Zodiako ženklų trūkumai ir silpnybės

Tobulų nėra, ir kiekvienas Zodiako ženklas klysta savaip. Kiekvienas jų turi tokių charakterio bruožų, kurie net geležinės kantrybės žmogų gali įstumti į juodžiausią neviltį. Taigi, kokie tie bruožai?

Avinas (03 21–04 20)


Viena dažniausiai pasitaikančių po šiuo ženklu gimusių žmonių klaidų – per didelis tiesmukiškumas bendraujant. Avinai dažnai išsako savo nuomonę be, jų galva, nereikalingo daugiažodžiavimo įterpiant „galbūt“, „o kodėl gi ne...“, „aš manau, kad...“ ir pan. Taigi jų kalbą aplinkiniai neretai priima kaip stačiokišką. O tokia taktinė klaida iš paskos atsitempia ir kitą: kai žmonės pasipiktina pernelyg tiesmukiška Avino pastaba, jis nuoširdžiai nustemba, kodėl neatsižvelgiama į jo taiklią repliką. Avinas užsisklendžia ir apskritai praranda norą bendrauti su „nežinia dėl ko“ įsižeidusiu pašnekovu.

Kiek mažesnė, bet vis dėlto taip pat dažnai pasitaikanti Avinų klaida – veikti neapgalvojus, paskubomis. Deja, taip neretai sugriaunami net patys geriausi tikslai. Pavyzdžiui, pasiguodžia koks žmogus Avinui savo problemomis. Geraširdis Avinas vos išklausęs (jei apskritai išklausė iki galo), tuojau pat puola spręsti situaciją, rūpintis to žmogaus reikalais, nors vėliau paaiškėja, kad taip tik dar labiau viską sujaukė, o pašnekovui apskritai reikėjo ne realios pagalbos, o tik paguodos, draugiško patarimo.

Jautis (04 21–05 21)

Vienas didžiausių Jaučių trūkumų – pernelyg didelis konservatyvumas. Šio ženklo atstovai – tikri įpročių vergai. Todėl jie sunkiai prisitaiko prie bet kokių naujovių, juos erzina santykių pokyčiai, naujovės darbe, aplinkoje. Susidūrę su pasikeitimu jie linkę įžvelgti grėsmę sau.

Toks įgimtas konservatyvumas dažnai trukdo Jaučiams adekvačiai reaguoti net į tuos žmones, su kuriais jie jau yra vienaip ar kitaip susiję. Jaučiams atrodo, kad visi žmonės turėtų laikytis tokių pat įpročių, kaip jie, mąstyti ir veikti taip, kaip jiems atrodo geriau. Kas netelpa į Jaučio susikurtus rėmus – vienareikšmiškai priskiriama blogiui.

Dvyniai (05 22–06 21)

Didžiausia Dvynių klaida – bet kokioje kompanijoje jie stengiasi visiškai pritapti. Po šiuo ženklu gimę žmonės dažnai išsižada net savo asmenybės dalies ar pamina principus, kuriais visą laiką vadovavosi. Nors Dvyniai – ypač draugiški, dažnai tampa kompanijos siela, vis dėlto jiems vertėtų išmokti prikąsti liežuvį.

Kitas Dvynių trūkumas – jie linkę daugybę klausimų spręsti paviršutiniškai, retai gilinasi į detales, turi savo nuomonę apie tuos klausimus, kurių nėmaž nėra pastudijavę. Tačiau savo įgimtais oratorystės sugebėjimais moka viską pateikti taip, tarsi būtų šios problemos sprendimo ekspertai.

Vėžys (06 22–07 22)

Pagrindinė Vėžių problema – pasyvumas. Jie retai išsako savo nuomonę, lengvai pasiduoda aplinkinių įtakai. Asmeniniame gyvenime taip pat pernelyg atidžiai įsiklauso į kitų žmonių patarimus ir vengia galvoti savarankiškai. Jiems sunku apsispręsti, ar nori artimiau bendrauti su žmogum, ar ne. Net profesiją ar pomėgius retai renkasi savarankiškai – vis žvalgosi, kas jiems galėtų pasufleruoti iš šalies.

Be to, dauguma Vėžių labai greitai įsižeidžia. Galima spėti, kad net dabar kuris nors jų skaito apie save ir raukosi, esą visa tai – nesąmonė. O kodėl? Todėl, kad užuot taisę savo klaidas, jie norėtų jų tiesiog nepastebėti.

Liūtas (07 23–08 23)

Šio ženklo atstovams būdingas pernelyg didelis patiklumas, jie linkę sureikšminti iš esmės visai nereikšmingus dalykus. Todėl, nepaisant savo įgimtos išminties, Liūtai nuolat rizikuoja patekti į sukčių ir aferistų akiratį. Jei kas Liūtą įtikins, kad taip elgdamasis jis pademonstruos savo pranašumą – šis versis per galvą, kad tik taip padarytų.

Liūtai reikalauja daug dėmesio, nenoriai pripažįsta kitą lyderį. Tuo kartais gali įžeisti net labai brangius žmones.

Mergelė (08 24–09 23)

Visų pirma į akis krinta išskirtinis Mergelės ženklo žmonių racionalumas. Jis praverčia darbe, tačiau neretai trukdo ten, kur reikia emocijų ir empatijos. Bendraujant su žmonėmis ne visada galioja įprasti logikos dėsniai. Ypač meilės reikaluose.

Kitas bruožas, kurį Mergelės iš įpročio paverčia manija – švara ir tvarka. Be abejo, puiku, kai namuose grindys spindi švara, bet juk būna ir tokių situacijų, kai ne jos tampa svarbiausia... O štai Mergelėms bus svarbu ir jos! Pedantizmas iki smulkmenų verčia kentėti ir pačias Mergeles, ir jų artimuosius.

Svarstyklės (09 24–10 23)

Svarstyklėms būdingas charakterio bruožas, vedantis iš kantrybės ir pačias Svarstykles, ir jų artimuosius bei kolegas – negebėjimas apsispręsti, nuolatinės dvejonės. Dažnai tose srityse, kur visai nebūtina: ką šiandien rengtis – užteks plonos striukės, ar jau vilktis paltą? Kur eisime pietauti – į kinų restoraną ar į piceriją? Kai atsakymo į šiuos klausimus nerandama valandą ir ilgiau – tikrai per daug.

Begalinis išlaidumas – dar viena savybė, verčianti pulti į neviltį. Šokoladukas, pakabutis, kavos puodelis, šiaip gražus, bet visai neaiškios paskirties niekutis... Visa tai Svarstyklės perka nė nesusimąstydamos.

Skorpionas (10 24–11 22)

Kažkodėl visi, kurie domisi horoskopais, tiki, kad Skorpionas – pats baisiausias ženklas. Vertėtų išsklaidyti šį mitą, nes dauguma Skorpionų – linksmi, geri, mieli žmonės. Tiesa, kaip ir visi, turi silpnybių. Pavyzdžiui, vienas nemalonus bruožas – troškimas kontroliuoti visus ir viską savo aplinkoje. Tai gerokai apsunkina gyvenimą net pačiam Skorpionui.

Apskritai Skorpionai mėgsta aiškintis kitų žmonių paslaptis, traukia informaciją žodis po žodžio ir... viską sužinoję nepasiūlo jokio sprendimo ar pagalbos – esą tai visai ne jų reikalas.

Šaulys (11 23–12 21)

Viena didžiausių šio ženklo bėdų – jie nepaprastai reiklūs sau ir aplinkiniams, neretai nesusilaiko svetimų klaidų neišrėžę tiesiai į akis, o tai, deja, nepadeda lengviau bendrauti su artimaisiais. Laiku prikąsti liežuvį išmoksta tik vyresni, labiau patyrę Šauliai. Jie labiau nei kitų ženklų atstovai linkę kurti Napoleono užmojų vertus planus, priimti begales darbų, įsipareigojimų. Svajones linkę painioti su realybe, trokštama – su esamu. Šauliai individualistai, bet linkę laikytis visuotinų taisyklių. Ir sekti mada – bemaž aklai. Tai, ką turi kiti žmonės – būtina įsigyti ir jiems.

Ožiaragis (12 22–01 20)

Iš esmės Ožiaragiai – žmonės, kurių silpnybes ir klaidas vardyti sunkiausia. Sveikas protas, nuosaikumas, tikslumas – visa tai savybės, padedančios jiems natūraliai pelnyti neklystančiųjų etiketę. Jie kruopštūs, tvarkingi, protingi, mandagūs, moka atskleisti žavesį – ko dar galima norėti?

Vis dėlto... galbūt kaip tik tai ir yra pagrindinė jų silpnybė? Pajutus, kad Ožiaragių gyvenime viskas tobulai apskaičiuota ir sudėliota į lentynėles, pasidaro baugu. Šie žmonės vengia spontaniškumo, yra linkę viską gyvenime planuoti ir dėlioti. Mažai emocijų, daug šalto proto, mažai polėkio – daug atkaklaus darbo. Monotoniška karuselė, į kurią jie įsisuka, kaip tik ir yra pagrindinė klaida, nejučiom atimanti gyvenimo džiaugsmą ir iš jų pačių, ir iš jų artimųjų.

Vandenis (01 21–02 19)

Šiam ženklui būdingas kiek perdėtas savęs vertinimas. Dauguma Vandenių kažkodėl save laiko nepripažintais genijais, neatrastais talentais, kuriems žiaurios gyvenimo aplinkybės „apkarpė sparnus“ ir neleidžia atsiskleisti. Iš prigimties Vandeniai – maksimalistai. Jiems sunku pasitenkinti sėkmės dalimi, trokšta visko. Nemėgsta nuoseklumo – savo tikslo link juda ne žingsniais, o šuoliais. Kad ir ką veiktų, jie svajoja imtis ko nors naujo, neišbandyto. Na, o vienas didžiausių Vandenių priešų – jų pačių atvirumas. Patys būdami geraširdžiai jie net nusvilę netiki, kad kiti iš jų gautą informaciją gali panaudoti piktiems kėslams.

Žuvys (02 20–03 20)

Didžiausia Žuvų silpnybė – polinkis rodyti silpnumą. Šio ženklo atstovams patinka, kai jų gailimasi, jie trokšta būti globojami, saugomi. Kitas bruožas, pakišantis Žuvims koją – begalinė empatija, polinkis įsijausti į kitų žmonių problemas. Ne veltui sakoma, kad kas pernelyg užjaučia visų nelaimių aukas, netrukus pats tampa visų šių nelaimių auka.

Žuvys visada pasiryžusios pažadėti pagalbą. O realiai ją suteikti – anaiptol. Dažnai paaiškėja, kad tam nėra nei laiko, nei jėgų, nei galimybių. Taip šis neatsargus pažadas virsta melu, kuris gali atsisukti prieš jas. Žuvys suvokia, kad gamta jų neapdovanojo energijos ir jėgų pertekliumi. Tačiau užuot racionaliai paskirsčiusios savo laiką ir pastangas darbams, kuriuos privalo atlikti, Žuvys juos tiesiog... meta. O užpuolus didžiausiam stresui, išvis nuleidžia rankas.

astrologija, silpnybės pagal Zodiako ženklą, zodiako ženklai, zodiako ženklas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai