Meksikoje startavusi Lietuvos konkūrinio jojimo čempionė pateko į geriausiųjų dešimtuką

Fédération Equestre Internationale (FEI) archyvo nuotr.

Sausio 24–29 dienomis Gvadalacharoje (Meksikoje) vyko tarptautinių konkūrų varžybų „FEI Children‘s International Classics 2016“ finalas. Jame dėl čempiono titulo varžėsi 32 pajėgiausi jaunieji raiteliai iš viso pasaulio, tarp jų ir Lietuvos atstovė Sofija Salatkaitė. Pirmą kartą tokio lygio varžybose Lietuvai atstovavusi 14-metė konkūrinio jojimo raitelė pademonstravo puikius rezultatus ir trečios varžybų dienos rezultatų suvestinėje užėmė aukštą 6-ąją vietą.

Pasirodymą baigė sėkmingai

S. Salatkaitei tai buvo jau ne pirmos varžybos, vykstančios svečioje šalyje, tačiau Meksikoje jai teko joti su burtų keliu jai priskirta kumelaite Karo, prisitaikyti prie pasikeitusių klimato sąlygų.

„Atstovauti savo šaliai yra labai didelė atsakomybė, tačiau kartu ir nepamainoma galimybė išbandyti jėgas jojant su skirtingais žirgais, savo akimis pamatyti ir įvertinti, kaip joja mano amžiaus raiteliai iš kitų užsienio šalių ir kaip apskritai organizuojamos tokio aukšto lygio varžybos”, – prieš varžybų startą sakė jaunoji sportininkė.

Geriausią rezultatą S. Salatkaitė pademonstravo paskutinę varžybų dieną – maršrutą ji įveikė be baudos taškų ir finišavo 6 vietoje, aplenkdama net 10 duetų. Visas tris dienas trukusių varžybų metu lyderių pozicijų neapleido meksikiečiai.

Džiaugiasi raitelės debiutu

Pasak Lietuvos žirginio sporto federacijos prezidento Gedimino Gutkausko, S. Salatkaitės debiutas varžybose Meksikoje yra didelis pasiekimas ne tik pačiai sportininkei, bet ir Lietuvos žirginiam sportui apskritai.

„Visų pirma, patekimas tarp geriausių savo amžiaus sportininkų ir galimybė varžytis su jais finale – didelis laimėjimas, tačiau kartu ir iššūkis jaunam žmogui. Prie to didele dalimi prisidėjo ir pasikeitusios klimato sąlygos, jaudulys bei atsakomybė, tekusi kartu su galimybe atstovauti Lietuvai pasaulinio lygio varžybose. Nepaisant to sulig kiekviena varžybų diena rezultatai tik gerėjo, kuo labai džiaugiuosi. Žinoma, tai lėmė ir didžiulis pačios raitelės, jos trenerio bei šeimos įdirbis, palaikymas, kurį Sofija juto ne tik iš artimųjų, bet ir iš visos žirginio sporto bendruomenės, likusios už kelių tūkstančių kilometrų”, – teigė G. Gutkauskas.

Finale Meksikoje S. Salatkaitė varžėsi su 32 pajėgiausiais raiteliais iš Meksikos, Brazilijos, Sirijos, Japonijos, Kanados, Naujosios Zelandijos, Vokietijos, Prancūzijos, Argentinos, Kolumbijos ir kitų šalių. O galimybę atstovauti Lietuvai šiose varžybose S. Salatkaitė iškovojo nugalėjusi praėjusių metų birželio mėnesį Žagarėje vykusiame „FEI Children‘s International Classics Gold Tour 2016“ konkūrų varžybų etape, kurį savo iniciatyva organizavo Lietuvos žirginio sporto federacija.

jojimas, konkuras, konkūrinis jojimas, Lietuvos konkūrinio jojimo čempionė, Sofija Salatkaitė, žirgai, žirginis sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai