Orai: po drėgno savaitgalio oras atšals

Antroje savaitės pusėje oras pamažu vės, kritulių tikimybė bus menka. Savaitgalį numatomas gūsingas vėjas, debesys purtysis ne tik lietaus lašais, bet ir sniegu. Pirmomis ateinančios savaitės dienomis numatomi šaltesni orai: neigiama temperatūra vyraus ir naktį, ir dieną.

Pirmadienį, pirmoje dienos pusėje, daug kur numatoma ūkana ir silpna dulksna. Po pietų debesys sklaidysis, pasirodys saulė. Pūs vakarinių krypčių vėjas. Vilniaus ir Kauno apylinkėse lėtai sklaidysis rūkas, bus debesuota. Dieną oras sušils iki 4–6 laipsnių, vakarėjant numatomas giedras dangus. Šiauliuose pirmoji paros pusė bus apniukusi. Įdienojus debesys prasiskirstys, bus apie 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje saulė taip pat nušvis tik antroje dienos pusėje, temperatūra sieks 7 laipsnius šilumos.

Penktadienį dangumi plauks debesys, vyraus kukli šiluma. Pūs vakarų, šiaurės vakarų vėjas. Vilniuje ir Kaune numatomas debesuotumas. Nakties ir ryto metu temperatūra svyruos nuo –1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos. Įdienojus pro debesų tarpus ištrūks vienas kitas saulės spindulys, bus apie 2–3 laipsnius šilumos. Šiauliuose vyraus apniukęs dangus, kritulių nenumatoma. Naktį bus apie 2 laipsnius šilumos, auštant atvės iki –1–0 laipsnių. Dieną vyraus pilkas peizažas, oras tesušils iki 2–3 laipsnių. Pajūryje temperatūra svyruos tarp 4–6 laipsnių, dangumi keliaus retesni debesys.

Šeštadienį sustiprės vakarų vėjas. Debesys lietumi pirmiausiai pradės taškytis vakariniuose rajonuose, o antroje dienos pusėje dangus prakiurs ir kitur. Vilniaus ir Kauno apylinkėse pirmoji paros pusė bus apniukusi, temperatūra sieks 0–2 laipsnius šilumos. Dieną vyraus 2–3 laipsnių temperatūra, o vakarėjant bus šilčiau ir drėgniau. Šiauliuose visą parą varvės dangus. Nakties ir ryto metu bus apie 3, įdienojus apie 5–6 laipsnius šilumos. Pajūryje taip pat vyraus lietingas ir vėjuotas oras. Termometrai fiksuos 7–8 laipsnius.

Sekmadienį smarkus vakarų, šiaurės vakarų vėjas dangumi sparčiai plukdys retus debesis iš kurių vėl sulauksime mišrių kritulių. Vakare spustels šaltukas, pasnigs. Vilniuje ir Kaune, pirmoje paros pusėje, numatomas lietus. Naktį temperatūra sieks 5, vėliau 3 laipsnius šilumos. Dieną vyraus menkas debesuotumas, tačiau galimi mišrūs krituliai. Šiauliuose naktį bus apie 3, ryte ir dieną apie 1–2 laipsnius šilumos. Dangumi plauks nedideli debesys, lietus maišysis su sniegu. Pajūryje, naktį ir ryte, vyraus 6–7 laipsnių temperatūra, kuri palaipsniui mažės. Įdienojus įkyriai lynos, oras šils iki 3–4 laipsnių. Vakare sustiprės vėjas, išaugs debesuotumas, numatomas sniegas.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje šaltukas gnybs ne tik naktimis, bet ir dienomis. Pirmadienį dar daug kur snyguriuos, tačiau debesys palaipsniui retės, tad antradienis bus saulėtesnis. Antroje savaitės pusėje numatomas debesuotumas, bus šiek tiek šilčiau.

meteorologija, orai, orų prognozė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai