Patarimai, kaip sukurti įspūdingus rūko efektus Helovino vakarėlyje

Artėjant Helovino šventei, daugelis ruošiasi skaptuoti moliūgus ir suka galvas, kaip dar išradingai nustebinti draugus ar organizuojamo vakarėlio svečius. Sukurti paslaptingą šventės atmosferą nėra sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, – tereikia kelių šiurpių Helovino akcentų ir tiršto rūko efekto. „Vaizdas tikrai bus tarsi iš siaubo filmo juostos“, – patikina „Gaschema“ atstovas Šarūnas Stankevičius, kuris dalinasi patarimais ir idėjomis, kaip originaliai pritaikyti dūmų efektus Helovino vakarėlyje panaudojant sausąjį ledą.

Sausasis ledas - tai nėra mums žinomas užšalęs vanduo. Tai kietos būsenos anglies dvideginis (angliarūgštė), kuris šaldo keliolika kartų stipriau nei ledas, tačiau nėra kenksmingas, neturi kvapo ir tiesiog išgaruoja ore. „Su sausuoju ledu be jokių papildomų priemonių galima sukurti įspūdingus burbuliuojančių ir verdančių katilų, rūko efektus ar naudoti kartu su gėrimais bei maistu“, – sako sausąjį ledą gaminančios įmonės specialistas Š. Stankevičius, pridurdamas, kad tokį dekoro akcentą pamėgo daugelis renginių bei vakarėlių organizatorių. – „Rūko efektai atrodo originaliai, o magiška atmosfera sukuriama ne tik Helovino vakarėlyje, bet ir gimtadienyje, vestuvėse ar net vaikų šventėse.“

Rūko efektas tarsi iš kino scenos

Nieko nėra baugiau ir paslaptingiau už pažeme sklendantį rūką. Be tokio vaizdo greičiausiai neįsivaizduojama nė viena kraupi siaubo filmų scena, magijos pasirodymai ir, žinoma, Helovino tematika. Tobulo rūko efektą išgauti su sausuoju ledu ypač paprasta: tereikia į indą, pripiltą karšto vandens, įdėti saują sausojo ledo ir vanduo ims kunkuliuoti, skleisti tirštą rūką. Tokį efektą galima sukurti ant stalo pastačius keletą mažesnių indų – taip stalo papuošimai ir kitos dekoro detalės paskęs tirštame, plaukiančiame rūke. Įspūdingą reginį galima stebėti iki 10 minučių, kol ledas vandenyje tiesiog išgaruos, ir indus vėl pakeisti šiltesniu vandeniu su ledu.

Verdantis raganų puodas

Ypač šaltas -78 °C temperatūros ledas karštame vandenyje pradeda kunkuliuoti ir skleisti tirštus debesis, tarsi iš pasakų knygos iliustracijos apie raganas ar piktą burtininką. Jei turite raudonos spalvos lempučių, padėkite jas ant stalo, ant viršaus uždėkite mažų šakelių ir galiausiai juodą puodą. Tirštą rūką sukursite į karštą vandenį įbėrę šiek tiek ledo. Dekoracija bus dar įspūdingesnė į puodą įdėjus žmogaus rankos, pirštų, akių imitacijas ar kitus „raganiškus“ ingredientus. Helovino akis galite pasigaminti ir patys: nuskuskite kelis apvalius ridikėlius, išskaptuokite taip, kad galėtumėte įdėti žalią alyvuogę, o į šios vidurį – gabalėlį juodos alyvuogės.

Kraupūs Helovino moliūgai

Koks Helovinas be moliūgo? Tai pagrindinis Helovino akcentas, kuris puošia daugelio šeimų namus. Nors paprastai dekoracija užbaigiama į vidų įdėta žvake, galite sukurti kur kas įspūdingesnį vaizdą, į moliūgą patalpinus indą su karštu vandeniu ir sausuoju ledu. Iš moliūgo tarpų, akių bei dantų, pasklis šiurpūs rūko debesys.

„Užnuodyti“ kokteiliai

Puikus būdas nustebinti svečius – pagaminti kunkuliuojančius, virstančių dūmų kokteilius. Kokteiliai gali būti ir nealkoholiniai, rekomenduojama naudoti negazuotus gėrimus. Į taurę įpilkite gėrimą ir įdėkite vieną ar dvi sausojo ledo granules. Toks gėrimas kunkuliuos ir skleis dūmus kone 3-5 minutes. Taures papuoškite dirbtiniais vorais, piršteliais, akimis, kirmėlių formos guminukais ar užrašais. Sausasis ledas visiškai nepakeičia skonio, tačiau papildomai karbonizuoja gėrimą. Gerti rekomenduojama per šiaudelį.

Anot Š. Stankevičiaus, sausąjį ledą galima panaudoti produktų vėsinimui ar šaldymui, mat įprastai ledas naudojamas logistikoje, greitai gendantiems maisto produktams transportuoti. Angliarūgštė turi keliolika kartų didesnę vėsinamąją galią nei įprastas ledas, tad rekomenduojama elgtis atsargiai.

helouvynas, helovinas, sausas ledas, sausasis ledas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai