Now Reading
Atostogos Kanaruose – du skirtingi scenarijai

Atostogos Kanaruose – du skirtingi scenarijai

Atostogos Kanaruose - du skirtingi scenarijai

Tarp Ispanijos ir Afrikos krantų plūduriuojantis Kanarų salynas – tikra pažadėtoji žemė ieškantiems vasariškos šilumos visais metų laikais. O parankiausias laikas atostogoms, kuomet nevargins pernelyg dideli karščiai, prasideda nuo lapkričio ir trunka per visą žiemą, iki pat ankstyvo pavasario. Dėl malonaus klimato – šilumos ir gausaus lietaus nebuvimo – Kanarų gyventojams geros nuotaikos nestinga, todėl salynas dar vadinamas „laimingosiomis salomis”.

Nors galimybė rinktis iš septynių Kanarams priklausančių salų šiai krypčiai suteikia universalumo, bene daugiausiai poilsiautojų plūsta į Tenerifę ir Fuerteventūrą. Tad kuo išskirtinis šis salų duetas?

Tenerifė pasitinka juodo smėlio paplūdimiais

Pasak legendos, Kanarų salos – tai mįslingai nugrimzdusios Atlantidos kalnų viršūnės, iki mūsų laikų tebekyšančios iš vandens. Ir nors visų salų paviršių dengia storas sukietėjusios lavos sluoksnis, vienintelė Tenerifė gali pasigirti vis dar alsuojančiu Teidės ugnikalniu. Beveik 4 km aukštį siekiantis vulkanas kartu laikomas ir aukščiausiu kalnu Ispanijoje, nuo kurio viršūnės visa Tenerifė – kaip ant delno. Kalnas dalija salą į dvi klimato zonas, kurias išduoda ir kraštovaizdžio kontrastai.

„Pietinėje salos dalyje dominuoja sauso klimato augalija – kaktusai, agavos, o šiaurinę dengia žaliuojantys miškai ir vaismedžių plantacijos. Dažnai Tenerifė vadinama amžinojo pavasario sala, nes beveik 300 dienų per metus čia saulėtos, be lietaus“, – pasakojo tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Rezervacijų ir konsultacijų teikimo skyriaus vadybininkė Irma Baublytė.

Norintiems aktyviai leisti laiką, pakeliauti ir geriau pažinti didžiausią Kanarų salą, I. Baublytė pataria į Tenerifę vykti lapkričio–gegužės mėnesiais, kuomet dienomis nebevargina saulės kaitra, o maudynių jūroje sezonas vis dar tęsiasi.

„Lankantis pirmą kartą daugeliui nuostabą kelia natūraliai susiformavę juodo arba tamsiai pilko smėlio paplūdimiai, kurie suteikia salai dar daugiau unikalumo. Žinoma, Tenerifėje yra ir balto smėlio paplūdimių, tačiau jie čia irgi ypatingi – pasirodo, šviesusis smėlis buvo atplukdytas laivais iš Sacharos dykumos“, – atskleidė I. Baublytė.

Tarp lankomiausių salos vietų – floros ir faunos karalyste tituluojamas Loro parkas, didžiausias visoje Europoje Siamo vandens atrakcionų parkas bei pirmasis ispanų įkurtas miestas Kanarų salyne, įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą – La Laguna. Net jei nesate istorijos entuziastas, šiukštu neaplenkite senųjų salos miestelių, išsaugojusių savo autentišką dvasią. Populiariausios lauktuvės iš Tenerifės – kaktusų uogienė, bananų likeris ir kanariečių itin vertinamas palmių medus.

Vandens sporto entuziastų meka – Fuerteventūra

Stiprus vėjas – taip pažodžiui verčiant iš ispanų kalbos vadinama antra pagal dydį Kanarų sala Fuerteventūra. Vėjuotas klimatas it magnetas traukia banglenčių, jėgos aitvarų ir kitų vandens sporto šakų aistruolius, o pusantro šimto baltų, plačių paplūdimių yra tarsi sutverti tobulam tradiciniam poilsiui prie vandens. Tikimasi, kad Fuerteventūra bus itin populiari tarp šeimų su vaikais, mat yra didelis pagal „Viskas įskaičiuota“ (ang. All Inclusive) sistemą veikiančių viešbučių pasirinkimas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Fuerteventūra – tai rudens-žiemos ir ankstyvo pavasario kryptis, tad geriausias laikas planuotis kelionę į salą – spalio-lapkričio arba vasario-balandžio mėnesiais“, – atskleidė I. Baublytė. Jei visgi nesate nusiteikę gaudyti vėją ar nerti į bangas, tačiau norite geriau pažinti povandeninį pasaulį, būtinai užsukite į Okeanariumą. Iš čia galėsite leistis į pasiplaukiojimą laivu su stikliniu dugnu arba išbandyti delfinų safarį – pamatyti šiuos jūrinius žinduolius iš labai arti ir netgi kartu paplaukioti. Taip pat organizuojamos išvykos laivu į iš Fuerteventūros kone ranka pasiekiamą Lanzarotės salą.

„Arčiausiai Afrikos žemyno krantų plūduriuojanti sala iš kitų išsiskiria laukine, civilizacijos nepaliesta, gamta. Čia gausu laukinių paplūdimių, lagūnų, tad geriausias būdas pažinti salą – leistis į žygį. Nors Fuerteventūra yra net 39 kartus mažesnė už Lietuvą, tikrai bus ką įdomaus pamatyti“, – žadėjo „Tez Tour“ atstovė.

Sakoma, kad geriausias būdas pažinti šalį – per maistą, juolab kad Fuerteventūros virtuvė gerokai skiriasi nuo Kanaruose paplitusios ispaniškos virtuvės. Vietos gyventojai – tikri gurmanai, kurie mėsos ar jūros gėrybių patiekalus mėgsta pagardinti… bananais. Taip pat čia driekiasi ištisos alavijų plantacijos, iš kurių gaminama aukštos kokybės natūrali kosmetika, maisto produktai, kurie, kaip ir autentiški ožkų sūriai, gali išspręsti lauktuvių namiškiams dilemą.

Tad pagal kurį Kanarų salų scenarijų ilsėsitės jūs?

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top