Now Reading
Roko ikona Zemfira koncertuos Vilniuje

Roko ikona Zemfira koncertuos Vilniuje

Roko ikona Zemfira koncertuos Vilniuje

Stereotipams nepaklūstanti roko ikona Zemfira 2016 m. pavasarį surengs koncertą Vilniuje. Į koncertinį turą „Malenkiy chelovek“ įtrauktas pasirodymas vyks kovo 21 d. „Siemens“ arenoje. Sakoma, kad Zemfiros dainos „Arivederci“, „Beskonechnost“, „Xochesh?“, „Itogi“, „Bez shansov“ ir kiti hitai pasakoja tikroviškesnę šiandieninio pasaulio istoriją nei dauguma naujienų antraščių.

Pristatinėti Zemfirą nėra prasmės – nesvarbu, ar ji bus pavadinta reikšmingiausia Rusijos dainininke, ar apdovanota bet kokiu kitu skambiu titulu, nei vienas jų nebus iki galo tikslus. Kiekvienas jos albumas ir koncertinis turas – tai vis nauja Zemfira, nauja muzika ir atradimai, netgi jei skamba ir tos pačios, milijonų mintinai mokamos dainų eilutės ir akordai. Taip bus ir šį kartą – koncertiniame ture Zemfira pasirodys su visiškai nauja grupe. Visi naujieji grupės muzikantai gyvena kitose šalyse, ne Rusijoje. Kokį skambesį įgaus puikiai pažįstamos Zemfiros dainos Vilniuje – didelė intriga.

Nors dainininkės teigimu, jokios formalios priežasties leistis į koncertinį turą nėra, tačiau jau tapo tradicija, jog kas aštuonerius metus pavasarį ji surengia grandiozinį koncertą Maskvoje, žymintį naują Zemfiros etapą. 2016-ųjų pavasarį kaip tik ateis laikas „brūkšniui nubrėžti“: „Tai, jog nėra oficialios priežasties, nereiškia, kad nėra naujienų. Premjeros ne tik tikėtinos, bet ir neišvengiamos.“

Zemfira laikoma viena paslaptingiausių roko scenos veidų – kruopščiai slepianti savo gyvenimą dainininkė, muzikantė ir kompozitorė atsisako kalbėtis su žurnalistais. Daugiau už ją pasakoja jos kuriama muzika – pirmąją savo dainą Zemfira sukūrė būdama vos 7-erių. Studijuodama vokalą Ufos meno mokykloje ji dainavo baruose ir restoranuose. Vėliau įsidarbino garso režisiere radijo stotyje, kur dienomis gamino reklamą, o naktimis įrašinėjo savo dainas „Pochemu“, „Sneg“ ir „Sinoptik“, vėliau tapusias hitais. Jos atradėju ir pirmuoju prodiuseriu tapo „Mumiy Troll“ vokalistas Ilja Lagutenko – išgirdęs Zemfiros muziką jis pakvietė šviežiai susikūrusią grupę atvykti į Maskvą ir pasirūpino, kad debiutinio grupės albumo įrašai ir vaizdo klipai nuolat suktųsi radijo bei televizijos eteryje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Atrodytų, poetiškas Zemfiros rokas kalba apie tas pačias temas, kaip ir dauguma kitų dainininkų – meilę, kančias, vienatvę, tačiau jos jausmų interpretacija – visiškai kitokia, unikali. Turbūt ne veltui Rusijos kritikai ir melomanai Zemfiros muziką pavadino moteriškuoju roku – šalyje, kurios muzikinėje scenoje dominuoja saldžios popmuzikos atlikėjos, įžūlokas Zemfiros įvaizdis ir atvira, labai asmeniška muzika netelpa į jokius rėmus. O ir pati muzikantė nevengia savo pozicijos reikšti drąsiais poelgiais – koncerto Tbilisyje metu ji nepabūgo iškelti Ukrainos vėliavos, nors gimtojoje šalyje tai sukėlė didelę nepasitenkinimo bangą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top