Scenos naujokai „Abii“ pristato intriguojančią dainą „Playmate“

Vos prieš keletą mėnesių pirmą kartą viešai pasirodžiusi grupė „Abii“, jau sugebėjo laimėti jaunų grupių konkursą „Garažas‘16“, o šiandien pristato ir pirmąjį studijinį įrašą „Playmate“. Tarp alternatyviojo ir industrinio roko laviruojantis, gyvus su elektroniniais garsais derinantis duetas reiškia rimtas pretenzijas į vietą Lietuvos muzikos scenoje.

Neįprastą būdą kalbėti – per susikurtą moters personažą – pasirinkę vaikinai pirmuoju įrašus pasakoja vieną iš šio personažo istorijos epizodų. „Ši daina – tai Jos paauglystės istorija. Tekste kalbama iš merginos perspektyvos apie tai, kas dedasi Jos galvoje po intymaus kontakto su kita mergina. „Playmate“ – apie atsidavimą pačioms drąsiausioms ir netikėčiausioms fantazijoms, apie jų abiejų žaidimą“, - kūrinio idėją pristato grupės nariai.

„Dainoje vyraujantys garsai, motyvai reprezentuoja tą situaciją, dviprasmiškas emocijas, kurios tvyro kaskart Jai prisiminus šį nuotykį, tačiau Ji negali kontroliuoti savo minčių ir atsiminimų, kaip ir nesugeba slopinti slapto noro žaisti su savo žaidimų drauge“, - kūrinio konteksto detales apibūdina grupės nariai.

Nors populiariosios muzikos kūrėjai ne taip ir dažnai kreipia dėmesį į tekstus ir juose pasakojamas idėjas, „Abii“, panašu, suka priešingu keliu ir kreipia ypatingą dėmesį į istorijos pasakojimą: „Dalis „Abii“ skambesio yra tai, kad emociją, istoriją bandome perteikti ne vien vokalu, bet ir instrumentais. Pagrindinis motyvas mums visada atrodydavo kiek tamsus, purvinas, tačiau tuo pačiu šiek tiek piktadariškai smagus – primenantis paauglystės beprotiškumą, kai viskas aplink verda ir įdomu, nors tai gali būti nemandagu, nešventa, viešai nepriimta“.

Pasak grupės narių, ši daina nėra tai, ką jie patys galvoja – tai tėra jų susikurto personažo istorijos fragmentas. Ar tai reiškia, kad ir kituose kūriniuose grupė kalbės moters lūpomis? „Taip, mes nepasakojame to, ką matome patys – tegu tai padaro mūsų juntama idėja, kuriai suteikiame gyvybę savo tekstuose“, – sako jie.

Abii, garažas, jaunų grupių konkursas, jaunų grupių konkursas garažas, lietuviska muzika, muzika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai