Now Reading
Lietuvių telefonuose skaitomiausia erotinė literatūra, meilės pamokos ir A. Tapinas

Lietuvių telefonuose skaitomiausia erotinė literatūra, meilės pamokos ir A. Tapinas

Lietuvių telefonuose skaitomiausia erotinė literatūra

Praėjus pusei metų nuo pirmosios lietuviškos integruotos el. knygų parduotuvės ir skaityklės išmaniesiems įrenginiams „Milžinas“ pristatymo, išryškėjo lietuvių skaitomiausių el. knygų sąrašas. Jame dominuojantys erotiniai, meilės romanai ir populiariosios psichologijos knygos patvirtina visame pasaulyje pastebimą tendenciją – el. knygas, kaip ir popierines, dažniau skaito moterys, tačiau vyrai, lyginant su įprastomis knygomis, elektronines atsiverčia dažniau.

„El. knygų skaitytojų ratas Lietuvoje gana sparčiai plečiasi, o skaitmeninių knygų rinka nuolat auga. El. knygų parduotuvės ir skaitymo programėlės integracija žymiai palengvino tokių knygų įsigijimą, nes pirkėjams nebereikia turėti specialaus įrenginio tam, kad galėtų skaityti – tai galima daryti telefone arba planšetėje. Pastebime, kad didžioji dalis „Milžino“ naudotojų knygas skaito telefone – tokių vartotojų dalis sudaro apie 60 proc. Nuolat augant laikui, praleidžiamam naudojant išmaniuosius telefonus, tikimės, kad ir el. knygų skaitytojų tik daugės”, – sako „Milžino“ projekto vadovas Dainius Blynas.

Jo teigimu, per mėnesį „Milžino“ parduotuvėje šiuo metu vidutiniškai parduodama apie 1000 el. knygų ir atsisiunčiama apie 6000 nemokamų knygų ištraukų. Du trečdalius el. knygų skaitytojų sudaro moterys, dažniausiai 25-44 metų amžiaus. Populiariausi telefonų modeliai, kuriais naudojantis skaitomos el. knygos – „iPhone“ ir „Samsung Galaxy“. Be skaitytojų iš Lietuvos, apie 15 proc. „Milžino“ naudotojų sudaro emigrantai – Didžiojoje Britanijoje ir Norvegijoje gyvenantys lietuviai.

„Žvelgiant į populiariausių el. knygų sąrašą ir lyginant jį su tradicinių popierinių knygų sąrašu, galima pastebėti, kad el. leidinių skaitytojas yra įvairiapusiškesnis. Tarp skaitomiausių knygų išmaniojo telefono ar planšetinio kompiuterio ekrane – ir populiarioji literatūra, pavyzdžiui, „Balforų šeimos paveldėtojų“ serijos knygos, ir gana elitinis Jose Saramago romanas „Aklumas“. Taip pat čia aptiksime populiariosios psichologijos knygų, kaip „Likimo valdymo galimybės. Transferingas“, ir pakankamai mokslinių leidinių – tarkime, žmogaus smegenų savybes nagrinėjantį Kanados mokslininko Norman Doidge bestselerį „Save keičiančios smegenys“, – sako D. Blynas.

Jo teigimu, populiariausių tradicinių knygų sąrašuose išvystume ir nemažai vaikams skirtos literatūros, tuo metu skaitmeninį formatą renkasi daugiausiai suaugę žmonės, tad ir populiariausios el. knygos atitinkamai yra skirtos jau subrendusiam skaitytojui.

Populiariausių lietuviškų el. knygų sąrašo viršūnėje įsitvirtino vos prieš mėnesį Lietuvoje pasirodęs ir visame pasaulyje didelio atgarsio sulaukęs erotinis E L James romanas „Grėjus: Penkiasdešimt pilkų atspalvių pagal Kristianą“. Už jo rikiuojasi išmokyti mylėti žadanti Gary Chapman knyga „Penkios meilės kalbos. Kaip suprasti ir išmokti meilės kalbą“ bei populiariausia lietuviška el. knyga – Andriaus Tapino bestselerio „Vilko valanda“ tęsinys „Maro diena“.

Pirmąjį populiariausių el. knygų penketuką užbaigia lietuvių autorės Rūtos Vanagaitės knyga brandžioms moterims „Ne bobų vasara“ ir įtampos kupinas amerikiečių rašytojos Tess Gerritsen detektyvas „Dingusios“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Į antrąjį perkamiausių Lietuvoje el. knygų penketuką patenka dar vienas A. Tapino „Akmens ir Garo miestų“ ciklo romanas – steampunk stilistika persmelkta „Vilko valanda“. Pamokymus, kaip sėkmingai bendrauti ir pelnyti aplinkinių pagarbą, dalinanti Leil Lowndes knyga „Kaip daryti įtaką. Efektyvaus bendravimo gudrybės“ įsitvirtinusi septintoje populiariausiųjų sąrašo vietoje, o nuo jos nedaug atsilieka paskutinis „Balforų šeimos paveldėtojų“ serijos meilės romanas „Olivija ir turtingasis australas“, parašytas australų rašytojos Margaret Way.

Populiariausių el. knygų dešimtuką vainikuoja leidyklos „Kitos knygos“ išleista N. Doidge knyga „Save keičiančios smegenys“ ir detektyvų mėgėjų įvertintas Sandra Brown romanas „Riba“, kuriame buvusiam FTB agentui tenką stoti į akistatą su pavojumi ir pamėginti išnarplioti sudėtingą bylą, kurioje įtariamuoju tampa ir jis pats.

Lietuviškojo „Amazon“ analogo atstovas taip pat pastebi, kad el. knygos populiariausiųjų sąraše užsibūna gerokai ilgiau nei tradicinės, kurių pardavimus riboja tiražų dydžiai, todėl skaitomiausių skaitmeninių leidinių sąrašas geriau atspindi lietuvių literatūros pomėgius ilgesniu laikotarpiu.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top