherojais kaip DJ Shadow, Thomas Yorke, Richardas Ashcroftas ar „Massive Attack“.

Prieš dešimtmetį metęs Oksfordą dėl darbo muzikos parduotuvėje, galiausiai J. Lavelle sukūrė vieną prestižiškiausių įrašų kompanijų pasaulyje. Būdamas jos galva ir muzikos prodiuseriu, formuojančiu naują skonį rinkoje, per 90-uosius jis nešėsi kaip naktinis apuokas, ieškodamas muzikantų, dizainerių, filmų kūrėjų ir šiaip unikalių individų, su kuriais galėtų gimdyti idėjas ir dirbti kartu. Ir jis įsuko tai, kas tapo stipriausia balių ir inovacijų era nuo 1960-ųjų, o pats pelnė ypatingai kieto ir svarbaus vaikino statusą.

Visus 20 metų po „UNKLE“ debiuto J. Lavelle buvo produktyvus: jis sukūrė tris albumus – „Never Never Land“, „War Stories“ ir „Where Did The Night Fall“, galybę kritikų palaimintų filmų takelių ir kuravo seriją meno parodų, tarp jų – žvėriškai populiarų ciklą „Daydreaming With...“.

Rimtas menininkas jame prabudo 2014-aisiais, kai J. Lavelle buvo pakviestas kuruoti garsųjį Meltdowno festivalį Londone. Taip jis papildė ilgą muzikos švietėjų vardų sąrašą, atsidurdamas greta Yoko Ono, Davido Bowie, „Massive Attack“ ar Nicko Cave’o. „Mo’Wax“ ir „UNKLE“ užėmė pelnytą vietą legendinio Londono pasilinksminimo rajono – Southbanko šlovės galerijoje.

Šiaip jau Meltdowno festivalis J. Lavelle turėjo tapti jo turtingos istorijos viršūne. Tačiau užuot mėgavęsis savo sėkme kaip atlikėjas, jis priėmė tai kaip įkvėpimą naujai kelionei. O nuojauta jo niekada nepavedė.

J. Lavelle jautė, kad kažkas atsitiks. Buvo 2014-ųjų birželis. Penktadienis, 13-ta. Ir jis turėjo atidaryti festivalį, supamas naujos kartos kūrėjų ir kai kurių senų draugų. ESKA, Keatonas Hensonas, Liela Moss, Philipas Shepherdas ir Markas Laneganas – visi tąnakt koncertavo su „UNKLE“. Ir visi uždegė Jamesą nenumaldoma aistra pradėti kurti kaiką gaivaus ir inovatyvaus: muziką, kuri karūnuotų nueitą kelią, bet kartu būtų viešnia iš ateities. Ir tada, po paties sėkmingiausio Meltdowno festivalio nuo pat jo pradžios, J. Lavelle ėmė kloti pamatus 5-ajam „UNKLE“ albumui „The Road pt 1“, stengdamasis sujungti eklektišką idėjų, žanrų ir kultūrų triukšmą ir iš to sukurti garsą, kuris tobulai iliustruotų šiandieninį daugiaveidį Londoną.

„Ilgai nebuvau prisėdęs prie įrašų, o „UNKLE“ reinkarnacija mane vėl į tai įvėlė. Aš buvau pačiu gryniausiu savimi ir troškau sukurti tai, ko anksčiau padaryti nepajėgiau. Aš grįžau prie savo šaknų, neiškeldamas kojos iš modernaus Londono“, – taip apie savo albumą pasakoja J. Lavelle, kuris liepos 29 dieną, šeštadienį, koncertuos viename didžiausių ir populiariausių festivalių Lietuvoje – „Galapagai 2017“, vykstančiame Zaraso ežero saloje. Bilietus galima įsigyti galapagai.lt arba „Tiketoje“, gegužės 15 d. bilietai brangs.

festivaliai, Galapagai, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai