Orai: stebuklo nebus – Velykos bus šaltos ir šlapios

Artimiausiomis dienomis pavasaris tikrai nedžiugins: oras bus šaltas, debesys taškysis ne tik lietumi, bet ir sniegu, o kur dar smarkus vėjas. Tad per šv. Velykas tikėtis geresnių orų tiesiog neverta, nes pavasaris kurį laiką gerų žinių mums neturės.

Ketvirtadienį šalyje pūs smarkus vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Daugelyje rajonų palis, tačiau protarpiais tarp debesų įsiterps ir saulė. Vilniuje ir Kaune įdienojus bus apie 9 laipsnius šilumos, numatomi krituliai ir permainingas debesuotumas. Šiauliuose debesys taip pat šliūkštels lietaus, dieną oras šils iki 7 laipsnių. Prie jūros debesuotumas sumažės, tačiau retkarčiais ir palis. Termometrai fiksuos 6 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį kai kur trumpai palis, tačiau debesys jau skirstysis ir rytas bus giedras bei šaltas. Tuo metu pūs silpnas šiaurys. Visgi vietomis iš nedidelių debesų gali pabirti mišrūs krituliai. Įdienojus debesys vėl uždengs dangų, daug kur numatomas nedidelis lietus. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį bus apie 3 laipsnius šilumos, ryte atšals iki –2–1 laipsnio. Dienos metu dangumi plauks debesų virtinės, lynos. Oras šils iki 6 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus giedra, temperatūra nukris iki –3 laipsnių. Įdienojus vyraus gausus debesuotumas, termometrai rodys 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje naktį bus apie 1 laipsnį šilumos, o ryte apie –1 laipsnį šalčio, tuo metu galimas ir negausus sniegas. Diena bus apniukusi, po pietų debesys praretės. Temperatūra sieks 5 laipsnius šilumos.

Šeštadienį be didesnių pokyčių: naktį šaltukas, dieną lietus. Numatomas vidutinio stiprumo vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, numatomas nedidelis debesuotumas. Naktį bus apie 2 laipsnius šilumos, o ryte apie nulį. Dienos metu dangų gaubs debesys, lis. Temperatūra kils iki 8 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, atšals iki –3–1 laipsnio. Įdienojus prapliups lietus, oras šils iki 7–8 laipsnių. Pajūryje pirmoji paros pusė bus giedra, termometrai fiksuos 2 laipsnius šilumos. Dieną numatomas lietus, bus apie 7 laipsnius šilumos.

Sekmadienį, per šv. Velykas, vargu ar pavyks lauke ridenti margučius. Oras bus vėjuotas ir drėgnas. Vietomis galimi mišrūs krituliai. Vakarėjant suksis smarkus vėjas iš šiaurės. Vilniaus ir Kauno apylinkėse visą parą dangumi plauks debesys, numatomas gausus lietus, protarpiais įsimaišys ir šlapias sniegas. Naktį temperatūra svyruos apie 5, dieną apie 7 laipsnius šilumos. Šiauliuose taip pat netrūks kritulių: lietaus, šlapdribos. Vyraus kukli 3–5 laipsnių šiluma. Pajūryje didžioji paros pusė bus apniukusi ir lietinga, tačiau vakarė gūsingas vėjas debesis nugins tolyn. Temperatūra sieks 5–6 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį, antrąją Velykų dieną, oras tikrai neprimins pavasario. Nakties metu vyraus šaltukas, o dieną termometrai fiksuos vos kelis laipsnius šilumos, vietomis numatomi negausūs, bet mišrūs krituliai. Pūs vidutinio stiprumo žvarbus šiaurės vakarų vėjas. Per kitas paras, deja, bet orai nebus geresni.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai