Orai: laukia permaininga kovo pabaiga ir itin šilta balandžio pradžia

Paskutinė kovo savaitė bus permaininga: pirmomis dienomis lepins saulė ir kiek didesnė šiluma, tačiau savaitei įpusėjus orai keisis ir ne į gerąją pusę. Trečiadienį pavasarį sujauks debesys ir krituliai, o termometrų stulpeliai smuks žemyn. Paskutinėmis darbo dienomis orai taip pat nebus labai malonūs, tačiau jau savaitgalį, tikėtina, kad sulauksime labai šiltų permainų.

Pirmadienį šalyje temperatūra stiebsis aukščiau, tačiau pūs gūsingas šiaurės vakarų vėjas. Daugelyje rajonų vyraus saulėtas dangus. Vilniaus apylinkėse įdienojus oras šils iki 10–11, Kaune iki 12 laipsnių. Šiauliuose termometrai fiksuos 10–11 laipsnių, vakarėjant pasirodys debesys. Pajūryje dieną bus apie 8–9 laipsnius šilumos. Vakare dangų uždengs debesys, galimas trumpas lietus.

Antradienį daug kur ir vėl džiugins saulėtas dangus, orai bus sausi. Išsilaikys vidutinio stiprumo šiaurės vakarų vėjas, o temperatūra bus laipsniu kitu mažesnė. Vėlai vakare termometrų stulpeliai sparčiai smuks žemyn. Vilniuje ir Kaune naktį galimas debesuotumas, kritulių nenumatoma. Tuo metu bus apie 6, ryte apie 4 laipsnius šilumos. Įdienojus saulės spinduliai orą sušildys iki 8–9 laipsnių. Šiauliuose visos paros metu vyraus skaidrus dangus. Naktį termometrai fiksuos 5, ryte 3 laipsnius šilumos. Dieną temperatūra pakils iki 6–7 laipsnių. Pajūryje nei debesys neužklys, nei lietus. Temperatūra svyruos tarp 4–6 laipsnių.

Trečiadienį šalį pasieks vėsūs ir debesuoti pokyčiai. Pasisuks silpnas rytinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus giedra, atšals iki –3–1 laipsnio. Dienos metu protarpiais lynos, oras sušils iki 4–6 laipsnių. Šiauliuose, naktį ir ryte, šals iki –3–1 laipsnio. Dieną tebus vos apie 3–4 laipsnius šilumos. Pajūryje nakties ir ryto valandomis debesuotumas bus menkas. Tuo metu temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Dieną trumpai palis, bus apie 4–5 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį šiluma taip pat nelepins, tačiau jau bus daugiau pragiedrulių. Pūs šiaurės vakarų, vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune, nakties ir ryto metu, temperatūra nukris iki –3–1 laipsnio. Įdienojus vyraus nedidelis debesuotumas, bus apie 5–6 laipsnius šilumos. Šiauliuose, naktį ir ryte, vyraus giedras dangus. Temperatūra svyruos tarp –4–2 laipsnių šalčio. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, oras šils iki 3–4 laipsnių. Pajūryje dangumi plauks nedideli debesys. Nakties ir ryto metu spustels –2–1 laipsnio šaltukas. įdienojus oras sušils iki 4 laipsnių.

Penktadienį gūsingas pietų vėjas atgins didesnius debesis ir lietų. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, pirmoje paros pusėje, bus apie 0–2 laipsnius šilumos. Diena bus apniukusi, negausiai lynos. Termometrai fiksuos 4–6 laipsnius šilumos. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, galimi mišrūs krituliai. Temperatūra svyruos apie 1 laipsnį šilumos. Dienos metu oras sušils iki 4–5 laipsnių. Pajūryje jau bus šilčiau. Naktį ir ryte temperatūra sieks 4, įdienojus 6–7 laipsnius šilumos. Dangumi plauks debesys, iš kurių protarpiais lynos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, panašu, kad savaitgalį sulauksime šilumos šuolio. Pagal dabartinį prognozių modelį, tikėtina, kad pirmomis balandžio dienomis plūstels šiluma. Tiesa, vyraus debesuoti su pragiedruliais orai, daug kur nuvilnis nedidelis lietus. Pūs gūsingas vėjas. Naktimis jau vyraus teigiama temperatūra, o dienomis šiluma nepasikluklins: šeštadienį temperatūra svyruos tarp 8–12 laipsnių, sekmadienį bus dar šilčiau.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai