Now Reading
Žygeiviai kojomis apjuos Lietuvos upių tėvą Nemuną

Žygeiviai kojomis apjuos Lietuvos upių tėvą Nemuną

Žygeiviai kojomis apjuos Lietuvos upių tėvą Nemuną

Didelis Lietuvos žygeivių būrys rudenį ketina kojomis apjuosti Lietuvos upių tėvą Nemuną.

Pirmą kartą Lietuvoje organizuojamas pėsčiųjų žygis „Nemuno kilpomis“ jau braška per siūles – dalyvauti jame panoro beveik tūkstantis žygeivių.

„Nemuno kilpomis“ sudomino ne tik nuolatinius panašių ištvermės žygių dalyvius, tačiau ir tuos, kurie ketina savo jėgas išbandyti pirmąjį kartą bei šeimas su mažamečiais vaikais.

Žygeiviams paruošti skirtingi maršrutai – nuo 10 iki 55 kilometrų. Ilgiausią trasą rekomenduojama rinktis patyrusiems keliautojams ir tiems, kurie žygiuoja jau ne pirmąjį kartą.

„Tai nėra maratonas, todėl eiti gali kiekvienas, nepriklausomai nuo jo fizinio pasirengimo. Tokie žygiai tarp dalyvių sukuria ypatingą bendrumo jausmą ir nepažįstami žmonės lengvai susibičiuliauja“, – pasakojo žygį organizuojančio „TrenkTuro“ atstovai.

Keliautojus pėsčiomis jungia daugelis dalykų. Visų pirma, noras pažinti Lietuvą, gyventi sveikai bei svarbiausias „dopingas“ – iššūkio įveikimas. Taip pat – nuospaudos, nuovargis ir džiaugsmas pasiekus finišą.

Lietuvoje populiarėjant pėsčiųjų žygiams organizatoriai dalyviams stengiasi pasiūlyti kuo įvairesnius maršrutus, įdomesnę programą bei geresnį aptarnavimą.

Keliaujantieji Nemuno kilpomis tam tikrose atkarpose galės išbandyti Leki šiaurietiško ėjimo lazdas, o viename poilsio punkte net pasijausti Robinais Hudais ir išmėginti savo taiklumą, šaudydami iš lankų į taikinius.

Pavargusių žygeivių laukia karšta arbata, vanduo „Vytautas“, užkandžiai, o einančių ilgesnius maršrutus – ir soti košė.

Siūloma rinktis iš keturių trasų: pradedančiųjų (10 km), sveikatingumo (20 km), harmonijos (35 km) ir iššūkio (55 km).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Be vaizdingų Nemuno pakrančių ir tankių Suvalkijos miškų, žygeiviai aplankys įdomius lankytinus Prienų ir Birštono apylinkių bei Nemuno kilpų regioninio parko objektus – aukščiausią Lietuvos medį, Žvėrinčiaus ąžuolą, Naravų piliakalnį, Sveikatingumo taką, Vytauto parką, Harmonizavimo parką, panemunės stovyklavietes ir kitus.

Kartu su „TrenkTuru“ žygį „Nemuno kilpomis“ organizuoja Prienų rajono ir Birštono miesto savivaldybės, Nemuno kilpų regioninio parko direkcija, Birštono turizmo informacijos centras.

Tai – antrasis tradiciniu tapsiantis „TrenkTuro“ organizuojamas pėsčiųjų žygis. Pirmasis – „Pėsčiomis pajūriu“ – šiais metais sudomino daugiau nei 2 tūkst. žygeivių, o dėl gausaus dalyvių skaičiaus jame net negalėjo eiti visi norintys.

Registracija, maršrutų aprašymai, lankytinos vietos ir kita informacija – žygio svetainėje www.NemunoKilpomis.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top