Snieglenčių kroso atstovas Aras Arlauskas: „Ši sporto šaka reikalauja daug fizinių jėgų ir greito mastymo“

Vasario 12-21 dienomis Norvegijos mieste Lilehameryje vyksiančiose antrosiose Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaus ir snieglenčių kroso atstovas Aras Arlauskas. Šešiolikmetis šia sporto šaka susidomėjo, kai pirmą jėgas išbandė varžybose Ignalinoje.

Tiesa, snieglenčių kroso rungtis Lietuvoje nėra tokia žinoma, kaip slidinėjimas, ledo ritulys ar dailusis čiuožimas, todėl Jaunimo žiemos olimpinių žaidynių dalyvio prašome pristatyti savo mėgstamiausią sporto šaką.

„Snieglenčių krosas – tai 4 ar 6 žmonių lenktynės. Trasoje yra įvairių elementų, tai viražai, tramplynai, „roll'ai“, „wutang'ai“, „step down'ai“ ir „step up'ai“. Daugelis terminų net neturi vertimo į lietuvių kalbą“, – šypsosi Aras. – Ši sporto šaka reikalauja daug fizinių jėgų ir greito mastymo, nes reikia įsiminti trasą ir lenktyniaujant priimti taktinius sprendimus. Šioje sporto šakoje leistini tik smulkūs kontaktai tarp snieglentininkų, stumdyti ir griauti varžovų negalima“.

Raudondvario gimnazijos auklėtinis teigia, kad snieglenčių krosas yra pavojinga sporto šaka, todėl daug vietų pratyboms nėra ne tik mūsų šalyje.

„Stacionarių snieglenčių kroso trasų pasaulyje nėra labai daug, nes tai pavojingas sportas, todėl dažniausiai keliauju po įvairias šalis“, – pasakojo A.Arlauskas. – Po varžybų taip pat dažniausiai būna galimybių pasitreniruoti tose pačiose trasose. Negalima užsilikti vienoje vietoje, reikia įvairovės, nes trasos visą laiką būna skirtingos. Labiausiai man patinka Italijoje. Geras maistas, malonūs žmonės, bet iš esmės patinka visur, dar yra daug neaplankytų šalių“.

Jaunasis olimpietis randa laiko ne tik snieglenčių krosui, bet ir kitoms sporto šakoms.

„Dažniausia veikla po mokyklos yra futbolas, jį lankau 5-6 metus“, – teigia snieglentininkas. – Taip pat mėgstu tinklinį, tik tam esu truputį per žemas. Mėgstu laiką leisti su draugais, bet laisvalaikio nėra tiek daug, nes daug laiko reikalauja treniruotės. Kas be ko, mėgstu kompiuterinius žaidimus. Man patinka snieglentės, sniegas, mėgstu greitį, o svarbiausia dar ir sekasi“.

Ilgos varžybų ir treniruočių stovyklų kelionės priverčia praleisti pamokas, tačiau A.Arlauskas tikina, kad su mokslais susitvarko.

„Kol kas viską neblogai suderinu, mokslais nesiskundžiu, kai būnu mokykloje – rimtai dirbu mokslams, o išvykęs pasiimu knygas“, – pasakoja po pasaulį keliaujantis sportininkas.

A.Arlauskas teigia, kad su nekantrumu laukia jaunimo žiemos olimpinių žaidynių Lilehameryje ir tikisi, kad jos taps geru tramplynu į 2018 m. suaugusiųjų olimpines žaidynes.

„Mano tikslas Lilehameryje aplenkti mažiausiai pusę varžovų, tai yra 8, nes viso bus 16 dalyvių. Toks rezultatas man padėtų patekti į Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių olimpinės pamainos sąrašą. Noriu tapti tikru olimpiečiu, todėl stengsiuosi pasiekti kuo aukštesnių rezultatų visose varžybose, kuriose dalyvausiu“, – tikslais dalinasi Aras.

Aras Arlauskas, snieglenčių krosas, snieglentės, sportas, žiemos sportas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai