Repo senbuvis Yga pristato pirmą solinį albumą ir naują singlą

Martyno Genkovo nuotr.

Lietuviško hiphopo veteranas Yga išleidžia ilgai lauktą debiutinį albumą „XIII priežasčių“. Prieš penkiolika metų savo muzikinę karjerą pradėjęs nuo „Da Manifest“, vidury kelio sutikęs Broo, nuolat petis petin dirbęs ir muzikavęs su Pushu, šiandien jis vienas pristato pirmą solinį albumą.

Reperis džiaugiasi bendradarbiavimu su daug skirtingų prodiuserių, prie trylikos albume skambančių kūrinių rankas bei ausis prikišo net aštuoni talentingi ir žinomi muzikos kūrėjai: Donciavas, ReWritable, Innomine, Pushaz, Frgmnts, A Beatz, Broo, Kshysiakas. „Man buvo įdomu ir smagu dirbti su šiais kūrėjais, kurie albumui suteikė įvairovės ir svorio. Labai tikiuos, kad klausytojai tai pastebės ir įvertins“, – apie bendradarbiavimą su skirtingais prodiuseriais atvirauja Yga.

Hiphopo scenos senbuvis sako, kad naujausias albumas, kuris prekybos vietose bei internetinėse muzikos parduotuvėse nugulė šios savaitės pradžioje, buvo ilgai brandintas, ilgai tobulinamas, be tuštybės, turėtų patikti repo muzikai neabejingiems klausytojams.

Kaip įrodymą to, kad drąsiomis muzikos ir tekstų kompozicijomis pasižymi visas albumas, Yga klausytojų teismui pateikia singlą „Mergaitė“. Išskirtine greitakalbe surimuotas kūrinys pašiepia dalies moterų įsitikinimus, jausmus, naktinius nuotykius. „Greičiausiai daug kas jau pirmą kartą klausydamas supras, kad tai daina apie barakudas“, – apie dainos turinį ir temą kalba Yga.

hiphopas, lietuviska muzika, lietuviškas repas, muzika, muzikinis albumas, muzikos albumas, repas, repo albumas, XIII priežasčių, Yga

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai