Now Reading
Slaptu eksperimentu atskleidė lietuvių būdą (video)

Slaptu eksperimentu atskleidė lietuvių būdą (video)

Slaptu eksperimentu atskleidė lietuvių būdą (video)

Ką darytumėte, jei praeiviai viešojo transporto stotelėje pultų plėšyti reklamą? Pasipiktintumėte, stebėtumėte viską iš šono? O gal prisidėtumėte prie akcijos?

Vieną pavasario popietę ypatingo dėmesio sulaukė šalia Žaliojo tilto, Vilniuje, esanti miesto autobusų stotelė. Joje buvo atliekamas eksperimentas, kodiniu pavadinimu „Išpakuok pavasarį“. Socialinį eksperimentą iniciavo naujas pavasario sezono kolekcijas pristatantis prekybos ir pramogų centras „Akropolis“.

„Pavasario ir jo spalvų visi laukiame su nekantrumu. Kartais atrodo, kad mes net pasirengę nusiplėšti pilkus žieminius drabužius, kad tik greičiau ateitų šiltasis metų laikas, o su juo ir spalvos. Šiemet pavasarį nusprendėme sutikti kitaip ir padaryti slaptą eksperimentą, kurio dalyviai – miesto gyventojai. Panašūs eksperimentai rengiami užsienyje, tačiau Lietuvoje žmonės prie jų dar nėra pripratę“, – sako bendrovės „Akropolis LT“ rinkodaros vadovas Marius Stonkus.

Eksperimento idėja labai paprasta: autobusų stotelės vitrinos apdengiamos baltu popieriumi. Kartkartėmis tai prie vienos, tai prie kitos popieriumi apdengtos vitrinos prieina vis kitas praeivis ir tarsi smalsumo vedinas praplėšia ar net nuplėšia popieriaus uždangą. Stotelėje įmontuota slapta kamera filmuoja joje stovinčių ir autobuso laukiančių vilniečių reakcijas.

„Reakcijų buvo įvairių. Dar ruošiantis eksperimentui, žmonės stotelėje dirbančiuosius varstė smalsiais žvilgsniais ir… dideliu lanku stengėsi aplenkti pasiruošimą filmuojančias, tuo metu dar nepaslėptas kameras“, – šypsosi M. Stonkus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Praeiviams“ pradėjus plėšyti stotelės vitrinų uždangas, apie tai nieko neįtariantys žmonės, ypač vyresnio amžiaus, į juos žvelgė nepatikliai ir su nuostaba.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top