Fantastinis filmas „5-oji banga“: idealus planas, kaip išgyventi į duris pasibeldus pasaulio pabaigai

Sausio 22 dieną į Lietuvos kino teatrų ekranus įsiverš ateiviai. Tai bus tikras malonumas fantastinių filmų gerbėjams, mat juosta „5-oji banga“ jau dabar itin giriama ne tik dėl puikaus ir itin įtempto siužeto, bet ir dėl neįtikėtinai profesionalių kompiuterinių efektų.

Juosta jau dabar vadinama puikia instrukcija, kaip reikėtų elgtis, jei vieną dieną iš tikrųjų į Žemę įsiveržtų ir ją naikinti pradėtų dar neatpažintos jėgos. „Pažiūrėję filmą tikrai imsite jaustis saugiau. Juk nieko negali žinoti, šis gyvenimas – nenuspėjamas. Prieš pradėdami filmuoti, labai daug bendravome su įvairių sričių specialistais ir esame tikri, jog mūsų rekomendacijos praverstų realiame gyvenime“, - teigia „5-oji banga“ kūrėjai. Jiems pritaria ir kino kritikai.

Filmo režisierius J Blakesonas tiksliai žinojo, kaip užkariauti žiūrovų fantazijas. Pirmiausia, jis net neabejojo, jog pagrindiniam vaidmeniui tinka tik viena aktorė – gražuolė Chloe Grace Moretz. Pastaroji – nors ir labai jauna, bet tikrai nebe naujokė Holivude. Kinomanai ją pažins iš juostų „Hugo“, „Carrie“ bei kelių komedijos „Kick-Ass“ dalių.

„Man visuomet įdomu atrasti kažką naujo. Jau esu vaidinusi siaubo filmuose, komedijose, o fantastikos žanras iki šiol buvo tik svajonė. Dabar, panašu, gavau progą ją įgyvendinti ir pamatysite, mes išspardysime sėdimąsias tiems suknistiems įsibrovėliams“, - viename interviu pasakojo Ch. Grace Moretz.

Prie ne itin gausios aktorių komandos taip pat prisijungė Holivudo senbuvis, „Iksmenų“ žvaigždė Lievas Schreiberis bei kylantis talentas Nickas Robinsonas.

Įtempto siužeto juosta pasakos istoriją apie tai, kaip vieną dieną virš Žemės 400 kilometrų aukštyje pakimba milžiniškas neatpažintas objektas. Pirmiausia neatpažinta galinga jėga iš žmonių atima elektros energiją, vėliau didžiuliai potvyniai ima griauti miestus. Galiausiai oru ima plisti mirtinas virusas, o paskutiniuosius likusius gyvus ima naikinti ateiviai. Visame šiame chaose viena iš nedaugelio išgyvenusių – mergina Keitė (akt. Chloe Grace Moretz), kuri, nesijaudindama dėl savo gyvybės bando iš ateivių gniaužtų išvaduoti brolį. Jai pagelbėti sutinka atsitiktinai sutiktas jaunas vaikinas. Bet ar ji įstengs juo pasitikėti?

5-oji banga, apokalipsė, ateiviai, Chloe Grace Moretz, fantastika, fantastiniai filmai, filmai, filmai apie ateivius, filmas, kinas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai