„Asus ZenFone 2“: kai galia kainuoja nedaug

Ką pagalvojate išgirdę „pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas su 4 GB atmintimi“? Net ir nesigaudantys GB skaičiuje pasakytų, kad jis turėtų būti kiek brangesnis nei rinkoje jau esantys flagmanai. Vis dėlto „Asus“ įrodytų, kad klystate.

Mano rankoje naujausiasis kompanijos produktas „ZenFone 2“. Savyje jis vis sėkmingiau sugeba integruoti „Intel“ procesorius (taip, tuos pačius kaip daugelio kompiuteriuose), mat šis modelis turi 64 bitų keturių branduolių jėgainę. Ji puikiu duetu veikia su 4 GB operatyviąja atmintimi. Sunku su kažkuo lyginti produktą, kuris galios kartelę užkėlė taip aukštai, kad kol kas nėra modelio su tokiais pačiais duomenimis.

Realiame gyvenime „Asus ZenFone 2“ gali vienu metu susidoroti su kalnu užduočių. Veikiančių programų sąrašas gali būti begalinis, o vienu metu žongliruoti žaidimais ir socialiniais tinklais itin paprasta. Tiesa, matyt, tokios užduočių puokštės įrenginys įprastame vartojime nesulauks, tačiau gera žinoti, kad jis pasirengęs padaryti daugiau nei tikimasi. Kaip ten bebūtų, nauji vartotojai pastebės, kad išmanusis itin greitai įsijungia (prireikia apie 40 sek.), o prireikus kažką greitai nufotografuoti, kamera įsijungia taip žvitriai, kad atrodo, jog ji numanė apie būsimą kadrą.




„Asus ZenFone 2“ dėžutė ir komplektacija

Pedantiška vartotojo sąsaja

Kalbant apie intuityvumą, „ZenFone 2“ turi kiek patobulintą vartotojo sąsają „Zen UI“. Ši labai greitai sugrupavo turimas programėles į atskirus aplankus, kaip „transportas“, „finansai“, „pramogos“ ir kitas. Patogiausia, kad pačiam nereikia kurti naujų aplankų, mat sistema pati atpažįsta programėles. Žinoma, lieka galimybė imtis savos tvarkos ir čia „ZenFone 2“ pateikia daugeliui jau užmirštą funkciją, mat išmaniajame galima pasirinkti ekrano temą. Smulkmena, bet kartais tik tiek ir tereikia.


Vartotojo sąsaja „Zen UI“

Ekraną taip pat galima pritaikyti vaizdo įrašų žiūrėjimui, skaitymui, o šviesos ir atspalvių pasirinkimus nusistatyti pagal savo poreikius. Tokie smulkmeniški pakeitimai atvaizduojami per 5,5 colio įstrižainės AMOLED ekraną. Pastarasis žavi spalvų ryškumu, tačiau nėra pernelyg aštrus akims.

Draugiškas rankai dizainas

Jei jau paminėjau ekraną, būtina atkreipti dėmesį, kad „Asus“ ėmėsi „plonų sienelių“ politikos. Taip jiems pavyko sutalpinti didelį ekraną į tokį korpusą, kurį turi tik 5 colių įstrižainės matricą turintys modeliai. Bent jau taip teigia gamintojas, tačiau su tuo reikėtų nesutikti, mat modelis yra tikrai didesnis.


Delne priglundanti „ZenFone 2“ nugarėlė

Tiesa, išlenkta nugarėle į delne priglunda taip patogiai, kad atrodo, jog „ZenFone 2“ čia gulėtų bent dvi savaites. Šlifuoto metalo apdailos nugarėlė gali priminti „HTC“ modelius, o joje sumontuoti klavišai panašūs į LG G3 naudojamus. Kaip ten bebūtų, jis rungsis mažiau nei 300 eurų kainuojančių išmaniųjų kategorijoje, o čia minėti varžovai nedalyvauja.


„ZenFone 2“ stilingi keičiami dangteliai

Tokiu atveju solidi ir tvirta išvaizda tampa rimtu koziriu. Taip pat „Asus“ pasiūlys spalvotus keičiamus dangtelius, todėl „ZenFone 2“ be rūpesčių gali persmimainyti iš prestižinio kietuolio į ryškių spalvų vakarėlių sielą.

Fotoatelje rankoje

O vakarėlių sielą „ZenFone 2“ tikrai pretenduoja tapti dėl savo 13 megapikselių kameros. Dažnai gamintojai rinkai pristatydami nuosaikiai įkainotą išmanųjį, kompromisų ieško būtent megapikselių lentelėse. Akivaizdu, kad „Asus“ ne tik nepasirinko šio kelio, bet pasiūlė gausybę papildomų funkcijų. Jei jau būsime tislūs, galite rinktis ir 17 skirtingų nustatymų. Didžiausią įspūdį paliko rankinis fotografavimo būdas, kuris leidžia rinktis visus DSLR fotoaparatams prieinamus pasirinkimus kaip baltos spalvos balansas, išlaikymas, diafragma… Tiesa, ši apžvalga veikiau skirta išmaniajam telefonui, o ne fotografams. Tenka pripažinti, kad 13 megapikselių kamera rinkoje yra senasis standartas, tačiau „Asus“ iš kitų gamintojų išsiskiria specialia „PixelMaster 2.0“ funkcija, kuri leidžia fotografuoti itin blankiame apšvietime ir užtikrina, kad nebus „pamestos“ spalvos, o vaizdai neišsilies.


„LolliFlash“ blykstė

Taip, tamsa nėra „ZenFone 2“ kameros priešas, tačiau norintys daugiau gali papildomai užsisakyti net dviejų tipų blykstes. Pirmoji - „LolliFlash“ kiek mažesnė ir tvirtinasi į ausinių kištuko lizdą. Ji turi dvi LED švieseles ir padeda pagrindinei išmaniojo blykstei todėl nuotraukos pavyksta ryškios ir neperkraunamos šviesa. Geriausiai ją įvertins asmenukių mėgėjai, mat tamsoje visų išmaniųjų priekinės kameros sunkiai susidoroja su jiems skirtomis užduotimis. Šiuo atveju „LolliFlash“ galima atsukti į kitą pusę, o savininkas taps asmenukių fotografavimo žanro korifėjum. Visgi tai – dar ne visas. Ant apvalios blykstės galima uždėti guminį baltą, geltoną, raudoną ir mėlyną filtrus. Taip kiekvienas naujas kadras tampa vis nauja interpretacija, o keliant nuotraukas į „Instagram“ net nebereikės tobulinti nuotraukų.


„Zenflash“ blykstė

Antroji „Zenflash“ blykstė skirta žymiai rimtesniems kadrams, mat joje vietoje LED apšvietimo naudojama DSLR fotoaparatuose įprasta ksenono lemputė. Ši sukuria 100 kartų ryškesnį apšvietimą nei įprastos išmaniuosiuose naudojamos blykstės. Kadrai tampa daug aštresni, o tamsi aplinka neįbaugina, kad bus praleistos svarbiausios vakarėlio akimirkos. Ji tvirtinama specialiu lipduku prie išmaniojo nugarėlės, tačiau pakreipus ją kitu kampu nei fotoapratas. Taip galima rasti labai įdomių apšvietimo sprendimų, o galutiniame rezultate nuotrauka neatrodys kaip daryta su išmaniuoju telefonu.

Dar daugiau energijos

Išmaniojo įkroviklis ant naktinio stalelio šiandien yra lygiai toks pat įprastas kaip pusryčiai ryte. Jokių stebuklų nepateikia ir „Asus ZenFone 2“. Turėdamas tiek galios ir galėdamas atlikti tiek užduočių vakare jis vis, savaime suprantama, prašysis laido. Visgi net ir esant neatidėliotinai situacijai modelis turi greito įkrovimo funkciją ir 60 proc. įkrovą pasiekia per mažiau nei 40 minučių.


Nešiojamas įkroviklis „ZenPower“

Tiesa, su išmaniuoju kartu galima įsigyti jam dedikuotą, bet tinkantį visiems įrenginiams nešiojamą įkroviklį „ZenPower“. Ji leis įrenginį įkrauti mažiausiai du kartus, o tai labai pravartu keliaujant ar tiesiog apsidraudžiant turėti su savimi. „ZenPower“ yra net 10050 mAh talpos, tačiau išmatavimais prilygsta mokėjimo kortelei. Metalinis korpusas sukuria solidų ir darnų tandemą kartu su „ZenFone 2“, tačiau galima rinktis ir iš kitų spalvų kaip auksinė, balta, žydra ir rožinė.

Taigi turėdamas įspūdingus techninius parametrus „ZenFone 2“ su kaupu įrodo, kad nuosaikiai įkainoti išmanieji telefonai nebūtinai turi būti panašūs į „meškafonus“, pagaminti iš pigių medžiagų ar ieškoti vartotojui nenaudingų kompromisų kameros sugebėjimuose. Tačiau papildomos spalvos ir aksesuarai net ir šia kartelę gali kilstelti dar aukščiau bei vartotojui suteikti daugiau nei jis tikėjosi. Šioje kainų grupėje jis net nebus optimalus pasirinkimis – greičiausiai jis bus geriausias pasirinkimas.

„ZenFone 2“ specifikacijos

Procesorius: „Intel Atom“ 8 branduolių, 64 bitų ir 2,4 Ghz
Operatyvioji atmintis: 4 GB
Ekranas: 5,5 colio „Full HD“
Vidinė atmintis: 32 GB
Pagrindinė kamera: 13 MP su optiniu artinimu
Operacinė sistema: „Android 5.0 Lollipop“

Asus ZenFone 2, išmanieji telefonai, ismanusis telefonas, LolliFlash, mobilieji telefonai, ZenPower, „Zenflash

Naujausi komentarai
ass us
2016-03-02, 10:55
jau metai laiko kaip turiu sita modeli. beveik esu patenkintas jei ne keli nepatogumai. visu pirma dauguma asus pagalbiniu programeliu yra visiskai nereikalingos ir naudojamos tik tarp asus telefonu turetoju,bet net diseiblinus appsa,nuolat praso updetint ji. antras minusas -ekranas...vasara teks nesiotis sketi,kad noretumet pamatyt kas jum skambina ar raso.fotokameros raiska ir kokybe irgi nera ispudinga.beje 4gb vidines atminties nereiskia kad tiek turesite,kai sudiegmas android ir privalomos programos ,vietos lieka nebent foto nuotraukom laikyt.o didziausias minusas,kad po kazkurio oficialaus telefono update,atejo ir bug'as ir idejus SD kortele nuolat atsirakina ekranas ir laikant kisenej prisispaudineja ivairios programos ir zinoma sodina akomuliatoriu.ir kadangi Lietuva neturi serviso cia,tai net del tokios klaidos siuncia i kitas salis,tai reiksia kad telefona geriausiu atveju matysit po menesio. taip kad patogus bet neisbaigtas produktas su asus globaliais bugais.
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai