Orai keisis: savaitgalį šėls vėjas, numatomi krituliai

Antroje savaitės pusėje tik ketvirtadienis išsiskirs kiek šviesesniu dangumi ir sausesniais orais. Nuo penktadienio debesų danguje bus tik daugiau, jau sulauksime ir lietaus. Savaitgalį daug kur teigiama temperatūra išsilaikys ir naktimis, lis dažniau, pūs gūsingas vėjas.

Ketvirtadienio dieną, išsisklaidžius rūkui, vietomis prognozuojami pragiedruliai, kai kur dangus išsigiedrins tik vakare. Numatomas kiek smarkesnis pietvakarių vėjas. Vilniaus apylinkėse įdienojus oras sušils iki 2, Kaune iki 5 laipsnių. Šiauliuose, dienos metu, vyraus debesuotumas, kuris vakarėjant sumažės. Termometrai kils iki 3–4 laipsnių šilumos. Pajūryje įdienojus bus apie 3–4 laipsnius šilumos, dangumi plauks nedideli debesys.

Penktadienio naktį tykos slidūs pavojai, kai kur kils rūkas. Šalyje numatomas gausus debesuotumas, daug kur palis. Pūs vidutinio stiprumo vakarų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune visą parą bus debesuota, protarpiais lis. Naktį ir ryte bus apie 0–1, dieną apie 3–4 laipsnius šilumos. Šiauliuose taip pat numatomas nedidelis lietus. Pirmoje paros pusėje oras šils iki 2, įdienojus iki 3 laipsnių. Pajūryje termometrai fiksuos 4 laipsnius šilumos, numatomi krituliai ir gūsingas vėjas.

Šeštadienį šen bei ten lynos, pūs vėsesnis šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse naktį numatomas lietus, tuo metu bus apie 1–2 laipsnius šilumos. Įdienojus temperatūra svyruos tarp 2–3 laipsnių. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus apniukusi, atšals iki –1–0 laipsnių. Dienos metu debesų šydas suplonės, oras sušils iki 1–3 laipsnių. Pajūryje bus apie 2–3 laipsnius šilumos, dangų gaubs debesys, o retkarčiais iškris ir vienas kitas lašas lietaus.

Sekmadienį orai bus apniukę ir vėjuoti. Daug kur numatomi krituliai, vietomis mišrūs. Vilniuje ir Kaune visos paros metu dangumi plauks debesys, negausiai lynos. Naktį ir ryte temperatūra sieks 1–2, dieną 3 laipsnius šilumos. Šiauliuose numatomas niūrus peizažas ir nedidelis lietus. Pirmoje paros pusėje bus apie 1, įdienojus apie 3 laipsnius šilumos. Pajūrį talžys smarkus vėjas, čia ir lietus bus gausesnis. Oras sušils iki 3–4 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančią savaitę kasdien sulauksime kritulių, orai bus ganėtinai šilti, bet vėjuoti.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai