Siaubo trileris „Skrodimas“ parodys kraupią tiesą: kiekvienas kūnas turi savo paslaptį

Ramiame mažo Virdžinijos valstijos miestelio priemiestyje įvykdoma žiauri žmogžudystė: nenustatyti asmenys išžudo visą šeimą. Apžiūrinėdami nusikaltimo vietą, policininkai rūsyje suranda pusiau užkastą jaunos moters kūną. Aišku viena – mergina nėra nužudytos šeimos narė, tad atsiduria morge. O čia su kiekvienu pjūviu aiškėja žiauri tiesa. Ne, tai nėra žinių reportažo ištrauka, tai dalis gruodžio 30-ąją kino teatruose pasirodysiančio siaubo filmo „Skrodimas“ scenarijaus, kuris žingsnis po žingsnio išsirutulioja į neįtikėtiną istoriją.

Skandinavų režisieriaus André Øvredal sukurtame įtempto siužeto filme pagrindinius vaidmenis atlieka aktorius Brianas Coxas bei jo sūnų vaidinantis Emile Hirschas. Jiems dviems ir priklauso morgas, kuriame vyksta didžioji dalis veiksmo.

Tai, jog šios juostos kūrimas buvo itin sudėtingas psichologiškai, patvirtina tokių juostų, kaip „Troja“, „Drąsi širdis“, „Rizikinga erzinti diedukus 2“, „Iksmenai“, „Borno“ frančizės bei iš dešimčių kitų hitų puikiai pažįstamas aktorius Brianas Coxas. Jam šis darbas buvo vienas įsimintiniausių iki šiol ir, pasak žvaigždės, įsimins iki pat gyvenimo galo.

„Tai nebuvo pirmas kartas, kai pamačiau mirusį žmogų, jau esu palaidojęs kelis artimus giminaičius. Tačiau prie to vaizdo priprasti neįmanoma. O „Skrodimo“ kūrėjai pasistengė, kad viskas atrodytų išties realistiškai. Su mumis filmavimo aikštelėje dirbo psichologai, jie labai pagelbėjo. Dabar galiu drąsiai pasakyti, kad turi būti tikru beširdžiu, kad galėtum dirbti morge ir kasdien susidūręs su mirtimi dar sugebėti gyventi įprastą žmogaus gyvenimą“, – sako Tomą Tildeną, kuriam filme ir priklauso morgas, vaidinęs B. Coxas.

Siaubo trileryje „Skrodimas“ tėvas ir sūnus iškart, kai tik jiems atgabenama minėta neatpažinta moteris, imasi darbo. Pirminė kūno apžiūra nepateikia nieko keisto: nematyti jokių smurto požymių. Tuo tarpu skrodimas atskleidžia kur kas kraupesnę tiesą: sulig kiekvienu pjūviu tėvas ir sūnus išvysta vis naujus vidinius merginos sužalojimus – organų dalių trūkumą, randus, kraujo išsiliejimą. Netrukus paaiškėja, kad tai netgi nėra baisiausia skrodimo dalis. Kad ir kaip atrodytų neįmanoma, panašu, kad paslaptingos merginos skrodimas morgo rūsyje pažadino (ar prikvietė?) siaubingas pragaro jėgas.

„Skrodimas“ kino teatruose įvyks jau gruodžio 30 dieną.

André Øvredal, filmai, kinas, siaubo filmai, skrodimas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai