Seimo narys J.Džiugelis – apie karjerą, svajonę susilaukti vaikų ir mintis apie savižudybę

Justas Džiugelis savo kūno nevaldo ir prie neįgaliojo vėžimėlio prikaustytas nuo kūdikystės. 29-erių verslininkas, vienos IT bendrovės įkūrėjas ir savininkas, o dabar ir Seimo narys atvirame interviu prisipažino, kad jo gyvenime būta visko – ašarų, daug neatsakytų klausimų ir net minčių apie savižudybę. „Tie, kurie neverkia, tie žudosi. Deja, taip, vyrai verkia“, - gyvenimo būdo laidoje „Raudonas kilimas“ atviravo parlamentaras.

Itin atvirame interviu gyvenimo būdo laidos kūrėjoms Vaidai Skaisgirei ir Rositai Paulauskaitei energingas ir entuziazmu trykštantis vyras papasakojo apie sunkius išgyvenimus, kai jam buvo diagnozuota liga. Diagnozė – įgimta raumenų atrofija – J. Džiugeliui buvo nustatyta tuomet, kai jam tebuvo 8 mėnesiai. Ją vaikui nustatė iš užsienio į Lietuvą atvykęs gydytojas.

„Mama turėdama turbūt tą gilų šeštą motinišką jausmą įtarė, kad kažkas man negerai. Gydytojai ieškojo priežasčių, kodėl aš kitoks kūdikis. Sakė, kad gal aš per storas, per tingus ir dėl to judu kitaip, nei kiti“, - prisiminimais laidoje dalinosi J. Džiugelis.

Prie vėžimėlio prikaustytas Seimo narys pripažino, kad sunkiausias etapas jo gyvenime buvo paauglystė. Tada jį kamavo skaudūs egzistenciniai klausimai: „Vaikystėje aš nesijutau išskirtinis. Paauglystėje jau pradėjau labiau galvoti apie gyvenimą, kad aš esu kažkoks kitoks. Tada ir buvo tas sudėtingiausias gyvenimo etapas, kai viskas susidėjo į vieną. Aš negalėjau lankyti mokyklos, negalėjau žaisti. Ir tada pradėjau egzistencinius klausimus uždavinėti: kodėl aš toks, kodėl man taip?“

Tik gyvenimo būdo laidai „Raudonas kilimas“ 29-erių vyras atskleidė, kad buvo laikas, kai jo galvoje sukosi mintys apie savižudybę: „Kol nepasieki dugno, tol nepradedi eiti į viršų. Tas dugnas įvairiomis prasmėmis gali būti. Man tai buvo didelis liūdesys, depresija. Buvo ir minčių apie savižudybę, buvo toks juodas gyvenimo etapas... Tačiau ir nusižudyti mano situacijoje nėra taip paprasta“, - dabar jau su šypsena veide apie skaudžiausius išgyvenimus pasakojo jaunas vyras.

Atvirame interviu Seimo narys pasakojo, kad su paauglystėje kamavusiais egzistenciniais klausimais ir užklumpančia depresija jam padėjo susitvarkyti šeima, ypač mama, kurios patarimai sūnų skatino gyventi toliau. Pasakodamas savo istoriją J. Džiugelis siekia priminti, kad visi – ir sveiki, ir turintys negalią – turėdami svajonių turėtų ne sėdėti ir laukti, kol viskas bus patiekta ant lėkštutės, o imtis veiksmų.

Psichologinė pagalba: Vaikų linija, www.vaikulinija.lt, tel. 116 111; Jaunimo linija, www.jaunimolinija.lt, tel. 8 800 28888; Vilties linija, www.kpsc.lt, tel. 8 800 60700.

„Raudonas kilimas“ – kiekvieną sekmadienį 18 val. per TV3!

Justas Džiugelis, raudonas kilimas, Seimas, seimo narys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai