Orai: šaltis atsitrauks, bet pasipils krituliai

Į Lietuvą sugrįžta apniukę orai, kurie atneš visą puokštę kritulių: daugiausiai tai bus sniegas, tačiau kai kur galima ir šlapdriba, o pajūryje net lietus. Savaitgalį debesys gaubs dangų, kai kur negausiai pasnigs, o šaltukas bus menkas.

Ketvirtadienį orai bus apniukę, daugelyje rajonų numatomas sniegas. Šaltis pamažu trauksis, todėl vakare daug kur galima kukli teigiama temperatūra. Pakils pietų, pietvakarių krypties vėjas, todėl vietomis numatomas pustymas. Vilniaus apylinkėse diena bus debesuota, snigs, o temperatūra sieks –6–4 laipsnius šalčio. Kaune temperatūra sieks –5–3 laipsnius šalčio, snyguriuos. Šiauliai taip pat sulauks sniego. Dienos metu čia bus apie –5–3 laipsnius šalčio. Pajūryje oras sparčiai šils, čia įdienojus jau bus apie 3–4 laipsnius šilumos. Pūs gūsingas vėjas, numatomas lietus, šlapdriba. Gali susidaryti lijundra.

Penktadienį vėl sulauksime sniego, temperatūra svyruos apie nulį. Pūs vidutinio stiprumo pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Kaune vyraus gausus debesuotumas, snigs. Temperatūra svyruos tarp –1 laipsnio šalčio ir 1 laipsnio šilumos. Šiauliuose bus apie –1–0 laipsnių šalčio, protarpiais pasnigs, o gausiausi krituliai numatomi vėlai vakare. Pajūryje, nakties ir ryto metu, termometrai fiksuos 2–3 laipsnius šilumos, numatomas lietus. Dieną teliks tik 1 laipsnis šilumos, o vakare jau bus apie nulį. Tuo metu pasipils mišrūs krituliai.

Šeštadienį be didesnių pokyčių. Pūs ramesnis pietų, pereinantį į šiaurės vakarų vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse, naktį ir ryte, bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Tuo metu galimas nedidelis sniegas. Dieną temperatūra išsilaikys panaši, tačiau vakare oras atvės. Šiauliuose, pirmoje paros pusėje, negausiai snigs, bus apie 0–1 laipsnį šalčio. Dieną atšals iki –2, vakarėjant iki –3 laipsnių. Pajūryje gausesni krituliai numatomi naktį, tuo metu bus apie 0–1 laipsnį šilumos. Dieną vyraus nulinė temperatūra, kritulių nenumatoma.

Sekmadienį sulauksime nedidelio sniego ir palaipsniui grįžtančio šaltuko. Pūs silpnas vakarų, pietvakarių vėjas. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, snigs. Šaltis tuo metu sieks –3–2 laipsnius. Dieną Kaune bus apie –1–0, Vilniuje apie –2 laipsnius šalčio. Šiauliuose vyraus apniukęs dangus, kritulių nenumatoma. Temperatūra svyruos tarp –6–4 laipsnių šalčio. Pajūryje naktį šals iki –1, ryte ir dieną iki –4–3 laipsnių. Po pietų šaltukas sumažės.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį dar daug kur trumpai pasnigs, pūs silpnas šiaurės rytų vėjas. Šaltis stiprės, tad jau naktį daugelyje rajonų atšals iki –9–7 laipsnių, o dieną iki –5–3 laipsnių. Taip iki savaitės vidurio termometrų stulpeliai vis žemės, bus vis šalčiau. Tačiau antroje savaitės pusėje šaltis kiek atlėgs, bet tik trumpam. Dienos bus apniukę, protarpiais pasnigs.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai