G. Savickas ir R. Cicėnas sugrįžta į kino teatrų ekranus su nauja komedija „Patriotai“

Aktoriai Giedrius Savickas ir Ramūnas Cicėnas – žodžio kišenėje neieško. Net ir tada, kai filmavimo aikštelėje jiems tenka kalbėti skirtingomis kalbomis. Internete pasirodžiusiame trumpame vaizdo įraše, aktoriai vaidindami susipažinimo situaciją nesusikalba tarpusavyje.

„Well, you... Tu miegi su mano dukra, yes?“, – vaizdo įraše šiek tiek lietuviškai kalbančio užsieniečio vaidmenį atliekančio Giedriaus klausia Lietuvos patriotą įkūnijantis Ramūnas. Savo ruožtu, Giedrius į klausimą atsako: „Ooo, yes, yes, man labai patinka miegoti su jūsų dukra.“

Tiesa, tikroji komedija prasideda Giedriui ėmus vardinti, kas jam patinka Lietuvoje: „Man patinka Lietuva labai ir graži jūsų dukra. Daug papų“, - vaizdo įrašę kalba G. Savickas

Šis šmaikštus vaizdo įrašas yra jau 2016 sausio 29 d. kino teatruose pasirodysiančios komedijos „Partiotai“ ištrauka. Naujame filme R. Cicėnui patikėtas pagrindinis verslininko, šeimos galvos Napaleono vaidmuo. G. Savickas filme kurs būsimo Napaleono žento, brito Marko vaidmenį.

R. Cicėnas: „Nesvarbu ką vaidinti, svarbu su kuo“

Pagrindinio vaidmens atlikėjas, aktorius R. Cicėnas filme įkūnija šeimos galvą - žeme prekiaujančios įmonės vadovą. Pastarasis žmones skirsto į dvi grupes: patriotus ir valstybės išdavikus. Aktorius juokauja, kad šį personažą išskirtiniu daro jis pats: „Vaidmenys kuriuos tenka vaidinti, retai kada man padaro kokią nors įtaką realiame gyvenime. Dažniausiai būna atvirkščiai, aš savo personažams pridedu kažko nuo savęs“.

Ramūnas patikina, kad rinkdamasis vaidmenis – teatre, televizijoje ar kine – jis kreipia dėmesį ne tik į tai, ką teks vaidinti, bet daug svarbiau – su kuo reikės dirbti ar kas parašė scenarijų.

„Paskutiniu metu, priimdamas arba atmesdamas darbo pasiūlymus, vis dažniau vadovaujuosi taisykle – nesvarbu ką, svarbiau, su kuo. Todėl kai sužinojau, kad filmo scenarijų parašė Mindaugas Nastaravičius, klausimų – ar priimti šį pasiūlymą, ar ne – buvo likę nedaug“, - atvirai sakė R. Cicėnas.

Aktorius prisipažįsta esantis tikras patriotas, tačiau nemato prasmės to garsiai šaukti. „Be manęs yra ir taip garsiai šaukiančių, kokie jie patriotai. Man patriotas, tai žmogus, atsidavęs savo tautai, tėvynei, pasiryžęs savo interesus paaukoti jos labui. Toks, koks ir mano personažas“.

G. Savickas: „Dirbu tam, kad turėčiau vaikų ir „PlayStation 7“

Kitų metų pradžioje kino ekranuose pasirodysiančiame filme G. Savickui teko jauno ir savo tapatybėje bei kalboje pasiklydusio vyro vaidmuo. Markas – lietuviškų šaknų turintis užsienietis, būsimas Napoleono žentas.

„Mano personažas labai mažai kalba. Bet galbūt dėl to, kad jo galvoje sukasi kelios kalbos – lietuvių, anglų ir lenkų. Atrodo, kad mažakalbį personažą nėra sunku suvaidinti, tačiau geriau pagalvojus, tai reikalauja nemažai pastangų. Aktorius turi įdėti daug darbo, kad atskleistų tokį personažą“, - pasakojo aktorius.

Kodėl Giedrius ėmėsi šio vaidmens? Aktorius antrina savo bičiuliui ir kolegai Ramūnui – dėl puikaus scenarijaus ir geros chebros.

„Man labai patiko šio filmo scenarijus. Lietuvoje taip jau yra, kad sunku rasti tikrai gerą scenarijų, o jei randi – tai dažniausiai kažkas ateina ir sako, kad jis pavogtas. Iš tikrųjų, šio darbo sutikau imtis dėl gero scenarijaus ir senos chebros. Tiek televizijoje, tiek teatre man svarbiausia yra žmonės, su kuriais teks dirbti. Vaidmenys yra tik vaidmenys, jie ateina ir praeina, o po darbų lieka tikri santykiai su žmonėmis“, - atvirai pasakoja Giedrius Savickas.

G. Savickui veiklos šiuo metu tikrai netrūksta. Jis pluša teatre, kino filmuose, bei veda televizijos laidas. Tačiau dėl tokio pašėlusio ritmo aktorius nesiskundžia. „Aš spėju ir į baseiną, ir į badmintono treniruotes nueiti, o po jų iš karto skubu į repeticijas teatre ar į filmavimo aikštelę. Kol kas dar esu vienas, vaikų neturiu, todėl ir dirbu tiek daug tam, kad turėčiau vaikų ir, kad „PlayStation 7“ galėčiau nusipirkti“, - juokėsi aktorius.

filmai, giedrius savickas, kinas, lietuviški filmai, lietuvos kinas, patriotai, ramūnas cicėnas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai