Filmuodamiesi „Prarastasis miestas Z“ R. Pattinsonas ir Ch. Hunnamas nesikalbėjo: tokios buvo taisyklės

Nuotykių filmas „Prarastasis miestas Z“ pasakoja XX amžiaus pradžios britų generolo, kartografo, keliautojo ir tyrinėtojo Percy Fawcetto istoriją. Vyras, nepaisydamas kolegų patyčių, leidosi į paslaptingojo miesto Z, legendose žinomo Eldorado vardu, paieškas ir paslaptingai dingo. Pagrindinius vaidmenis juostoje atlikę Robertas Pattinsonas, Charlie Hunnamas, Sienna Miller, Tomas Hollandas bei kiti atskleidė itin įsitraukę į istoriją ir papasakojo apie neįprastas taisykles, galiojusias filmavimo aikštelėje. Pavyzdžiui, Ch. Hunnamas teigia, jog visiškai nebendravo su R. Pattinsonu, kai kameros buvo išjungtos.

„Man labai patiko režisieriaus idėja visiškai nepažinti kolegų. Kai filmavimo aikštelėje susitinki žmogų, įsijautusį į personažą, jį ir matai tik kaip konkretų personažą. Ne bičiulį, su kuriuo sutinki Kalėdas ir pažįsti jo šeimą vos ne geriau, nei savąją. Tuomet lengviau ir jį „žudyti“, ir „mylėti“. Įsitikinau, jog šis būdas – idealus, norint tapti geresniu aktoriumi. Bėda tik tame, jog visi į tave žvelgia kaip į aukštai iškėlusį nosį ir itin nedraugišką tipą“, – juokiasi P. Fawcettą suvaidinęs Ch. Hunnamas.

36-erių aktorius pasakoja, jog tai tapo savotišku žaidimu, į kurį įsitraukė ir kitos žvaigždės. „Robertas greitai pastebėjo, jog nesiekiu su juo bičiuliautis ir taip pat ėmė laikytis atokiau. Kai pasibaigus filmavimams išsikalbėjome ir išsiaiškinome tiesą, ilgai juokėmės. Tai tikrai buvo kaip žaidimas, padėjęs mums geriau įkūnyti personažus“, – pasakojo Ch. Hunnamas.

„Aš tikrai jo neignoravau. Na, galbūt, truputį. Man buvo tikrai keista, nes atrodė, kad jis ignoruoja mane“, - juokiasi R. Pattinsonas.

Ch. Hunnamo herojus filme „Prarastasis miestas Z“, P. Fawcettas, iki šiol yra išties didžiulis galvosūkis istorikams, o ekspediciją gaubia paslaptys. Idėjos, jog dar įmanoma atrasti kai ką nepaprasto, P. Fawcetto mintis užvaldė taip stipriai, jog jis, nekreipdamas dėmesio į žmonos prieštaravimus, į šią avantiūrą įvėlė ir vyriausiąjį sūnų. Drauge jiedu iškeliavo į paskutinę ir lemtingą ekspediciją, kurios metu 1925 metų gegužės 29 dieną paslaptingai dingo. Tai įvyko Brazilijos Mato Groso valstijoje.

Tolesnis keliautojų likimas nežinomas – spėjama, jog jie galėjo būti nužudyti priešiškų indėnų genčių, mirti nuo ligų ar džiunglių pavojų. Sklando net kalbos, jog jis neva vedęs vietinę moterį ir tapęs genties vadu.

Didingos ir už bet kokias kliūtis didesnės atradimų bei ieškojimų aistros istorija atgims kvapą gniaužiančiame nuotykių filme „Prarastasis miestas Z“. Lietuvos kino teatruose trileris rodomas nuo balandžio 21 dienos.

filmai, kinas, nuotykių filmai, Prarastasis miestas Z

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai