Naujoje „Condor Avenue“ dainoje – mitai ir legendinės būtybės

Ignė Grikevičiūtė nuotr.

Po intensyvių jaunos grupės metų ir po jų beveik pusmetį trukusios, ieškojimuose paskendusios, koncertinės ir kūrybinės tylos, vilniečiai „Condor Avenue“ supažindina su naujausiu savo kūriniu „Madness“.

„Turėjom susikaupti, išsigryninti savo muziką ir mintis“ – pertrauką po debiutinio mini albumo „The Crown“ pristatymo, pirmųjų koncertų, radijo eterių, interviu bei susidomėjimo bangos paaiškina grupės nariai.

„Ir nors šis procesas vis dar nesibaigė, jaučiam, kad keičiamės, tobulėjam, labiau žinom ką ir kodėl darom, todėl grįžtam su visai kitokia energija“, - teigia „Condor Avenue“.

Naujausias grupės darbas „Madness“ – pirmoji grupės pasikeitimų užuomazga. „Daina – tamsi, kaip naktis po vandeniu. Bent jau mums, pratusiems groti ir girdėti lengvą „indie“ rokelį. Tai yra sunkiausia daina, kokią esam sukūrę“.

„Bręstam. Prieš pusmetį turėjom viziją – daugiau roko ir daugiau elektronikos. Nežinau kaip su elektronika, bet roko tikrai daugiau. Bent jau šioje dainoje“, – apie „Madness“ pasakoja grupės vokalistas Tadas Lukoševičius.

Naujausią „Condor Avenue“ darbą supa mitai ir legendinės būtybės. „Tai mitas apie mitą. Net apie du. Pirmasis – senovės graikų Medūzos mitas, o antrasis – mitu virtusi „Medūzos plausto“ istorija apie prancūzų laivo tragediją, įvykusią 1816 m., kurioje - mirtinai nuvargę žmonės, alkis, jūra, naktis ir beprotybė“, - kūrinio istoriją paaiškina grupės nariai.

Pristatydama naujausią savo darbą, „Condor Avenue“ ketveriukė džiaugiasi ir artėjančiu turu po Lietuvą, į kurį leisis kartu su prieš porą metų geriausia jauna Lietuvos grupe pripažintais „Kite Art“.

„Nors kol kas išleidžiame tik vieną dainą, tačiau koncertams esame paruošę gerokai atnaujintą programą. Energingai judėsim sutikti ir atrasti klausytojus kituose miestuose bei įkvėpti juos beprotybei“, - džiaugsmo, kalbėdama apie savo planus, neslepia grupė.

Pirmieji „Condor Avenue“ ir „Kite Art“ koncertai įvyks balandžio 8 d. Klaipėdoje, klube „Raketa“, balandžio 9 d. Kaune, klube „Orixo“ bei balandžio 16 d. Alytuje, kavinėje „Pušis“.

Condor Avenue, lietuviska muzika, muzika, rokas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai