Po 32 metų „Vaiduoklių medžiotojai“ grįžta moteriškame kailyje

1984 metais režisierius Ivanas Reitmanas sukūrė pirmuosius „Vaiduoklių medžiotojus“ ir pakerėjo pasaulį. Juosta vėliau ne kartą tapo įvairiausiais serialais bei perdirbiniais ir tai tik įrodė šių herojų populiarumą. Po 32 metų „Vaiduoklių medžiotojai“ triumfuodami JAV jau uždirbtais milijonais ir puikiomis recenzijomis grįžta į kino ekranus. Tiesa, tiksliau būtų sakyti medžiotojos, o ne medžiotojai...

Jau liepos 29-ąją į kino teatrus atkeliaujanti veiksmo komedija – buvusio aktoriaus (vaidinusio tokiose juostose, kaip „Afigena mokytoja“, „Prisirpusios pamergės“ ar seriale „Biuras“) bei keturiems pagrindiniams „Emmy“ nominuoto Paulo Feigo darbas. Pagrindinius vaidmenis filme atlieka Kristen Wiig („Zoolanderis 2“, „Marsietis“) bei Melissa McCarthy („Pagirios 3: velniai žino kur“).

„Tai – puikus atpalaiduojantis ir į nuotykius įtraukiantis filmas. Iš pradžių atrodė keista, kad pasirinktas toks scenarijus apie vaiduoklių medžiotojas moteris, tačiau tai – visiškai naujas ir šviežias požiūris į šią kultinę istoriją“, – pasakoja K. Wiig.

Jai antrina ir pats režisierius. Pasak jo, „norėjosi pažvelgti į istoriją iš visiškai kitos perspektyvos ir panaudoti naujausius kompiuterinius efektus“.

Naujieji „Vaiduoklių medžiotojai“ pasakos apie dvi mokslininkes, kurių niekas nevertina, nes jos – dailiosios lyties atstovės. Erina ir Ebė yra rašytojos, knygos apie vaiduoklius autorės. Natūralu, kad „rimti“ mokslininkai moteris išjuokia. Po kelerių metų Manhetene ima dėtis keisti, protu nepaaiškinami dalykai. Erina, Ebė ir dvi jų naujos bendražygės – branduolinės energetikos specialistė Džilian ir metro darbuotoja Petė – stoja į kovą prieš Rovaną: pavojingą demoną, siekiantį užvaldyti žmones.

Beje, spauda jau mirga naujienomis ir apie ypatingus filmo titrus. Pavyzdžiui, čia pagerbiamas vienas ypatingas gerbėjas „GB Superfan“ Ryanas E. Kentas, kuris buvo kelis kartus susitikęs su kūrybine grupe, tačiau tęsinio taip ir nesulaukė. Jis mirė 2015-ųjų sausį. Taip pat prabėgus titrams, iš kino salių neišėję atidesni žiūrovai pamatys ir dar vieną rimtą užuominą... Režisieriaus teigimu, ją sugalvota nufilmuoti ir įmontuoti pačią paskutinę akimirką.

Tad išlaukite iki pabaigos! „Vaiduoklių medžiotojai“ į Lietuvos kino teatruose - nuo liepos 29 d.

filmai, kinas, komedijos, Vaiduoklių medžiotojai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai