Orai: trumpam plūstels šiluma, merks lietus

Kalbant apie šios savaitės orus yra dvi žinios: viena gera, kita bloga. Ne itin džiugi žinia: nuotaiką gadins beveik kasdien varvantis dangus, pūs smarkus vėjas. Geroji: antradienį į šalį plūstels 12–14 šiluma, visgi ja mėgausis ne visi. Antroje savaitės pusėje orai vėl atvės, o krituliai ir gūsingas vėjas niekur nesitrauks.

Pirmadienį šalyje vyraus debesuotumas, daugelyje rajonų numatomas lietus, protarpiais ir mišrūs krituliai. Pūs nesmarkus vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje dieną oras šils iki 8, Kaune iki 10 laipsnių. Šiaulių apylinkėse termometrai kils iki 8 laipsnių. Prie jūros pūs kiek smarkesnis vėjas, bus apie 6–7 laipsnius šilumos.

Antradienio naktį šalčio jau nebesulauksime, vyraus teigiama temperatūra. Gūsingas vėjas suksis iš pietų. Tiek naktį, tiek dieną daug kur numatomi krituliai. Vietomis oras bus gerokai šiltesnis. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus apniukęs dangus, lis. Nakties metu bus apie 5, dieną apie 13 laipsnių šilumos. Šiauliuose visą parą dangumi plauks lietaus debesys. Naktį ir ryte termometrai fiksuos 3–4, įdienojus 8 laipsnius šilumos. Pajūryje numatomi gausesni krituliai, šilta nebus – temperatūra svyruos apie 5–6 laipsnius šilumos.

Trečiadienį kritulių bus mažiau, vyraus nepastovus debesuotumas. Nakties metu vietomis silpnai šals, galimas plikledis. Pūs smarkokas pietvakarių, vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, numatomas lietus. Naktį bus apie 8–9, ryte apie 5 laipsnius šilumos. Įdienojus dangumi plauks debesys, oras šils iki 8–10 laipsnių. Šiauliuose naktį palis, termometrai fiksuos 2 laipsnius šilumos, o ryte temperatūra nukris iki nulio, tad gali būti slidu. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, bus apie 8 laipsnius šilumos. Prie jūros pirmoji paros pusė bus giedra, vyraus 3 laipsnių šiluma. Įdienojus danguje sukiosis nedideli debesys, protarpiais negausiai lynos. Oras tuo metu šils iki 6–7 laipsnių.

Ketvirtadienį vėjas rims ir suksis iš šiaurės rytų, rytų. Išaugs debesuotumas, palis dažniau, o šiluma bus kukli. Vilniaus ir Kauno apylinkėse vyraus apniukęs dangus, numatomi krituliai. Pirmoje paros pusėje bus apie 4, dieną apie 5–6 laipsnius šilumos. Šiauliuose nakties ir ryto valandomis temperatūra svyruos apie nulį. Įdienojus negausiai palis, oras šils iki 6–7 laipsnių. Pajūryje be didesnių kritulių, vyraus nepastovus debesuotumas. Naktį termometrai rodys 4, ryte vos 1 laipsnį šilumos. Dienos metu bus apie 7 laipsnius šilumos.

Penktadienį vietomis gausiai lis, dangus bus niūrus. Pūs vidutinio stiprumo šiaurės rytų vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą varvės dangus. Naktį ir ryte temperatūra sieks 2, dieną 4–5 laipsnius šilumos. Šiaulių apylinkėse, pirmoje paros pusėje, kritulių nenumatoma. Tuo metu bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Įdienojus palis, bus apie 6 laipsnius šilumos. Pajūryje dangų gaubs debesys, tačiau lietus tikėtinas tik antroje dienos pusėje. Naktį temperatūra sieks 2 laipsnius šilumos, ryte bus apie nulį. Dienos metu oras sušils iki 8 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį debesys vėl kabos danguje, o vėjas neskubės nurimti. Visgi gera žinia ta, kad pamažu vėl grįš šiltesni orai.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai