Now Reading
Ketinate keisti plaukų spalvą? Pirma ją pasimatuokite!

Ketinate keisti plaukų spalvą? Pirma ją pasimatuokite!

Ketinate keisti plaukų spalvą? Pirma ją pasimatuokite!

Dovydo Lopetaičio nuotr.

„Kad būtum nepakeičiama – turi nuolat keistis“, – legenda tapusi Koko Šanel frazė dažnai girdima ir šiandien. To mes, moterys, siekiame nuolat. Kalbant apie pokyčius, neretai pagalvojama ir apie plaukų spalvą. „Moterys nuolat nori keistis, tačiau reta jų pagalvoja apie tai, kas jų laukia po užsibrėžto noro pasikeisti. Dažnai neįvertinama tai, kad pakeitus plaukų spalvą, teks keisti ne tik kosmetikos priemones, bet ir dalį garderobo. O kur dar neretas atvejis, jog moteris ir jos kirpėjas-stilistas skirtingai suprato spalvos toną bei atspalvį“, – apie dažnus kliento ir stilisto nenusikalbėjimus pasakoja plaukų meistrė Vika Vaineikienė.

Neseniai iš Kevino Murphy’o mokymų Roterdame grįžusi plaukų kirpėja-stilistė kartu atvežė ir visišką naujovę tiek mūsų šalyje, tiek pasaulyje. „Naujasis instrumentas, užbaigsiantis visus nesutarimus tarp kliento ir kirpėjo-stilisto“, – taip naująjį įrankį pristato Vika.

Verta atminti: bet kokie pokyčiai turi pasekmes

Vika pastebi, jog norint protingai elgtis su savo plaukais – būtina išvengti bereikalingo eksperimentavimo. Kartais meistrui tiesiog pritrūksta žodžių paaiškinti, kodėl jis nedarė būtent tokio šviesumo ar tamsumo spalvos, kokios galbūt tikėjosi klientė.


Plaukų meistrė Vika Vaineikienė su modeliu Gerda Štelemėkaite

„Geras plaukų meistras niekada specialiai nedarys blogo rezultato savo klientei – visi nesusipratimai kyla dėl skirtingo spalvos, jos tono, atspalvio supratimo. Dažnai problemos kyla dar ir dėl to, kad klientė tiesiog neįvertino kokie veiksmai seks po plaukų spalvos pokyčių. Juk dažnai prireikia ne tik kitos lūpų dažų ar skaistalų spalvos, bet ir naujų drabužių, nes jų spalvos tiesiog nebetinka“, – atskleidžia ilgametę darbo patirtį turinti Vika.

Naujas „susikalbėjimo“ instrumentas tarp kliento ir stilisto

Naujasis įrankis – tai dešimties šinjonų rinkinys, kurių kiekvienas nudažytas pagrindinėmis dažymo koloristikos spalvomis. Jo pagalba klientė gali ne tik „pasimatuoti“ norimą plaukų spalvą, bet ir su stilistu išsirinkti tą, kuri labiausiai tinka prie odos spalvos, veido bruožų. Moteris tuo pačiu dar gali pažiūrėti, ar jai tinka kirpčiai o gal gražiau atrodo be jų.

„Pirmiausia pasitelkiami pagrindiniai plaukų koloristikos dažymo krypčių pavyzdžiai – jie „pasimatuojami“. Tuomet klientei parenkama tinkamiausia kryptis ir tik tada individualizuojamas, kuriamas konkretus, labiausiai klientei tinkantis atspalvis“, – apie naują paslaugą pasakoja plaukų meistrė Vika. Ši paslauga salono „Greenas“ klientėms yra nemokama, prieš tai būtina registracija plaukų dažymui.

Naująjį įrankį išmėgino ir modelis bei rankinių kūrėja Gerda Štelemėkaitė. Šviesiomis sruogelėmis dažytus plaukus turinti mergina pasimatavo keletą koloristikos krypčių. „Labai įdomu ir naudinga pamatyti, kaip tau tinka viena ar kita plaukų spalva. Akivaizdžiai matosi, kad norėdama tapti tamsiaplauke, turėčiau kasdienai rinktis intensyvesnį makiažą, kitu atveju atrodysiu blyški ir pavargusi. Rausvaplaukės spalva taip pat reikalautų daugiau laiko praleisti prie rytinio veidrožio – tai tiesiog ne man. Turėdama pelenų spalvos plaukus bei juos šviesindama sruogelėmis pamačiau, kad labai tiktų ir šviesesnių šiltų tonų sruogelės. Tą netrukus ir padarys mano meistrė – kada geresnė proga pokyčiams nei pavasaris?“ – retoriškai klausė mergina.

Roterdame vykusiuose apmokymuose „Train me“ (liet. „Išmokyk mane“) Vika Vaineikienė dalyvavo kartu su 80 plaukų specialistų iš viso pasaulio. Vika iki šiol vienintelė Lietuvoje ir antra Baltijos šalyse turi Kevino Murphy’io „auksinį raktą“ (edukacinės sistemos pažymėjimą), yra ne tik profesionali plaukų priemonių ekspertė bei stilistė, tačiau savo žinias gali perduoti ir kitiems meistrams, siekiantiems nuolat tobulėti bei eiti koja kojon su pasaulio plaukų mados tendencijomis.

Apmokymų metu pristatyti ir naujausi pavasario – vasaros įvaizdžiai, kuriuos ekspertė mūsų šalies specialistams pristatys jau netrukus – jau kovo mėnesį organizuojamame kirpėjų, stilistų seminare „Įkvėpimas“ Vilniuje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Apie Keviną Murphy

Kevinas Murphy’is gimė Australijoje, savo karjerą išvystė Anglijoje, kur, baigęs Widalo Sassoono akademiją, įsitvirtino mados industrijoje kaip stilistas. Šiandien Kevinas – daugelio populiarių įvaizdžių, naujausių mados tendencijų kūrėjas bei diktatorius, dirbantis mados pasaulio užkulisiuose, kuriantis įvaizdžius garsiausiems mados pasaulio namams. Kevinas yra sukūręs ne tik profesionalią plaukų priežiūros kosmetikos liniją – profesionalas, neslėpdamas savo profesinių įgūdžių, technikų ir norėdamas tuo dalintis su kitais meistrais, įkūrė savo edukacijos sistemą, pagal „Rakto“ (angl. key) sistemą.

Nuolat prisidėdamas prie naujų plaukų mados tendencijų kūrimo, Kevinas pastaruoju metu ypatingai plėtoja ir naujausią – koloristikos sritį. Galvojant ne tik apie madą, bet ir apie plaukų sveikatą, neseniai pristatyti ir revoliuciją plaukų dažų pramonėje sukėlę beamoniakiniai dažai.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top