Now Reading
Apleistos vietos įkvepia verslą

Apleistos vietos įkvepia verslą

Apleistos vietos įkvepia verslą

Naujais turistų traukos centrais tampa vis įdomesnės ir unikalesnės Lietuvos vietos bei objektai. Be tradicinių architektūrinių paminklų, senamiesčių, bažnyčių ar muziejų naujai atgijusios erdvės vilioja vietinius bei užsieniečius.

Restauruotos ir aktyviai naudojamos urbanistinės vietos, parkai, paupiai, salos net pievos tampa turistų lankomiausiomis pramogomis. Tokios erdvės kaip labirintai, nuotykių parkai, atgiję pramoniniai fabrikai renginiams ir aktyviam sportui, atnaujinti miestų sodai pritraukia žmones prasmingai leisti laisvalaikį.

Atgijusi urbanizmo kultūra

Vilniaus mieste jau senokai įsikūręs Menų fabrikas „Loftas“ subūrė savo bendruomenę, kuriai rūpi kokybiškas laisvalaikis, plėsti miesto ir jo svečių muzikinį akiratį. Ši vieta subūrė nemažą ratą užsienio atlikėjų, kurie atvykdami pritraukia ne tik Lietuvos, bet ir užsienio muzikos gurmanus.

Laisvalaikio centras „Kablys“ yra tapęs riedlentininkų ir aktyvaus laisvalaikio mėgėjų Meka, kur jie gali treniruotis, bendrauti ir kurti savo bendruomenę. Sutrūniję Geležinkeliečių rūmai atgijo ir dabar čia vyksta vieni geriausių vakarėlių Vilniuje, kur mielai apsilanko jaunesni svečiai iš užsienio.

Gamtos trauka

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Parkai bei žaliosios miesto vietos visuomet žavi turistus bei vietinius, nes miestų gyventojai dažnai pasiilgsta ramybės gamtoje. Sužydėjęs ir lankytojų pamiltas Bernardinų sodas Vilniuje, Šiaulių centrinis parkas vis pildomas menininkų skulptūromis, populiarusis Anykščių lajų takas, Sveikatingumo parkas Druskininkuose – puikios vietos turistų poilsiui bei šalies gamtos pažinimui.

„Turistai dažniausiai itin džiaugiasi tuo, kad gali pabūti gryname ore, pušyne ir nekasdieniškai papramogauti. Mūsų nuotykių parkai ne tik siūlo laipioti medžiais, bet taip pat sujungia šeimas, draugus, kolegas gamtoje. Mes prikėlėme naujam gyvenimui senus parkus, kurie kažkada buvo nesaugūs ir apleisti, o dabar kuriame naujas bendruomenes bei priimame didelius turistų srautus“, – apie didžiausią nuotykių parkų tinklą Baltijos šalyse UNO Parks pasakoja direktoriaus pavaduotojas Virginijus Virbickas.

Jis priduria, kad apie naujų bei nekasdieniškų rekreacinių, laisvalaikio vietų kūrimo naudas UNO Parks kalbės ADVENTUR 2016 parodoje. „Be abejo, pramogas bus galima išbandyti vietoje“, – intriguoja V. Virbickas.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top