Now Reading
Buitinė technika, kuri taupo jūsų laiką ir pinigus

Buitinė technika, kuri taupo jūsų laiką ir pinigus

Buitinė technika

Laikas, kurį galite skirti sau ar savo šeimai, šiais nuolatinio skubėjimo laikas yra didelė vertybė, o pinigai – kokybiško gyvenimo dalis. Labai šaunu, jei šiuos dalykus, kurių amžinai trūksta, galite ir sugebate taupyti, o jei ne, tada reiktų gerai pagalvoti, kas daugiausiai sueikvoja jūsų laisvalaikio. Nepabaigtos užduotys darbe? O gal namų ruošos darbai?

Taip, namų tvarkymasis, valgio gaminimas užima tikrai labai daug laiko, tačiau buitinės technikos gamintojai siūlo vis modernesnes technologijas, kurios gerokai palengvina kasdienybę. Kokia buitinė technika taupo jūsų laiką ir pinigus, pasakoja didžiausios Lietuvoje elektroninės parduotuvės Pigu.lt specialistai.

Modernios indukcinės kaitlentės nekaitina puodo

Tradicinė viryklė pirmiausia įkaitina puodą ar keptuvę, o tik tada pradeda šilti inde esantis jo turinys. Tuo tarpu, šiuolaikinės indukcinės kaitlentės veikia priešingai – šildo puode esančią sriubą arba troškinį, o ne patį puodą. Tokiu būdu maistas greičiau sušyla, pradeda virti arba kepti. Įvairiose parodose, kur pristatoma ši buitinė technika, dažnai galima išvysti šią savybę įrodantį eksperimentą: ant kaitlentės po puodu padedama 50 eurų kupiūra, vanduo puode pradeda virti, o banknotas net nepatamsėja. Be to, daugelis šiuolaikinių indukcinių kaitlenčių net neturi specialios vietos puodui padėti, dažniausiai indą galima statyti, kur norisi, todėl nereikia sukti galvos dėl turimų puodų bei keptuvių dydžio.
Tokia buitinė technika gali tarnauti kaip grilis, mikrobangų krosnelė. Kai kurios indukcinės kaitlentės turi funkciją, kuri leidžia kepti maistą tiesiog ant kaitlentės paviršiaus. Taip iškeptas maistas išlaiko savo natūralias skonines savybes ir yra sveikesnis, nes nereikia naudoti papildomų riebalų. Tiesa, yra vienas trūkumas – turint indukcinę kaitlentę, teks įsigyti specialiai jai skirtą puodų rinkinį.

Daugiau jokio klūpėjimo prieš orkaitę

Ar žinojote, kad daugelis žmonių, kurių namuose stovi modernios orkaitės, viso labo išnaudoja tik 30 proc. jų funkcijų, už kitus 70 proc. tiesiog susimoka? Šiuolaikinė orkaitės gali atlikti mikrobangų krosnelės funkciją, tarnauti kaip picų krosnis, kepti tik patiekalo vidų, apskrudinti kraštelius ir pan. Be to, ši buitinė technika gali būti montuojama jums patogiame aukštyje, todėl nereikės tupinėti ir žiūrėti ar višta dar neperkepė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Indaplovė – ekonomiškas pasirinkimas?

Kai kurie žmonės net nenori organizuoti vakarėlio ar šventinės vakarienės savo namuose, nes puikiai žino, kiek laiko užtrunka indų plovimas, kai svečiai iškeliauja namo, tačiau šiandien didžiausią indų krūvą galima tiesiog sukrauti į indaplovę ir per tą laiką, kol indai bus išplauti, užsiimti savo mėgstama veikla. Vis dar populiarus mitas, kad indaplovės sueikvoja labai daug vandens. Pirmosios indaplovės išties buvo labai neekonomiškos, tačiau technologijos ištobulėjo, įvairūs tyrimai rodo, kad plaunant tą patį kiekį indų indaplovėje sueikvojama du kartus mažiau vandens, todėl ir sąskaitos yra draugiškesnės piniginei.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top