„Mokslo sriuba“: ar įmanoma tapti genijumi?

Žvelgdami į Žmonijos istoriją matome daug asmenybių, kurios buvo genialios. Leonardas da Vinčis, kompozitorius Volfgangas Amadėjus Mocartas, rašytojas Viljamas Šekspyras, fizikas Izaokas Niutonas, išradėjas Nikolas Tesla. Jei ne jų darbai, tikėtina mes gyventume kukliau nei dabar. Prieš mus Žemėje gyveno milijonai žmonių ir beveik visi greitai užmirštami. O genijus atsimename. Jie įkūnija tobulo žmogaus įvaizdį, o mes norime būti tobuli.

„Anglų rašytojas Danielius Tametas nuo ketverių metų mintinai galėjo apskaičiuoti tai kas paprastam žmogui atrodo neįmanoma. Jis gali atlikti skaičiavimus šimto ženklų po kablelio tikslumu. 2004 m. Mokslo istorijos muziejuje Oksforde jis auditorijai daugiau nei penkias valandas vardijo skaičiaus π (pi) vertę. Jis pasakė π daugiau nei 22 000 ženklų po kablelio tikslumu. Paklaustas, kaip jis taip atsimena, jis atsakė, kad savo galvoje mato kibirkštis, įvairias spalvotas figūras vietoj skaičių. Jis moka dešimt kalbų, taip pat ir lietuvių kalbą,“ - ­sudomina „Mokslo sriubos“ vedėjas Ignas Kančys.

 


TV laida „Mokslo sriuba“ ­ tai ne pelno siekianti jaunų žmonių iniciatyva populiarinti mokslą visuomenėje. „Mokslo sriubą“ galima ragauti kas antrą trečiadienį 22:00 val. per LRT Kultūros kanalą. „Mokslo sriuba“ kuriama bendradarbiaujant su Baltijos pažangių technologijų institutu.

genialumas, genijus, Ignas Kančys, mokslo sriuba

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai