Now Reading
Prestižiniame „Lürzer’s Archive“ geriausių pasaulio iliustratorių sąraše – lietuvių menininkas

Prestižiniame „Lürzer’s Archive“ geriausių pasaulio iliustratorių sąraše – lietuvių menininkas

Prestižiniame „Lürzer's Archive“ geriausių pasaulio iliustratorių sąraše – lietuvių menininkas

Pirmą kartą Lietuvoje į kultinio reklamos žurnalo „Lürzer’s Archive“ to paties pavadinimo geriausių pasaulio iliustratorių albumą pateko lietuvių menininkas – Martynas Pavilonis.

Kas du metus leidžiamame 312 puslapių leidinyje įtraukti iliustracijos talentai iš 25 pasaulio šalių. Vilniuje gyvenantis ir kūriantis jaunas menininkas Martynas Pavilonis šiame sąraše ne tik vienintelis Lietuvos, bet ir Baltijos šalių atstovas.


Martynas Pavilionis

Patekti į geriausių 2016-2017 metų iliustratorių rinktinę šiemet bandė beveik 7000 menininkų iš viso pasaulio, tik 1300 jų buvo pastebėti ir pristatyti įtakingai komisijai, tačiau šie į prestižinės knygos puslapius delegavo vos 200 menininkų.

Daugeliui iliustratorių bandymas patekti į „Lürzer’s Archive“ knygą ne tik didžiulė garbė, bet ir finansinis iššūkis, nes taikomas nemažas konkurso mokestis. Pirmasis ir kol kas vienintelis lietuvis patekęs į „Lürzer’s Archive“ tik iliustracijai dedikuotos knygos puslapius džiaugiasi, jog jam konkurse dalyvauti nė nereikėjo – jis sulaukė asmeninio knygos leidėjų kvietimo.

„Kad mane pastebėjo „Lürzer’s Archive“ leidėjai supratau jau senokai. Kelis metus iš eilės jie mane vis bandė įkalbėti siųsti savo darbus ir dalyvauti konkurse. Galbūt dėl nemažo mokesčo ar lietuviško kuklumo – padėkojęs už įvertinimą vis atsisakydavau tokios galimybės. Galiausiai jiems, matyt, trūko kantrybė – šiemet ir vėl susisiekę su manimi jie pareiškė, kad komisija jau atsirinko mano darbą ir nori jį įtraukti į knygą išimtinai. Man neliko nieko kito – tik pagaliau sutikti“, – šypsosi M. Pavilonis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiuo metu vienoje Lietuvos reklamos agentūrų kūrybos vadovu dirbantis M. Pavilonis pasakoja, jog kaip laisvai samdomas iliustratorius daugiausiai užsakymų gauna būtent užsienyje.

„Mano darbai turi gan aiškų ir specifinį braižą – užsienio rinkoje tai pliusas. Tuo tarpu, sulaukęs užsakymų pasiūlymų Lietuvoje dažniausiai išgirsdavau labai aiškius reikalavimus, kokio stiliaus piešinys tai turėtų būti. Tiesa, pastaruoju metu situacija stipriai keičiasi ir čia – vis dažniau ir Lietuvos užsakovai iš manęs tikisi būtent mano asmeninio stiliaus darbų. Smagu, jog ilgus metus užsispyrusiai laikydamasis savo estetinės vizijos pagaliau vis dažniau sulaukiu įvertinimo už individualumą“, – pasakoja vienu geriausiu pasaulio iliustratoriumi „Lürzer’s Archive“ šiemet tituluotas M. Pavilonis.

Su lietuvio darbais galima susipažinti čia: www.whitewhitedog.net

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top