Kokie lauko baldai padės mėgautis patogiu poilsiu?

Planuojant laisvalaikį ir poilsį šiltuoju metu laiku, daugelis įsivaizduojame gryną orą ir gamtos apsuptį. Dažniausiai tai jaukus vakaras nuosavoje sodyboje, sode ar kieme prie vasarnamio. Patogiam poilsiui, be abejo, reikalingi ir geri bei kokybiški lauko baldai, kurie padėtų atsipalaiduoti ir keltų kuo mažiau nepatogumų. Pavasarį klientai kaip reikiant aktyviai ima ieškoti baldų į lauką. Tuomet kyla klausimas, kokius baldus geriausiai rinktis? Dalijamės paprastais specialistų patarimais apie skirtingų lauko baldų privalumus ir trūkumus.

Geležies tvirtumas

Vieni populiariausių baldų prie namų ir vasarnamių yra gaminami iš geležies. Dažniausiai toks pasirinkimas vyrauja todėl, kad iš geležies pagaminti baldai tikrai ilgai tarnaus. Tuo net neabejokite. Be to, geležiniai baldai visuomet yra patvaresni ir stabilesni todėl tai puikus pasirinkimas, jei planuojate įsirengti ilgalaikę poilsio vietą. Pavyzdžiui, ieškote didelio stalo pavėsinėje ar norite įrengti nedidelę spintelę terasoje. Tokiu atveju geležiniai baldai bus puikus pasirinkimas. Jie ne tik ilgai tarnaus, bet ir reikalaus mažai priežiūros, tad apie juos daug nė nereikės galvoti.

Žinoma, geležiniai baldai visgi yra gana šaltas pasirinkimas, todėl baldų gamintojai įspėja, jog nereikėtų visų terasos ar kiemo baldų rinktis iš geležies. Geriau tokio tipo baldus derinti su kitais kiek šiltesnių emocijų baldais.

Tradiciškas pintas jaukumas

Prieš kelis dešimtmečius pinti baldai buvo itin populiarūs ir jų buvo galima rasti kone kiekviename vasarnamyje ar sode. Kurį laiką šiek tiek primirši, pastaraisiais metais pinti baldai vėl grįžta į madą. Baldų gamintojai siūlo originalius ir modernius sprendimus, kaip pintus baldus įkurdinti Jūsų kieme ir suteikti jiems šiuolaikiško žavesio. Dažniausiai pinti baldai yra puikus pasirinkimas į kiemą jau vien todėl, kad tai labai šilti ir jaukūs lauko baldai. Ant jų visuomet jauku atsisėsti, jie skleidžia natūralumo šilumą. Be to, tokie baldai nebijo nei saulės, nei vėjo, nei lietaus, nei temperatūrų pokyčių. Tai reiškia, kad pavyks išvengti nuolatinės baimės, jog artėjant lietui baldus reikia įnešti į vidų. Pinti lauko baldai gali lauke stovėti ištisus metus ir kitąmet būti tokie patys funkcionalūs. Be to, nutikus nelaimei ar baldams apsidėvėjus, juos visuomet galima pataisyti ar restauruoti.

Minkšti lauko baldai

Labai dažnai manoma, jog lauko baldams tinkamos medžiagos yra mediena plastikas arba geležis ir labai dažnai klientai, išgirdę pasiūlymą rinktis minkštus lauko baldus, nustemba. Tačiau iš tiesų minkšti lauko baldai gali būti puikus sprendimas Jūsų vasarnamiui ar sodui. Svarbiausia, žinoti, kaip tinkamai pasirinkti. Geriausiai rinktis natūraliai ir lengvai valomas baldų medžiagas, o dar geriau – oda aptrauktus baldus. Tiesa, minkšti baldai reikalauja šiek tiek daugiau priežiūros nei mediniai suoliukai ar stiklo stalas, tačiau šie baldai suteikia naują stilių ir leidžia patogiai ilsėtis. Argi nemalonu po sunkios dienos mėgautis vakaro ramybe išsitiesiant ant minkštutės sofos kieme, vietoj to, kad rangytis ant medinio kieto suolo?

lauko baldai, mediniai lauko baldai, minkšti lauko baldai, pinti lauko baldai, terasa

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai