Now Reading
10 patarimų prieš kalėdinių dovanų pirkimo maratoną

10 patarimų prieš kalėdinių dovanų pirkimo maratoną

10 patarimų prieš kalėdinių dovanų pirkimo maratoną

Kiekvienais metais tuo pat metu susiduriame su dilema: kokias kalėdines dovanas rinktis savo artimiesiems? Ką šiais metais padovanoti? – šis klausimas sukasi mūsų galvoje labai daug kartų ir neretai tampa beveik retoriniu Kalėdų karštligės metu. Tam, kad išvengtume paskutinės minutės neapgalvotų pirkinių, apie dovanas vertėtų galvoti jau dabar.

Varle.lt specialistai sudarė 10 patarimų sąrašą, kurie padės protingai išsirinkti kalėdines dovanas.

1. Sudarykite sąrašą

Pirmiausia vertėtų pagalvoti, kiek žmonių norėsite pasveikinti. Kalėdos – ypatingas metas, todėl natūralu, kad nustebinti norisi kuo daugiau artimų ir brangių žmonių. Sudarytas sąrašas padės nieko nepamiršti ir pravers planuojantis biudžetą.

2. Suplanuokite kalėdinių dovanų biudžetą

Biudžeto planavimas padės „nenuskriausti“ nei vieno dovanų sąraše esančio žmogaus ir pravers įvertinant konkrečių dovanų pinigines sumas.

3. Sudarykite dovanų gavėjų „portretus“

Pagalvokite apie kiekvieną žmogų, kurį šiais metais planuojate nudžiuginti kalėdine dovana. Trumpai jį apibūdinkite, surašykite jo pomėgius ir mėgstamus laisvalaikio leidimo būdus. Pagal tai priskirkite ir pažymėkite tris jam tinkančių dovanų variantus.

4. Universalus dovanos sprendimas

Šiais metais nusprendėte neišlaidauti, tačiau žinote, kad nuo dovanų vis tiek nepabėgsite? Pasvarstykite apie universalią dovaną. Šis sprendimas ko gero labiausiai praverstų tada, kai norite kalėdine dovana nudžiuginti visą šeimą. Tokiais atvejais pagalvokite apie kokį nors vieną visai šeimai praversiantį daiktą, pavyzdžiui, sumuštinių keptuvę, vaflinę ar kavos aparatą arba investuokite į namų interjero dalykus.

5. Atsarginis variantas neplanuotai dovanai

Būna, kad net ir kruopščiausiams planotojams nepavyksta visko numatyti. Jau sudėliojote kalėdinių dovanų gavėjų sąrašą, suplanavote biudžetą? Bet, o ką darysite jei per šventes jus aplankys šimtą metų nematytas draugas? Ar netikėtai iš užsienio atvykę giminaičiai? Žinoma, kalėdinė dovana – nebūtinai turi kainuoti daug, bet jos buvimas tokias atvejais tikrai bus gero tono ženklas ir ypatingo dėmesio išraiška. Juk niekas neprilygsta, kad ir mažoms, bet mieloms ir netikėtoms staigmenoms. Varle.lt specialistai rekomenduoja pasirūpinti „mini staigmenomis“ tokiems neplanotiems atvejams. Pagalvokite apie nuotraukų rėmelius, pirštines, puodelius, nešiojamus įkroviklius ar atmintinukus.

6. Kai pritrūksta idėjų: išnaudokite internetą ir klauskite

Atrodo, kad viską išnaršėte ir nesugalvojate, ką padovanoti vienam ar kitam žmogui? Pasitarkite su klasės/kurso draugais ar darbo kolegomis, pakalbėkite apie jų kalėdinių dovanų planus. Nepatikėsite, kiek idėjų turi kiti žmonės. Įkvėpimo dovanoms atrasite ir įvairiuose tinklaraščiuose bei pirkimų giduose.

7. Rankų darbo dovanos neišeina iš mados

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taip, tai gryniausia tiesa. Visada ypatingai pradžiuginsite dovanodami dalelę savęs. Iškepkite keksiukų ar grybukų ir padovanokite keksiukų ar grybukų keptuvę, kuri džiaugsmo atneštų ir jums. Kaip? Galbūt pasitelkus šį dovanotą buitinės technikos stebuklą kitais metais jus irgi nudžiugins gardžia dovana. Neesate kepinių meno šalininkas? Pagalvokite apie rankų darbo muilą, žaisliukus iš veltinio ar dekupažu puoštas dėžutes.

8. Vaikams – žaislai. Tačiau kokie ir kodėl?

Dovanų vaikams pasiūlymų jūra ko gero plačiausia, todėl čia taip lengva paskęsti. Varle.lt specialistai siūlo rinktis edukacinius ir lavinamuosius žaislus, kurie mažiems herojams bus ne tik smagūs, bet ir padės ugdyti jų kūrybiškumą. Pagalvokite apie LEGO, dėlionės, kūrybinius rinkinius, interaktyvius žaislus.

9. Sportas ir sveikata – aktualūs visada

Žiema jau drąsiai beldžiasi į duris, tačiau tai visai nereiškia, kad iki pavasario galima ramiai užsikloti antklode ir ramiai auginti riebaliuką. Tiems, kurie yra aktyvaus laisvalaikio lauke šalininkai patiks tokios dovanos kaip slidės, termo puodeliai ar termo apranga. Tie, kuriems šaltis baisus, bet sportas – geriausias draugas bet kokiu sezonu, be abejo, įvertins sporto inventorių: gimnastikos kamuolius, kilimėlius, powerball ir kt. Varle.lt specialistai mano, kad tokio daikto, kaip išmanusis laikrodis ar išmanioji apyrankė turėjimas gali tapti tikrų motyvacijos varikliu net ir tiems, kurie į sportą žiūri abejingai.

10. Dovanokite akimirkas

Dovanų kuponai – labai universali ir nesenstanti dovanų idėja bet kokiai progai. Rimtai pasvarstykite šį variantą tais atvejais, kai tikrai neesate tikri, jog konkretus daiktas galėtų nudžiuginti ir būti reikalingas konkrečiam žmogui.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top