Now Reading
Rudens atostogos Europoje. Kodėl ramybės ieškotojai ir gurmanai į keliones turėtų vykti rudenį?

Rudens atostogos Europoje. Kodėl ramybės ieškotojai ir gurmanai į keliones turėtų vykti rudenį?

Rudens atostogos Europoje. Kodėl ramybės ieškotojai ir gurmanai į keliones turėtų vykti rudenį?

Įprasta manyti, kad vasara – atostogų metas, todėl tai yra geriausias laikas kelionėms. Tačiau, ką išlošia keliautojai, atostogas planuojantys rudenį?

Tarptautinių kelionių organizatoriaus „Eurolines“ vadovas ir patyręs keliautojas Edmundas Pavlovas pastebėjo, kad žmonės nebesibaimina į svečias šalis vykti pasibaigus karštajam metų sezonui, priešingai – ši tendencija netgi ryškėja, ir tai nebūtinai reiškia keliones į šalis, kur vasara trunka ištisus metus. E. Pavlovas vardina priežastis, kodėl kelionę iš tiesų verta atidėti rudeniui.

1. Mažiau turistų

Žmonių gausa ir alinantys karščiai dažną atbaido nuo minties į kelionę leistis vasarą, ypač jei norima daugiau pakeliauti po pasirinktą šalį ir aktyviai leisti laiką.

„Į didžiuosius Italijos miestus, pavyzdžiui, Romą, geriau vykti spalį – mieste apmažėja žmonių, todėl galima ne tik išvengti išpūstų kainų ar eilių prie lankomiausių miesto objektų, bet ir mėgautis vis dar šiltu klimatu“, – patarė patyręs keliautojas.

Be to, ir restoranuose bus žymiai smagiau – galima ramiai pasėdėti vietinių apsuptyje, pabendrauti ir pažiūrėti, kokie patiekalai ar netgi valgymo ritualai būdingi jų stalui. Gal ką nors grįžus namo pavyks pritaikyti ir lietuviškam stalui, pavyzdžiui, užkandžiai taps mūsų namų vakarienės tradicija lygiai taip pat, kaip tai įprasta tarp pietiečių?

2. Keliauti pigiau

Viena iš esminių priežasčių keliauti rudenį – mažesnės kainos.

O finansiniai rodikliai, beje, yra vienas svarbiausių dalykų planuojant kelionę į svečią šalį. Tai paaiškėjo ir atlikus „Eurolines“ inicijuotą keleivių apklausą* apie jų prioritetus, teikiamus renkantis kelionę į užsienį. Apie 40 proc. apklaustųjų didžiausią dėmesį skiria būtent kelionės kainai – tai jiems svarbiau net už keliavimo tipą ar kelionės trukmę.

„Nuslūgus turistiniam sezonui, keliautojus vilioja ne tik pigesnis autobuso bilietas, bet ir nukritę nakvynės viešbutyje kainos, platesnis apsistojimo vietų pasirinkimas. Tai viena pagrindinių priežasčių, kodėl žmonės nusprendžia keliones atidėti rudeniui. Taip patogiau keliauti ir su vaikais – nereikia sukti galvos dėl karščių ir kaip vaikai juos ištvers, o ir arčiau miesto centro esančiuose viešbučiuose būna didesnis laisvų vietų pasirinkimas“, – sakė E. Pavlovas.

3. Daugiausia maisto festivalių

Kam jau kam, bet trokštantiems išbandyti naujus skonius, ruduo – bene pats geriausias metas keliauti.

Štai Italijoje rudenį gausu festivalių, skirtų įvairiam maistui. „Italija visada garsėjo kaip gero maisto tėvynė – maistas čia laikomas kone antrąja religija. Visą rudens sezoną vietiniai paskyrė maisto festivaliams – vyno, šokolado, trumų, porcini grybų, net bulvių“, – žiniomis dalinosi E. Pavlovas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Rudenį Italijoje taip pat nuimamos alyvuogės – šiuo šviežiu, gurmanų visose šalyse itin pamėgtu skanėstu, greičiausiai gausite pasimėgauti kaip užkandžiu ar priedu prie kitų patiekalų.

O štai jei užsimanysite iš anksto pajausti Kalėdų dvasią – geriausia vykti į Vokietiją. Vietiniai pradeda kepti šventinius meduolius (Lebkuchen) ir visą rudenį miesto gyventojus bei jo svečius jais vaišina įvairiose mugėse ar tiesiog gatvėje.

4. Atsiskleidžia miestų grožis

Vasaros karščių nualinta gamta rudeniop tarsi atgyja ir medžių lapai pasipuošia auksinėmis spalvomis. O ar kada nors pagalvojote, kad rudeniškas kraštovaizdis kelionių nuotraukoms suteikia ypatingo grožio ir efektų?

„Štai berlyniečiai tikrai turi kuo didžiuotis – gamta yra neatsiejama Berlyno miesto dalis, nes beveik penktadalį šio miesto sudaro žaluma, o parkų ir sodų čia – daugiau nei 2500. Tad pavasarį Berlynas vietinius ir turistus džiugina žydėti pradedančia gamta, o rudenį – peizažais, kurie kelionių nuotraukoms suteikia dar daugiau spalvų“, – pasakojo E. Pavlovas. Rudenį besilankantiems Berlyne ir norintiems įsiamžinti auksaspalvių medžių fone, keliautojas pataria apsilankyti Tiergarten parke: jo plotas – net 210 hektarų, tad tikrai rasite kuo pasigrožėti ir kur pasivaikščioti.

O ruduo Italijoje asmenukių mėgėjams – tikras rojus, nes akį traukiančio fono ilgai ieškoti neteks. Spalio saulė Italijoje – maloni ir nebeakinanti, gilūs šešėliai išryškina miestų grožį, todėl Romos griuvėsiai nuotraukose atrodo dar dramatiškiau!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top