5 gudrybės, padedančios greičiau išsiristi iš lovos

Trumpėjant dienoms ir artėjant šaltajam metų laikotarpiui, atsikelti ryte darosi vis sunkiau. Ką jau kalbėti apie žmones - pelėdas iš prigimties. Tiems, kuriuos lova rytais traukia tarsi magnetas, pateikiame keletą patarimų, kaip iš ryto atsikelti laiku ir jaustis išsimiegojus.

Žadintuvą palikite toliau nuo lovos

Padėti žadintuvą toli nuo lovos – tai klasikinis ir laiko patikrintas būdas, atsikelti laiku. Tokiu atveju, norėdami jį išjungti, būsite priversti išlipti iš lovos. Tiesa, šį metodą naudokite tuomet, kai gyvenate vieni arba tada, kai namiškiai keliasi tuo pačiu laiku. Kitu atveju, aplinkiniai nebus labai patenkinti triukšmu, trukdančiu dar pamiegoti.

Išgerkite stiklinę vandens

Ekspertai pataria išlipus iš lovos išgerti pilną stiklinę vandens. Anot jų, dažnai ryte žmogus jaučiasi prastai būtent dėl vandens trūkumo, susidariusio per naktį. Be to, vandens gėrimo procesas padės prabudinti Jūsų kūną bei protą.

Nepavokite iš savęs miego valandų

Rekomenduotina miego trukmė suaugusiems nuo 18 iki 64 metų: 7-9 valandos per parą. Miegate mažiau? Tuomet nieko nuostabaus, kad ryte atsikelti laiku tampa vis sunkiau. Sekti miego trukmę dabar padeda net ir išmaniosios technologijos. Pavyzdžiui, tokios sveikatos stebėsenos programėlės, kaip „Samsung S Health“ kasdien paprašo žymėti miego trukmę, o savaitės pabaigoje pateikia visą suvestinę su komentarais apie tai, ar skiriate pakankamai laiko miegui.

Išbandykite dušą

Prauskitės po vėsiu arba labai karštu dušu. Taip pat galite išbandyti kontrastinį dušą, kaitaliodami karštą ir šaltą vandens temperatūrą. Šis metodas pažadins Jūsų nervų sistemą, pagreitins medžiagų apykaitą. Efektą dar labiau sustiprinti padės aromatizuotos prausimosi priemonės, kaip, pavyzdžiui, mėtinė dušo želė.

Pakelkite iš miego savo kūną

Rytais labai svarbu nors minimaliai prasimankštinti, atlikti kūno tempimo pratimus. Kelis kartus giliai įkvėpti ir iškvėpti. Paprastą mankštą sugebės atlikti kiekvienas, o treneriu mūsų dienomis gali tapti net ir išmanusis telefonas - atsisiųskite tokią programėlę, kaip, pavyzdžiui, „5 Minute Morning Workout“, esančią „Google Play“ parduotuvėje, ir virtualus treneris Jums pateiks ryte tinkančių pratimų seriją.

kaip atsikelti, kaip greičiau atsikelti, kaip išsibudinti, kaip pabusti, produktyvi diena, produktyvus rytas, rytas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai