„Skylė“ pavasarį pasitinka ypatingu lygiadienio koncertu

Aistė Smilgevičiūtė ir Rokas Radzevičius

Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ kviečia visus drauge išsinerti iš žiemos rūbo, žengti į gyvybės bei veiksmo kupiną metų laiką ir kviečia į tradicinius pavasario lygiadienio koncertus: kovo 22 d. – Klaipėdoje, Dramos teatre, kovo 25 d. – Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, kovo 26 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenos amfiteatre.

Pavasario lygiadienis švenčiamas kovo 20-21 dienomis, kuomet visame pasaulyje (išskyrus užpoliarę) diena susilygina su naktimi. Po jo dienos ilgėja. Nuo seno šis lūžio taškas laikomas astronomine pavasario pradžia ir buvo lydimas daugybės tradicijų ir ritualų.

Metams bėgant lietuvių tradicija praustis ryte upėje, pjauti gaidį arba auštant bėgti laukais tiesiai į saulę išnyko, tačiau grupė „Skylė“ sukūrė savo tradiciją – lygiadienį paminėti specialiu, tik šia proga rodomu, koncertu. Šio ritualo jie laikosi jau devynerius metus.

Kiekvienais metais lygiadienio koncerto programa šiek tiek keičiasi, prijungiama naujų dainų, bet esmė ir nuotaika išlieka ta pati. Šie ypatingos nuotaikos koncertai sutraukia pilnas sales žiūrovų ir nemaža jų dalis paklausyti jų ateina kiekvienus metus – taip sukurdami savo pavasario pasitikimo tradiciją. Atrodo, kad žmonėms tokių tradicijų labai reikia – bilietai į koncertą Vilniuje jau parduoti.

„Šių metų pavasario lygiadienio koncerte grosime dainas, kurios savo spalva ar tema tarsi įveda į gyvybingąjį pusmetį. Taip pat – atrinktas ryškiausias ketvirčio amžiaus kūrybos dainas iš įvairiausių albumų, neužmiršome ir naujausių: „Vilko vartai“ bei „Dūšelės“, – sako kompozitorius Rokas Radzevičius.

„Skylės“ pavasario lygiadienio koncertai - pilni išskirtinės auros. Ją kuria ne tik kruopščiai dėliojama muzika ir tekstai, pasirodymą lydintis specialus apšvietimas bei ypač kokybiškas garsas, bet ir su grupe grojantis styginių kvartetas, kuris tapo neatsiejama koncerto, kurį beveik galima vadinti spektakliu, dalimi. Šiemet Kaune ir Klaipėdoje scenografiją papildys ir specialiai dainoms kurtos vaizdo projekcijos.

Aistė Smilgevičiūtė, Dūšelės, koncertas, pavasario lygiadienis, Rokas Radzevičius, Skylė, Vilko vartai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai