Dizainerė pakuojant dovanas siūlo atsigręžti į gamtą (foto)

Kalėdos atskuba devynmyliais žingsniais. O prieš šventes vienas didžiausių iššūkių – išrinkti dovanas brangiems žmonėms. Tačiau neretai tenka pasukti galvą ir dėl to, kaip tas dovanas gražiai supakuoti. Juk po Kalėdų eglute visuomet smagu rasti gražiai ir originaliai įpakuotą dovaną.

Dizainerė floristė Asta Šlekienė atkreipia dėmesį, kad originaliai supakuota dovanėlė palieka kur kas didesnį įspūdį. Tad šio darbo ji siūlo neatidėlioti paskutinei dienai, o pakavimui nebijoti rinktis natūralias gamtos dovanas: spyglius, šakeles, džiovintus lapus, kankorėžius, cinamono lazdelę ar apelsino griežinėlį.


Dizainerė floristė Asta Šlekienė

Kalėdinių dovanų dekoravimas nuo kitų progų išsiskiria šventiškumu, čia naudojamas spalvingesnis popierius, o ir fantazijos galima panaudoti daugiau. Tačiau spalvos yra ramesnės ir jaukesnės, lyginant su gimtadienio ar kitų progų dovanų pakavimu.

„Kankorėžis, cinamono lazdelė ar apelsino griežinėlis yra tapę lyg ir natūraliais Kalėdų simboliais“, – sako A. Šlekienė. Kalėdoms šie simboliai ar tiesiog spygliai surišti į girliandą ir pateikti ant dovanos atrodys itin kalėdiškai. „Be to, tokių dalykų vasarą tikrai nenaudosime, nes tiek cinamonas, tiek apelsinas geriausiai tinka šaltuoju metų laikotarpiu“, – teigia daugiau kaip dešimt metų patirtį sukaupusi dizainerė. Paklausta dėl blizgučių naudojimo pakuojant dovanas, gėlių dizaino studijos „Nerine“ floristė tvirtina, kad sidabro spindesys taip pat reikalingas, nes jis tarsi atkartoja spindintį žiemos sniegą.

Tačiau dizainerė pabrėžia, jog labiausiai pakuojant dovanas reikėtų atkreipti dėmesį į žmogų, kuriam skirta dovana – vieni vertina natūralumą, o kiti mėgsta išskirtinį blizgesį ir gausą. Tačiau, šiuo atveju A. Šlekienė turi pasiūlymų, kaip supakuoti dovaną, kad ji tiktų visiems skoniams.

Floristė pataria pakuoti dovaną į paprastą sviestinį popierių, priklijavus ar pririšus cinamono lazdelę, kėnio šakelę ar apelsino grežinėlį. „Toks pakavimas tikrai tiks visiems. Žiūrint į dovaną atrodo, jog tarsi ir kažko yra, bet tuo pačiu ir nieko per daug – bus stilinga ir tiks visiems skoniams“, – pažymi A. Šlekienė.

„Dar rudenį surinkti ir sudžiovinti lapai taip pat gali būti puikiai panaudoti kalėdinių dovanų puošybai“, – pažymi floristė. „Kalėdos tarsi ataskaitinis metas: ką gražaus surinkome iš gamtos per vasarą ar rudenį – viską galime panaudoti puošiantis Kalėdoms“, – sako ji.

Kaip dar vieną paprastą būdą šventiškai papuošti dovaną, A. Šlekienė siūlo parinkti skirtingų ilgių pagaliukus, juos surišti nuo trumpiausio iki ilgiausio eglutės forma ir priklijuoti prie dovanos. Kitas variantas – iš storesnio popieriaus susukti kūgio formos tūbelę, į ją įdėti dovanėlę, o ant viršaus paklijuoti kankorėžį. Toks stilizuotas krepšelis taps puikia ir skoninga pakuote dovanai, o ją gavusiojo namuose – gražia kalėdine namų dekoracija.

„Galiausiai, dovanų puošybai visada galima panaudoti ir eglutės žaisliukus. Tačiau svarbiausia pakuojant dovanas – pasitelkti fantaziją ir geras emocijas, o šiam darbui skirti šiek tiek laiko ir įdėti dalelę širdies. Juk svarbu ne tik ką dovanojame, bet ir kaip tai pateikiame mums brangiems žmonėms”, – savo šventinį pasakojimą baigia dizainerė.




 

Asta Šlekienė, dizainas, dovanu pakavimas, floristika, kalėdinių dovanų pakavimas, Kalėdos, Kalėdų dovanos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai