Filme „Šuns tikslas“ suvaidinęs D. Quaide'as: „Gyvūno mirtis man primena pasaulio pabaigą“

„Šuns tikslas“ - ypatinga istorija tiems, kurie žino, jog meilė gyvūnui gali būti ne mažiau stipri, nei meilė kitam žmogui. Režisierius Lasse Hallstromas, išgarsėjęs tokiais didžiulio dėmesio sulaukusiais darbais, kaip „Šokoladas“, „Sidro namų taisyklės“, „Šimto žingsnių kelionė“, „Tai nutiko Jemene“ ir daugeliu kitų filmų, pristato naujausią savo juostą, sužavėsiančią visus gyvūnų mylėtojus ir jautrių istorijų mėgėjus. „Istorija išties ypatinga“, – sako vieną pagrindinių vaidmenų atlikęs Dennisas Quaide'as.

Juosta sukurta remiantis 2010 metais išleista to paties pavadinimo W. Bruce'o Camerono knyga. Komiškais elementais praturtintas romanas „Šuns tikslas“ perkamiausių „New York Times“ knygų viršūnėje praleido net 52 savaites.

„Istorija išties ypatinga. Daugelis mūsų žino, ką reiškia prieraišumas, kai augini šunį ar kokį kitą gyvūną. Ryšys būna itin stiprus. Būtent todėl man vaidmuo šiame filme buvo toks svarbus. Pats esu auginęs visą būrį gyvūnų ir kiekvieno netektis man primena pasaulio pabaigą. Įsijausti į vaidmenį šioje juostoje buvo labai paprasta, nes vadovavausi asmenine patirtimi“, – sako filmo žvaigždė D. Quaide'as.

Juosta pasakos apie tai, kaip šuo Beilis nuo pat pirmosios dienos labai susidraugavo su berniuku Itanu. Jie kartu žaidė, džiaugėsi, liūdėjo, kartu augo. Tačiau kaip žinia, šuneliai gyvena trumpiau nei žmonės. Itanas tebebuvo jaunuolis, kai Beilis paseno ir numirė. Tačiau tuo ši istorija nesibaigia. Po trumpo nebūties laikotarpio Beilis staiga suprato, kad vėl yra gyvas – vėl yra mažas šunelis. Tačiau nebe Beilis. Ir netgi ne šunelis, o kalytė! Atsipeikėjęs po pirmojo šoko, jis prisitaikė prie naujojo gyvenimo ir nugyveno jį taip pat linksmai, prasmingai ir padėdamas žmonėms, kaip ir pirmąjį kartą. Po to Beilis atgimė dar kartą. Ir dar kartą. Ir dar – vis kitoje šeimoje, vis kitu pavidalu.

Kol galų gale, po daugybės metų likimas Beilį vėl atvedė ten, kur viskas prasidėjo – į dabar jau suaugusio to paties Itano namus. Ar šuo ir berniukas atpažins vienas kitą po daugybės metų? Ar padėti vienam vieninteliam, konkrečiam žmogui ir yra didysis šuns tikslas?

Nuostabiai šilta, lietuviškai įgarsinta istorija visai šeimai „Šuns tikslas“ Lietuvos kino teatruose - nuo vasario 24 dienos.

filmai, filmai apie gyvūnus, kinas, Quaide, Šuns tikslas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai