Now Reading
Kur nuvykti ir ką nuveikti savaitgalį: 4 dėmesio vertos kryptys šį rudenį

Kur nuvykti ir ką nuveikti savaitgalį: 4 dėmesio vertos kryptys šį rudenį

Kur nuvykti ir ką nuveikti savaitgalį: 4 dėmesio vertos kryptys šį rudenį

Dar nesuplanuoti savaitgaliai ir daugumoje Europos miestų rudenį vis dar vyraujantys malonūs orai perša tik vieną mintį – nedvejodami galime leistis į kelių dienų nuotykius svetur. Štai didieji kaimyninių šalių miestai lietuviams – trumpai savaitgalio išvykai laiko ir piniginės atžvilgiu itin palankus pasirinkimas.

Rudens kelionių idėjomis į miestus, kuriuos lengvai pasieksite autobusu, dalinasi daugybę svečių šalių aplankęs tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovas Edmundas Pavlovas.

1. Į Vieną rudenį traukia sendaikčių mėgėjai

Bent kartą pabuvojusiems Austrijos sostinėje turbūt ne paslaptis, kad Vienos miesto vizitinė kortelė – kultūrinių pramogų gausa. Muziejai, architektūriniai objektai ir senamiesčio gatvelės mena turtingą miesto istoriją, o patys vieniečiai visame pasaulyje žinomi kaip didžiausi operos mėgėjai. Tad savaitgaliui veiklos šiame mieste – apstu.

Tačiau ir senovinius suvenyrus vietiniai mėgsta ir vertina ne ką mažiau. O Vienoje spalio mėnesį organizuojamas Burgtheater sendaikčių turgus jau tapo miesto tradicija. „Šis turgus unikalus tuo, kad jame galima rasti autentiškos teatro aktorių atributikos – nuo kostiumų, kaukių, papuošalų iki teatro techninės įrangos, naudotos pasirodymams. Meno gerbėjai ir artistai tikrai ras kur pasidairyti“, – sakė patyręs keliautojas. Spalio mėnesį šį sendaikčių turgų rasite netoliese Vienos rotušės.

Savaitgalį besisvečiuojantiems Austrijos sostinėje keliautojas pataria apsilankyti Molardo rūmuose įsikūrusiame vieninteliame pasaulyje gaublių muziejuje – jų gausa ir įvairove sužavėti liks net patys išrankiausi keliautojai. O štai išalkus siūloma užsukti į Naschmarkt – didžiulį ir bene populiariausią maisto turgų visame mieste. Jis duris atveria ir šviežio maisto kvapais vilioja pirmadieniais – šeštadieniais, nuo 6 h ryto iki 18.30 h.

2. Spalis Rygoje – pigių, bet gardžių vakarienių metas

Kaimynės Latvijos sostinė Ryga – itin pamėgta savaitgalio kelionės kryptis tarp Europos didmiesčių gyventojų. O šį rudenį turistus ypač vilioja Rygos restoranų savaitė ir Latvijos pasididžiavimas – Siguldos gyvenvietė.

„Šiuo metų laiku ypač pagausėja keliautojų autobusu į Rygą – šis miestas puikiai tinka savaitgalio pramogoms, o ir pati kelionė neužtrunka, kas ypač svarbu keliaujant su vaikais. Rygos restoranų savaitė paprastai organizuojama dukart per metus – pavasarį ir rudenį. Šiemet Ryga vietinius ir miesto svečius skanėstais kvies pasilepinti spalio 10-16 dienomis. Už prabangią ir sočią vakarienę iš trijų dalių (užkandis, karštasis patiekalas ir desertas) sumokėsite nuo 15 iki 20 Eur, kai įprastomis dienomis prabangesniuose restoranuose paliktumėte keliskart didesnę sumą“, – patarimais dalinosi E. Pavlovas.

O ar žinote, kokia yra lankomiausia vieta visoje Latvijoje? Tai – Sigulda – miestelis, 53 km nutolęs nuo Rygos ir įsikūręs prie Gaujos upės. „Ši vietovė labai laukia atvykstančių turistų – susisiekimui gerinti įrengta autobusų stotis, taip pat pėsčiųjų tiltas per Gaujos upę, keltas, apžvalgos ratas. Prieš kelis dešimtmečius vietinė valdžia pradėjo restauruoti Turaidos pilį – vietovės pasididžiavimą“, – pasakojo keliautojas. Taip pat E. Pavlovas pataria būtinai apsilankyti toje pačioje vietovėje įsikūrusiame Nacionaliniame Latvijos parke – galėsite pasigrožėti laukine gamta – uolomis, skardžiais, upeliais ir, žinoma, auksu pasidabinusiais medžiais.

3. Išsiilgusiems įspūdingos gamtos – spalvingasis Kijevas

Ukrainos sostinė – dar viena kryptis savaitgaliui, ypač tiems, kuriuos naujame mieste labiausiai traukia ramūs pasivaikščiojimai po įžymiausius parkus ar botanikos sodus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Patyręs keliautojas Kijeve būtinai pataria apsilankyti Grishko nacionaliniame botanikos sode. Parkas įsikūręs vienuolyno teritorijoje ir užima beveik 120 hektarų ploto. O čia pat esantis sodas apsodintas daugybe gėlių, augalų ir medžių, kuriuos spalio mėnesį jau galima rasti pasipuošusius rudeninių spalvų gama.

4. Spalį Berlyną nušviečia originaliausios šviesos instaliacijos

Kultūrų meka laikomas Berlynas visada ras kaip pritraukti turistus – pavasarį miestas stebina bundančios gamtos ir žalumos gausa, o rudenį – festivaliais įvairiems skoniams.

„Berlyno šviesų festivalis visada rengiamas spalio mėnesį, šiemet – jau 12 kartą iš eilės. Tai ypatingas laikas, kai miesto gyventojai ir svečiai gali pasigėrėti įspūdingų šviesų instaliacijomis papuoštais žymiausiais miesto objektais – Brandenburgo vartais, TV ir radijo bokštais, Berlyno katedra, įvairiais tiltais ir daugiaaukščiais pastatais“, – pasakojo „Eurolines“ vadovas.

Šiemet festivalis organizuojamas spalio 7-16 dienomis. Tomis dienomis mieste taip pat bus gausu įvairių kultūrinių renginių, savo įgūdžius demonstruos garsūs menininkai, o itin susidomėjusiems verta išbandyti ekskursijas specialiai festivaliui skirtais maršrutais autobusu, dviračiais ar net taksi.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top