Kaip išsirinkti išmanųjį telefoną su ilgai veikiančia baterija?

Išmaniųjų telefonų gamintojai pristato vis pažangesnius įrenginius, kurie turi puikius parametrus, didelį ekraną ir pasižymi naudojimosi patogumu. Deja, spartus mobiliųjų įrenginių technologijų vystymasis ne visada yra poroje su galingomis baterijomis, todėl dažnas naudotojas skundžiasi greitai išsikraunančiu telefonu. Labai intensyvus naudojimasis išmaniuoju telefonu gali baigtis tuo, kad reikės nuolat nešiotis su savimi įkroviklį. Laimei, gamintojai vis dažniau atkreipia dėmesį į šį aspektą, todėl šiandien rasti išmanųjį telefoną, kuris neišsikrauna po kelių naudojimosi juo valandų nėra neįmanoma misija.

Varle.lt mobiliųjų įrenginių ekspertai pataria, kaip išsirinkti išmanųjį telefoną su ilgai veikiančia baterija ir ką padaryti, kad baterija ilgiau veiktų.

Nuo ko priklauso telefono baterijos eikvojimas?

  • Bateriją išmaniajame telefone eikvoja keletą dalykų, pavyzdžiui:
  • Didelis ir ryškus ekranas
  • Našus procesorius
  • Skaitmeninės programėlės
  • Wi-Fi bei GPS

Tai yra pagrindiniai elementai, kurie labiausiai prisideda prie trumpėjančio baterijos veikimo laiko. Jie iškrauna telefono bateriją net ir tada, kai išmaniuoju intensyviai nesinaudojama. Žinoma, pokalbiai telefonu ir ryšio paieškos taip pat turi įtakos trumpesniam veikimo laikui.

Taip pat ne visada našus, keturių branduolių procesorius reiškia drastišką baterijos gyvavimo trukmės sumažėjimą. Kuo jis naujesnis, tuo didesnė tikimybė, kad gamintojas pasirūpino energijos efektyvumu.

Baterijos talpa

Reikėtų atkreipti dėmesį, kad specifikacijose nurodoma baterijos talpa ne visada tiesiogiai susijusi jos veikimo laiku. Jam įtakos turi keli veiksniai. Taip pat nemažai priklauso ir nuo telefono gamintojo, kuris yra atsakingas už programinės įrangos optimizavimą. Todėl prieš rinkdamiesi konkretų modelį, pasidomėkite apžvalgomis. Vadovaukitės sveiku protu ir nesirinkite įrenginio, kuris pasižymi 5 colių ekranu, keturių branduolių procesoriumi ir vos 1500 mAh talpos baterija.

Šiuolaikiniuose telefonuose nėra problema didesnės talpos baterija, bet tokia, kuri leistų išsaugoti plonas telefono linijas – jau iššūkis gamintojams.

Energijos taupymas

Yra keletą būdų, kaip prailginti baterijos veikimo laiką. Tais atvejais, kai ypatingai labai reikia, kad telefonas veiktų, rekomenduojama pasinaudoti tokiais būdais:

1. Ekrano ryškumo sumažinimas. Kasdieniam naudojimui turėtų pakakti nuo 50 iki 80%. Vertę rinkitės atsižvelgdami į tai, kad atvaizduojamas ekrane turinys būtų aiškus ir įskaitomas. Šis veiksmas nereikalingas tų išmaniųjų telefonų atvejais, kurie yra aprūpinti šviesos jutikliu.

2. Persijungimas į 2G tinklą. Tai puikus būdas, kai nėra spartaus interneto poreikio, o pats prisijungimas prie tinklo reikalingas tik tam kad fone būtų sinchronizuojamos skaitmeninės programėlės. Kitas sprendimas – naudotis Wi-Fi tinklu. Jei konkrečiu momentu interneto visai nereikia, vertėtų išjungti bevielių tinklų modulį – tai leis papildomai sutaupyti energijos.

3. GPS modulio išjungimas. Nuolatinis padėties nustatymas per fone veikiančias programėles santykinai daug sunaudoja energijos.

4. Atnaujinimų ir sinchronizavimų išjungimas. Vertėtų kontroliuoti abi funkcijas, kadangi jos sunaudoja ne tik daug energijos, bet taip pat – duomenų perdavimo paketo išteklius, o tai esant kokioms nors ribotoms mobilaus interneto paslaugoms yra labai reikšmingas dalykas.

5. Fone veikiančių programėlių išjungimas. Mobiliose sistemose išėjimas iš programos ne visada reiškia jos uždarymą. Dėl šitos priežasties programėlė nuolat veikia ir naudoja energiją. To galima išvengti įdiegiant specialias programėles, pavyzdžiui, „Advanced Task Killer“.

6. Greitesnis ekrano užgesinimas

7. Energijos taupymo režimo įjungimas.
Šią galimybę turi ne visi išmanieji telefonai. Šis režimas sumažina procesoriaus taktinį dažnį bei ekrano ryškumo lygį.

Ką dar reikėtų žinoti?

Situacijų būna įvairių ir labai dažnai, kad ir kelionėje, liekame su išsikrovusiu telefonu. Nepamirškime apie baterijos taupymo būdus bei visada turėkime su savimi tinklo ar automobilinį įkroviklį. Be to, rekomenduojama turėti atsarginę ar nešiojamą įkroviklį (angl. powerbank).

ilgai veikianti baterija, mobilieji telefonai, mobiliojo telefono baterija, mobilusis telefonas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai