„Devilstone“ festivalyje gros paslaptingieji „Batushka“

Aštuntasis „Devilstone“ dvelks mistika – į Anykščių Dainuvos slėnyje liepos 14–17 d. vyksiantį festivalį atvykta paslaptimis apgaubta „Batushka“. Taip pasivadinusi „black / doom“ metalo grupė iš Lenkijos smeigia naujus riboženklius šiuose muzikos stiliuose ir stebina alternatyvios muzikos užkulisius.

Tai, ką groja „Batushka“, neretai įvardijama kaip ortodoksinis arba liturginis black metalas. Savo tapatybę slepiantys muzikantai kūryboje jungia kardinaliai priešingus žanrus: liturgines giesmes ir metalą. Galbūt yra grupių, bandančių daryti kažką panašaus, tačiau nė viena neskamba taip profesionaliai, išbaigtai ir agresyviai, kaip „Batushka“.

Sunkiosios muzikos pasaulyje ši trijulė pasirodė su trenksmu – 2015 metų pabaigoje išleistas albumas „Litourgiya“ sukėlė nemenką šurmulį metalo muzikos scenoje. Pasipylė liaupsės, pagyrimai ir nuostaba dėl grupės inovatyvumo, išskirtinumo, o albumas buvo išgraibstytas visais formatais. „Batushka“ eksperimentai tapo tam tikrais metalo ambasadoriais, nes sudomino ir įtraukė pačių įvairiausių muzikos stilių gerbėjus.

Vis labiau kylant grupės atliekamos muzikos kultui, auga ir susidomėjimas pačia grupe, tačiau „Batushka“ nariai nelinkę atskleisti savo tapatybių ar kitų detalių. Klausytojų galvos skausmui naujojo projekto nariai tėra užsiminę, kad groja reikšmingose Lenkijos metalo grupėse. „Devilstone“ organizatorių komanda sulaukė išsamaus reikalavimų ir draudimų sąrašo, kuris nepalieka jokių galimybių nutekėti informacijai apie tikrąją grupės sudėtį.

Liturginį ritualą primenančiu pasirodymu „Batushka“ turėtų suintriguoti net ir mažai metalo scena besidominčius klausytojus. Bilietus į festivalį platina www.ebilietai.net.

alternatyvi muzika, Batushka, black metal, Devilstone, doom metal, metalas, muzika, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai