Now Reading
100 km pajūrio žygis grįžta! Juo jau susidomėjo šimtai entuziastų

100 km pajūrio žygis grįžta! Juo jau susidomėjo šimtai entuziastų

100 km pajūrio žygis grįžta! Juo jau susidomėjo šimtai entuziastų

Praėjusių metų gegužės mėnesį daugiau nei pusė tūkstančio aktyvių žmonių iš visos Lietuvos visą dieną ir naktį ėjo smėlėtu pajūriu nuo Šventosios iki pat Nidos. 2016 metų gegužės 14 dieną vyks antrasis pajūrio žygis, kuriame bus net keturi skirtingi maršrutai įvairaus pajėgumo žygeiviams. Trumpiausia 25 kilometrų atkarpa idealiai tinka pradedantiesiems, 50 kilometrų dienos ar nakties maršrutais galės žygiuoti patyrę ėjikai, o siekiantys maksimalaus iššūkio turės progą įveikti 100 kilometrų atkarpą per parą laiko.

Gruodžio mėnesį startavus registracijai į žygį, pirmasis 100 išankstinių bilietų buvo išgraibstytas per kelias valandas. Žygį organizuojančios žygeivių, keliautojų ir iššūkių ieškotojų bendruomenės „TrenkTuras“ vadovo Deivido Urbonavičiaus teigimu, pastaraisiais metais susidomėjimas aktyviu laisvalaikiu, o taip pat ir žygiais, pastebimai didėja. Tokie ištvermės renginiai nepalieka abejingų. Deivido manymu, šiais laikais dažnai prarandamas buvimo žmogumi jausmas ir nė nepajutus įsisukama į ciklą „darbas-namai-darbas“, kartais save perkraunant atostogomis „viskas įskaičiuota“. „Esam saugūs, sotūs ir užsiėmę, tačiau dvasia alksta ir instinktai nerimsta. Protas ir širdis ima reikalauti išbandymų su tikromis patirtimis, fiziniu nuovargiu ir pavojais. Būtent tokius pojūčius ir išgyvenimus garantuoja ekstremalus 100 km žygis klampiu pajūrio smėliu“, – teigia Deividas.

Kaip ir praeitame žygyje, šiemet organizatoriai visapusiškai palaikys dalyvius – pradedant instruktažu starte, pagalba ir maitinimu tarpiniuose punktuose, daiktų saugojimu ir baigiant nebegalinčiųjų eiti ar finišavusiųjų parvežimu į startą. Deividas pabrėžia, jog „TrenkTuro“ kaip žygeivių bendruomenės pagrindinė misija yra suteikti išskirtinį potyrį žmonėms, kurie ryžosi iššūkiui ir pasirūpinti kiekvienu žygeiviu žygio metu.“

Žygio internetinė svetainė: www.pesciomispajuriu.lt

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top