Now Reading
Xbox One populiarumu vis dar neprilygsta PlayStation 4

Xbox One populiarumu vis dar neprilygsta PlayStation 4

Xbox One populiarumu vis dar neprilygsta PlayStation 4

Gigantė Microsoft, kurdama naują žaidimų konsolę Xbox One, to tikriausiai nesapnavo net baisiausiame košmare – didžiausio jų konkurento Sony sukurta konsolė PlayStation 4 ne tik pasiekė visų laikų pardavimo rekordus, bet ir savo pardavimais pirmavo visame pasaulyje. Tiesa, vėliau į priekį išsiveržė Xbox One, tačiau sėkme džiaugtis teko neilgai, todėl galima drąsiai teigti, kad šiuo metu PlayStation 4 yra pati populiariausia namų žaidimų konsolė visame pasaulyje. Kodėl Microsoft Xbox One nesugeba pasivyti japonų milžinės kūrinio, pasakoja didžiausios elektroninės parduotuvės Lietuvoje Pigu.lt specialistai.

Kaina kandžiojasi

Reikia pripažinti, kad šios namų žaidimų konsolės tikrai nėra pigus malonumas, todėl daugelis statistinių lietuvių negali sau leisti tokio pirkinio, o tie, kurie gali, skrupulingai skaičiuoja, kiek pilna konsolės komplektacija jiems papurtys pinigines. Tad nieko nuostabaus, kad šiek tiek mažesnė PlayStation 4 žaidimų konsolės kaina pelnė pirkėjų simpatijas ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. O pardavimų skaičiai išties įspūdingi, per pirmąsias 48 val. buvo parduota daugiau nei 250 tūkstančių šių žaidimo konsolių vien Didžiojoje Britanijoje. Tuo tarpu, Xbox One pirkimo rodikliai buvo beveik per pusę mažesni, net nepadėjo tai, kad prie žaidimų konsolės buvo nemokai pridėtas FIFA’14 žaidimas. Tiesa, specialistai teigia, kad artimiausioje ateityje galima tikėtis ženklaus Xbox One kainų kritimo.

Sony fanams skiria daugiau dėmesio

Kol Microsoft tobulino savo namų žaidimų konsolės funkcijas, Sony nepamiršo pagalvoti apie potencialius pirkėjus ir suteikė jiems bandomąją 14 dienų PS+ narystę. Be to, japonų milžinė išleido kelis, puikiai žaidėjų įvertintus ir tik jų konsolei skirtus žaidimus. Taigi, turėdamas PS+ narystę, žaidėjas už tuos pačius pinigus gauna gerokai daugiau, nes, įsigijus XBOX Live gold, viskas, ką galima rasti jų bibliotekoje, yra kelerių metų senumo žaidimai arba žaidimų nepilnos versijos. Tad šioje srityje Microsoft atsilieka.

Žaidimų pasiūla kol kas nedžiugina

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nors abiejų kompanijų namų žaidimų konsolės susilaukė milžiniško pasisekimo, tačiau šiuo metu rinkoje esantys žaidimai vertinami gana vidutiniškai. Nors tokie klasikiniai žaidimai kaip Nors Knack, Forza ir Killzone buvo įvertinti teigiamai, tačiau daugiaplatformiai žaidimai, pavyzdžiui Battlefield 4 ar Call Of Duty Ghosts, nelabai nustebino ir mažai skyrėsi nuo praeitos kartos konsolėms skirtų versijų. Tad kompanijas galima pagirti už puikią marketingo strategiją, tačiau namų žaidimų konsolių fanams tenka tenkintis tuo, kas šiuo metu yra parduotuvių lentynose.

Žinoma, situacija keičiasi ir Xbox One turi šansą išsivežti į priekį, nes netrukus turi pasirodyti keletas naujų žaidimų. Žinoma, burti iš kavos tirščių sudėtinga, tačiau patirtis rodo, kad Xbox One fanai gali tikėtis gausybės šaudyklių. Tuo tarpu, PlayStation4 pirkėjai galės džiaugtis plačia RPG biblioteka.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top