Now Reading
Idėjos nesuskubusiems įsigyti kalėdinių dovanų

Idėjos nesuskubusiems įsigyti kalėdinių dovanų

Idėjos nesuskubusiems įsigyti kalėdinių dovanų

Likus kelioms dienoms iki didžiųjų metų švenčių labiausiai nerimauja dar neturintys dovanų artimiesiems. Mažyliams dovaną išrinkti nesunku ir paskutinę dieną – jie visada apsidžiaugs gavę iš animacinių filmukų pažįstamą herojų ar reklamose matytą žaislą. O ką dovanoti vyresniems vaikams ar suaugusiems? Atrodytų, rinktis tikrai yra iš ko, tačiau vis tiek nepavyksta greitai rasti būtent konkrečiam žmogui tinkamiausią dovaną. Todėl visada pravartu paklausyti, ką pataria profesionalai: galbūt pasinaudosite jų patarimais, o gal kaip tik kils originalesnių savų idėjų.

„Šventės – tai buvimas mylimiausių žmonių apsuptyje, jaukumas, džiaugsmas. Būkime atviri – tą džiaugsmą tiek mažiems, tiek ir dideliems padidina ir dovanos, ypač, parinktos su meile, Pastarąjį dešimtmetį populiariausios kalėdinės dovanos išlieka knygos, kosmetika ir žaislai. Vis dėlto dabar žmonės renkasi ir dovanų pirkimo vietą – ieško tokios, kurioje įsikūrusios mėgstamos kavinukės ir restoranai, kad galėtų jaukiai prisėsti ir padovanoti vieni kitiems brangiausią dovaną – buvimo kartu laiką, – įžvalgomis dalijasi pirmojo prekybos centro Lietuvoje VCUP vadovė Ona Nevinskienė. – Ryškėja ir naujos dovanų pirkimo tendencijos: dažniau renkamasi iš smulkesnių dovanėlių, ieškoma praktiškos dovanos, kuri būtų kuo naudingesnė kasdieniame gyvenime, skirta namų interjerui papuošti, arba tinkama visai šeimai. Suvenyrų jau atsisakoma.“

Prieš renkant bet kokią dovaną, O. Nevinskienė pataria laikytis 4 taisyklių:
1. Nedovanok kitam to, ko pats nenori gauti. Juk dovanojame tam, kad žmogus apsidžiaugtų, bent jau nustebtų.
2. Pagalvok, ką žmogus mėgsta, kokia jo profesija, amžius ar net Zodiako ženklas. Tai gerokai susiaurins
3. Neatidėk dovanos pirkimo paskutinei dienai ar valandai.
4. Žinokite, kad pati brangiausia dovana – tai laikas, kurį skiriate pabūti su brangiausiais, mylimiausiais, artimiausiais žmonėmis. Jeigu sunku išrinkti dovaną, tiesiog investuokite daugiau į pasibuvimą kartu.

Pritaikius šias taisykles, galima pereiti ir prie konkrečių dovanų. Siūlome daugybę kalėdinių dovanų idėjų, bet jų sąrašą kiekvienas gali tęsti pats, atsižvelgdamas į savo artimųjų ar draugų skonį ir pomėgius:

Dovana draugei arba sesei. Kiekviena mergina ar moteris mėgsta atrodyti gražiai, tad dovanokite ką nors iš grožio, kosmetikos priemonių. Ir nebūtina rinktis tradicinių papuošalų, kvepalų ar kosmetikos. Padovanokite gerą nagų laką, kuriam dažnai pačios pagailime pinigų. O gal draugei praverstų visas geliniam nagų lakavimui skirtas rinkinys? Palepinkite sesės plaukus plaukų aliejumi ar mažiau plaukams kenkiančiu plaukų džiovintuvu. Tikrai nudžiuginsite draugę ar sesę originalia užrašų knygute. O galbūt jūsų draugė skiria daug dėmesio sveikam gyvenimo būdui? Tuomet puiki dovana – išmanusis laikrodis, skaičiuojantis žingsnius, sudegintas kalorijas, nueitą atstumą, informuojantis apie skambučius ir el. laiškus. Prognozuojama, kad 2016 metais tai bus populiariausias išmanusis įrenginys.

Dovana vyrui, sūnui arba draugui. Kiekvienas vyras skutasi barzdą, tad barzdaskutė – puikus pasirinkimas. Visur skubantiems žiemą gali praversti termosinis puodelis. Vertinančiam klasiką galima parinkti įprasto dizaino puodelį, o vertinančiam originalumą – ryškų arba nuotraukomis puoštą puodelį. Bet kuriam vyrui pravers stilingas ir kokybiškas diržas, o mėgstančiam puoštis bei išsiskirti – peteliškė, vis dažniau tampanti kasdiene stilingų vyrų palydove. Jaunuolį nustebinsite belaide garso kolonėle arba išorine baterija, kuri pravers netikėtai išsikrovus mobiliajam telefonui.

Dovanos gurmanams. Kiekvienas savo artimųjų rate turime žmonių, vertinančių išskirtinį skonį. Jiems puikiai tiks įvairių prieskonių ir aliejaus rinkiniai, pipirų malūnėlis, prieskonių trintuvė, vyno rinkinys su įkomponuotu atidarytuvu bei kamščiais įvairiausio tipo buteliams uždaryti. Gurmanus galite palepinti sūrio su geru vynu komplektu, o šalia pridėti ir visą įrankių rinkinį su specialiu peiliu sūriui pjaustyti, medine lentele ir pan. Dar viena puiki dovana skonio žinovams – kokybiškos kavos pupelės ir specialus ant ugnies kaitinamas kavinukas, kuriame išverdama pati gardžiausia kava.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dovanos tėvams. Vieniems brangiausių savo žmonių dovanokite tai, kas simbolizuotų jūsų šiltus santykius. Tai gali būti šiltas megztinis, rankų darbo skraistė ar šalikas, pirštinės. Tėtį galite nustebinti originalia pypke arba išskirtinėmis sąsagomis, o mamą – stilinga skrybėle ar sege. Tėvai tikrai apsidžiaugs dovana, primenančia, kad visada esate šalia, pavyzdžiui, išskirtiniu kalendoriumi su visos šeimos nuotrauka ar pan.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top