Alternatyvios muzikos festivalis „Devilstone“ pristato pirmuosius vardus

Pagrindinėje nuotraukoje: „Truckfighters“

Alternatyviai muzikai ir rokenrolui dedikuotas festivalis „Devilstone“ devintą kartą įvyks tradiciškai Anykščiuose liepos 13–16 d., dar kartą akcentuodamas festivalio turinio maksimalią kokybę. Muzikos atlikėjų sąrašą sudarys virš penkiasdešimt vardų – tiek jau pripažinti, gerai melomanams žinomi kolektyvai, tiek kylančios, perspektyvios grupės. Šiais metais be ekstremalaus skambesio ir roko garsų taip pat netrūks ir elektroninio prieskonio. „Devilstone“ nuostata nesikeičia – pateikti tai, kas aktualu šiuolaikinės alternatyvios muzikos pasaulyje!

„Festivalio muzikinė kryptis nesikeis. Ekstremalus metalas, madingas rokas, įdomi alternatyva plius naujovė – provokuojanti elektronika. Festivalio vinis – ne vienas ar penki žinomi vardai, bet visas jo turinys. Jame nėra nei vieno atsitiktinio, programos tarpus užpildančio atlikėjo. Visi savaip reikšmingi“, – tikina festivalio kūrybininkas Vaidas Voronavičius.

Pasak jo, jei festivalio dalyvis iš Anykščių neišsiveš bent kelių muzikinių atradimų, vadinasi, jis visą festivalį pramiegojo. O pramiegoti šiais metais bus sunku, nes gyva muzika skambės nuo vartų atidarymo ketvirtadienį iki atsisveikinimo popietės sekmadienį per visą festivalio perimetrą. Šalia jau tradicinių „Vakarų“ ir „Rytų“ scenų debiutuos nauja scena „Barbablu“, kurioje grosiančios grupės įneš šviežumo ir netikėtų vingių festivalio muzikiniame kontekste. Dar dvi papildomos scenos bus skirtos naktiniams vakarėliams, edukacinėms programoms, menams ir saviraiškai.

Vienas įdomesnių šių metų festivalio štrichų – belgiškos muzikos invazija. Vienuolių alaus ir pranzūzižkų bulvyčių šaliai atstovaus trys grupės. Viena jų, ekstremaliai eksperimentuojantys „Oathbreaker“ liaupsinami už neįprastas išraiškos formas. 2016 metais išleidę puikų albumą „Rheia“, jie susirinko begalę teigiamų atsiliepimų, atsidūrė sunkiosios avangardinės muzikos priešakyje ir šiandien yra vertinami kaip viena ryškiausių žanro grupių. Šio krašto talentą taip pat demonstruos konceptualieji rokeriai „Raketkanon“ ir noise garsų atvežantys „Kapitan Korsakov“.


„Oathbreaker“


„Raketkanon“

Naujų albumų pažers ne viena „Devilstone“ grupė: italai „Soviet Soviet“ – svarbiausi, bet ne vieninteliai post punk stilistikos atstovai šią vasarą Lietuvoje; romantiškas cold wave duetas „Tempers“ vieninteliam koncertui į Anykščius atskris iš Niu Jorko; trejus metus medžioti sensacingi suomiai ex. „Beastmilk“, šiuo metu „Grave Pleasures“, pateiks puikaus apokaliptinio, goth roko; lietuvių mėgstami prancūzai „Alcest“ su nauju albumu primins savo senąjį, unikalųjį stilių blackgaze; itin perspektyvi vokiečių death metalo grupė „Deserted Fear“ pademonstruos sarkastišką, juokingais video klipais pagyvintą muzikinį skonį; ne pirmą kartą nudžiugins islandai „Sólstafir“ – puikiai pažįstami iš koncertų Vilniuje, bet dar niekad negroję „Devilstone“; o Sankt Peterburgo shoegaze burtininkai „Show Me A Dinosaur“ bei pasiutę švedai „Truckfighters“ su nauja kūryba į festivalį grįš jau antrą kartą. Ant upės kranto išdygsiančioje „Barbablu“ scenoje debiutuos ir svarbiausia festivalio indie roko grupė – melancholiškieji britai „Tall Ships“, neabejotinai tapsiantys vienu skambiausiu festivalio muzikinių vardų.


„Soviet Soviet“


„Tempers“


„Alcest“


„Tall Ships“

Tai tik dalis skelbiamų devintojo „Devilstone“ kolektyvų. Išsamesnis sąrašas pristatomas festivalio tinklapyje, o iki kol ateis vasara, muzikos, meno ir kitų vardų sąrašas dar išaugs bent trigubai.

Liepos 13–16 d. Anykščiuose vyksiantis „Devilstone“ kasmet tampa atradimu vis didesnei auditorijai žmonių, ištroškusių geros alternatyvios muzikos ir rokenrolo.

Bilietus į festivalį platina www.ebilietai.net. Daugiau informacijos: www.devilstone.net
 

Devilstone, festivaliai, metalas, muzikos festivaliai, rokas, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai