Žiemą keliautojus šiltai pasitiks Fuerteventūra

Nors už lango – beįsismarkaujanti vasara, tarptautinis kelionių organizatorius „Tez Tour“ iš anksto pristato žiemos sezono keliones. Pagrindinė 2016-2017 m. naujiena – Ispanijos sala Fuerteventūra, kurią dėl saulės 365 dienas per metus ir plaukus šiaušiančio vėjo pamilę viso pasaulio buriuotojai. O dėl ilgų, plačių balto smėlio paplūdimių salą atostogoms noriai renkasi šeimos su vaikais.

Papildys šiltų krypčių asortimentą

Tradiciškai, šaltuoju metų laiku, kuris turizmo sektoriuje skaičiuojamas nuo spalio pradžios iki balandžio pabaigos, Lietuvos poilsiautojai renkasi iš dviejų pagrindinių poilsio tipų. „Apie 70 proc. mūsų poilsiautojų vyksta kur šilta, o 30 proc. skrenda į kalnus, slidinėti“, - sakė Inga Aukštuolytė, „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė. Ji pastebi, jog slidinėjančiųjų bendruomenė kasmet tampa vis stipresnė, t. y. iš Lietuvos į populiariausius slidinėjimo kurortus Austrijoje, Italijoje skrenda vis daugiau žmonių. „Pavyzdžiui, lyginant su 2014-2015 m. sezonu, 2015-2016 m. slidinėjimo kelionių pardavimai didėjo daugiau nei 40 proc.“, - sakė I. Aukštuolytė.

„Praėjusio žiemos sezono naujiena – kelionės į Jungtinius Arabų Emyratus – buvo ypač populiarios tarp poilsiautojų iš Lietuvos. Mūsų poilsiautojai mėgsta naujoves, todėl tikimės, kad ir 2016-2017 m. „Tez Tour“ žiemos sezono naujiena – Fuerteventūra – bus ne mažiau populiari. Jau ir dabar Lietuviai eksperimentuoja ir bando nuvykti į šią salą patys, atsiliepimai apie salą – patys geriausi, todėl manome, jog sulig pasiūlytais kelionių paketais poilsiautojų srautai šia kryptimi pastebimai išaugs“.

Pirmasis skrydis į Fuerteventūrą suplanuotas jau šių metų spalio 1 d. Skrydžio trukmė – apie 6 val. „Tai tiesioginis, sąlyginai trumpas ir patogus skrydis iš Vilniaus“, - sakė I. Aukštuolytė.

Šilumą atpučia iš Afrikos

„Ir kelionių agentai, ir per juos keliones įsigyjantys poilsiautojai nuolat akcentuoja naujų krypčių poreikį, mat dažnai keliaujantys žmonės daugelyje populiariausių kraštų jau yra buvę ir ne kartą. Iš Lietuvos lengvai pasiekiamos ir įperkamos, šiluma pasigirti galinčios kryptys šaltuoju metų laiku – tam tikras deficitas. Jį mažiname šiemet siūlydami poilsį Fuerteventūroje“, - sakė tarptautinio kelionių organizatoriaus atstovė.

Fuerteventūros geografinė platuma – kaip Floridos (JAV), kuri garsėja itin maloniu klimatu. Sala yra arti Afrikos žemyno, tad šiltą klimatą ištisus metus užtikrina oro srautai iš saulės įkaitintos Sacharos dykumos. Ne veltui sakoma, kad Fuerteventūra – tai Europos Karibai!

Vandens pramogų entuziastams – it magnetas

Fuerteventūros sala – ypatinga šaltojo sezono kryptis. Dėl vulkaninės kilmės salai būdingi kalnuoti, akmenuoti, santūriai augalija apaugę kraštovaizdžiai. Šalia akiai, kūnui malonių, erdvių ir daugeliui europiečių įprastų balto smėlio paplūdimių galima pamatyti ir juodų – tamsią spalvą lemia vulkaninės kilmės smėlis. 2009 m. UNESCO šiai salai priskyrė biosferos rezervato statusą. Nepaisant saugomo unikalaus kraštovaizdžio ir puoselėjamos gamtos, pagrindinės salos pajamos gaunamos iš turizmo, todėl poilsiautojai – itin laukiami.

Vis dėlto kol kas sala bene geriausiai žinoma dėl vandens sporto. Fuerteventūroje užsiimama burlentėmis, banglentėmis, nardymu, jėgos aitvarais, vandens slidėmis ir kitais sportais. Saloje vėjuota, vandenynas stipriai banguoja, tad jau ne vieną dešimtmetį Fuerteventūra yra stiprus traukos centras vandens sporto entuziastams iš viso pasaulio.

Salą pervažiuosite per pusdienį

Dėl saloje siūlomų veiklų asortimento, gamtos ir švelnaus klimato (šaltuoju metų laiku joje būna apie 22 °C) savo atostogų planą saloje galės įgyvendinti praktiškai kiekvienas: ir keliaujantis jaunimas bei poros, ir šeimos su vaikais ar senjorai. Taip pat sala rekomenduojama ieškantiems ramybės. Ilgiausia vieta – apie 100 km, plotis – 30 km, tad po salą paprasta pakeliauti išsinuomotu automobiliu ar viešuoju transportu.

Atostogaujantys su vaikais galės aplankyti saloje esantį zoologijos sodą ar net pamatyti ką tik iš kiaušinių išsiritusius vėžliukus! Sala dalyvauja jūrinių vėžlių populiacijos atkūrimo programoje. Į Morro Jable uoste esančią vėžliukų veisyklą galima patekti nemokamai, darbo dienomis, nuo 9 iki 13 val.

Šiuo metu kelionių į Fuerteventūrą kainos prasideda nuo 447 Eur. „Dabar vykdomi išankstiniai pardavimai, o tai automatiškai apima visus įmanomus bonusus: galimybę rezervuoti kelionę ir atidėti mokėjimą be jokio pabrangimo, taip pat būtent dabar yra didžiausias krypčių, viešbučių bei kelionės datų pasirinkimas“, - išankstinių pardavimų privalumus vardijo I. Aukštuolytė.

Šaltojo sezono šalys-lyderės

Tarp kitų populiariausių žiemos sezono krypčių – Egipto Hurgada ir Marsa Alamas, - šiuos kurortus renkasi kokybės už prieinamą kainą ir draugiško klimato ieškantys atostogautojai. Šiltą jūrą ištisus metus, komfortą ir ramybę siūlo lietuvių pamėgta Tenerifė, o egzotikos gerbėjams labiausiai tiks paplūdimių grožiu garėjantis Tailandas. Itin aukšto lygio aptarnavimo, arabiško svetingumo ir egzotiškos aplinkos poilsiautojai iš Lietuvos traukia į JAE.

Slides tepantiems vasarą

Nepaisant ledus už lango tirpdančios vasaros, tarptautinio kelionių organizatoriaus atstovė pastebi suaktyvėjimą ir slidinėjimo kelionių sektoriuje. „Kadangi iš anksto rezervuojantiems keliones inventorius gabenama nemokamai, o populiariausiuose kurortuose mėgstamiausių apartamentų, viešbučių bei vietų lėktuve pasiūla – ribota, jau dabar aktyviai užsakomos kelionės į Italijos, Austrijos slidinėjimo kurortus. Justi didelis grupėmis keliaujančiųjų susidomėjimas,“ – sakė I. Aukštuolytė.

Naudinga informacija turistui:

  • Fuerteventūra turi balto ir juodo smėlio paplūdimių. Vieni populiariausių – Koralechas, Chandija, Kaleta de Fustas.
  • Sala ypatinga tuo, jog ypač daug viešbučių įsikūrę pirmoje linijoje – prie pat vandens.
  • Populiariausi viešbučių tinklai: „Barceló“, „Riu“, „Meliá“, „Iberostar“, „H10“.
  • Nors sala maža, joje siūloma daug pažintinių ekskursijų.

Fuerteventura, Ispanija, kelionės, turizmas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai