Be rankyčių ir kojyčių gimusiai mažajai Sofijai „Išsipildymo akcija“ dovanos šviesesnę ateitį

Žiūrimiausios televizijos TV3 ir SEB banko organizuojamos tryliktosios „Išsipildymo akcijos“ istorijos herojukei Sofijai vos daugiau nei metukai, tačiau jai reikalinga visų mūsų pagalba tam, kad ji, kaip bendraamžiai, galėtų judėti, mokytis vaikščioti.

Pasak Kauno klinikų gydytojų, toks apsigimimas, kokį turi Sofija, būna vos vienam iš pusės milijono vaikų. Tokio kūdikio, kaip ši mažylė, gimusio be visų galūnių, savo praktikoje nebuvo matę nei Vilniaus Santariškių klinikų, nei Kauno klinikų gydytojai.

Genetinių pakitimų nebuvo nustatyta, apsigimimas pamatytas tik 31-ąją nėštumo savaitę. Nors buvo išties neramu, iki paskutinės minutės Sofijos šeima vylėsi, kad gydytojai suklydo – nėštumo nutraukimo galimybės mergytės mama Aistė su vyru net nesvarstė. „Žinoma, kai gimė mergytė, supratome, kad gydytojai neklydo – buvo labai skausminga, mąstėme, kaip gyvensime toliau, bet mylime ją tokią, kokia yra“, – pasakojo Sofijos mama.

Respublikinės Kauno ligoninės gydytoja Jūratė Brazienė pasakojo, kad mergaitės psichoemocinė raida – normali, tačiau metukų ir kelių mėnesių Sofija dabar gali tik sėdėti, o judėjimas labai svarbus vaiko vystymuisi.

Šiuo metu mergytė mokosi stovėti ir vaikščioti su kojų protezais V. Tumėnienės vaikų reabilitacijos centre. Nuo pat pirmos gimimo savaitės Sofija nešiojo Freiko pagalvėlę, praėjusią žiemą jai buvo atlikta klubo sąnario repozicija Santariškėse, šią vasarą atliktas bigės suformavimas Kauno klinikose (amputuotas blauzdos rudimentas).

Sofijos rankytės ir kojytės per gležnos standartiniams protezams, kuriuos kompensuoja ligonių kasos. Jai reikalingi nestandartiniai protezai, tačiau jie – labai brangūs. Mergytės mama tiki, kad jeigu Sofija turėtų tinkamus rankyčių ir kojyčių protezus, ji galėtų gyventi pilnavertį gyvenimą – judėti ir dar labiau mylėti.

Mergytę aplankė ir Deimantė Kizalaitė, Lietuvos jaunimo dailiojo čiuožimo čempionė. Ligoniukės istorijos ambasadore tapusi Deimantė visus kvietė prisidėti prie „Išsipildymo akcijos“. Daugybė geros valios žmonių padėjo įgyvendinti šios šeimos svajonę – suteikti galimybę mažajai Sofijai džiaugti vaikyste.

Aukojimas šių metų „Išsipildymo akcijai“ trumpaisiais telefono numeriais jau baigtas. Paaukoti galima puslapyje www.issipildymoakcija.lt

Išsipildymo akcija, protezai, rankų protezai, sofija, vaikiški protezai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai